Вхід | Реєстрація

На свинокомплексі у Біликах свині почали дохнути та пожирати один-одного

На свинокомплексі у Біликах свині почали дохнути та пожирати один-одного

ТОВ «Сільські традиції» на своїй сторінці у Facebook повідомило, що на свинокомплексі у Біликах Кобеляцького району внаслідок голодування поголів’я розпочався процес мору.

Станом на ранок 8 вересня, з початку блокування роботи свинокомплексу (2 вересня) в результаті голодування поголів'я загинуло:

253 - поросят 1-місячного віку;

69 - поросят 1-3-місячного віку;

53 - голів відгодівлі;

6 - свиноматок;

24 - абортів.

«Почався канібалізм - сильні їдять слабких. Подальша загибель поголів'я буде рости в геометричній прогресії. Жителям селища Білики потрібно готуватися до знищення своїх домашніх тварин в радіусі 20 км від свинокомплексу в результаті поширення трупної отрути і створення санітарної зони зачистки відповідними службами. Всі зацікавлені в штучному конфлікті можуть вважати це початком сумної статистики, офіційним попередженням про екологічної та санітарної катастрофи в районі», - така інформація з'явилася на сторінці групи підприємства «Сільські традиції».

Нагадаємо, мітингувальники перекрили всі під'їзні шляхи до підприємства, вимагаючи негайно припинити його роботу через сильний запах. Ще в серпні обласна влада вели переговори щодо закриття і згодом радилися з активом тваринників Полтавщини. Однак, в найближчі дні виникло протистояння з конфліктом, бійкою і силовиками. На даний момент облдержадміністрація утримується від втручання.

Тим часом, без корму гинуть свині. За даними Агропорталу, який посилається  на Асоціацію свинарів України, на вчорашній день вже зафіксовані випадки канібалізму і перші випадки загибелі тварин від виснаження (100 голів).


Автор: Ігор Бабаєв, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 вересня 2016, 10:06 | Кобеляки | Надзвичайне
1. Седой / 9 вересня 2016, 13:07
Дэбилы, мать вашу...
2. Гай Фокс / 9 вересня 2016, 21:24
Скоро канібалізм почнеться серед керівників свинарника, теперішніх і минулих, коли Орлов почне розбиратися, скільки мільйонів вкрав при реконструкції Терещенко, скільки "лівих" свиней продано Михайлюком і Грушевським і скільки ще готувалося на продажу. Не виключено, може так статись, що когось з них взагалі після цього не зможе ніхто знайти...
А тварин дійсно шкода. От тільки не полтавським керівникам свинокомплексу, яким цей падіж навіть навіть на руку, щоб "сховати кінці у воду". А заодно і протиставити одних біличан іншим. Їх теперішня позиція, коли "чим гірше -- тим краще", на це і вказує.

Змінено 09.09.2016, 21:33
3. tolyk1979 / 10 вересня 2016, 19:09
Люба.Жах-коли люди больні аллергіею та бронхіальною астмою задихаються та втрачають свідомість від смороду з комплексу,а свині на замучених голодом не схожі.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації