Вхід | Реєстрація

Депутатам місцевих рад Полтавщини пропонують опублікувати біографічні дані

Багато виборців, яким небайдужа доля нашого міста і які вболівають за його розвиток прагнуть знайти контакт із депутатом, якого вони обрали. Минув майже рік від проведення місцевих виборів, а громадяни й досі не знають, кого вони обрали. На сайтах місцевих рад є дуже скупа інформація про народних обранців, яка не дозволяє виборцям оцінити рівень їхньої компетентності та професійності.

Перший заступник директора Полтавської обласної благодійної організації «Асоціація паліативної та хоспісної допомоги», економіст-менеджер, магістр з управління проектами Андрій Олєйніков зазначив, що чомусь відсутня головна інформація про рівень освіти, трудової діяльності депутатів, звітності, саме завдяки якої виборець сам зробить для себе висновок до якого депутата він піде із своїм запитанням за порадою.

Наприклад:

«Людина бажає звернутись до депутата з питання працевлаштування, а депутат сам безробітний. В такому випадку, краще звернутись до депутата підприємця»;

 «Або людині потрібно допомогти скласти заяву, запит в процесі розгляду її питання, вірно скоригувати її дії… В такому випадку краще звернутись до депутата менеджера-управлінця або юриста».

«Якщо з питань медицини, то до депутата медика, питань ЖКГ до депутата, який працює у цій сфері, екологічних питань, аналогічно».

Спостерігається тенденція, що члени депутатських комісій, до обрання їх депутатами ніколи до цих сфер не мали ніякого відношення, а також не мають  відповідної освіти, що теж збиває виборців з толку.

До депутатів звертається велика кількість людей похилого віку, переважно на особистий прийом, яким взагалі важко зайвий раз виходити із дому, то такі люди повинні бути сповіщенні про такі відомості через друковані засоби масової інформації, буклети, розклеюванні оголошення у відведених для цього місцях.

Переваги публікації таких відомостей:

- відкритість;

- виборець сам визначає, на його думку депутата, до якого потрібно звернутися, будь то письмово чи на особистому прийомі з питань, які його турбують;

- провести моніторинг з якості праці депутата;

- зробити звернення виборців та запити більш «влучними», якщо виборець володіє відомостями про депутата, то відповідно він не буде звертатися до депутата, який не є фахівцем у цьому питанні;

- побачити узагальнену звітність роботи депутата, і зробити для себе висновок чи підтримувати такого депутата надалі чи ні, та ін.

Тому, Полтавська обласна благодійна організація «Асоціація паліативної та хоспісної допомоги» в рамках реалізації проекту «Управління якістю в суспільному середовищі», звертається до депутатів місцевих рад із проханням, розмістити дані про свою освіту, трудовий досвід, контактні телефони, електронні адреси, години та місце прийому на сайтах рад, в яких вони є депутатами, а голів рад Полтавщини підтримати цю ініціативу, або взяти її на себе.


Автор: Андрій Олєйніков, благодійна організація «Асоціація паліативної та хоспісної допомоги»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 вересня 2016, 14:34 | Полтава | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації