Вхід | Реєстрація

Розпочато роботу над туристичним путівником Полтавщиною

Розпочато роботу над туристичним путівником Полтавщиною

ГО "ВЕЛОПОЛТАВА" спільно з ГО "СІТІ ЛАБ" розпочали роботу над проектом "Популяризація туристичного путівника "Іван Мазепа та українське козацтво в Полтавській битві".

- Полтавська область є дуже привабливою в історичному сенсі як для туристів, так і для відпочиваючих. Тому цей проект є актуальним з точки зору вивчення історії рідного краю, етапів історії становлення незалежної української держави, історії видатних особистостей, підняття рівня обізнаності українців щодо такої маловідомої сторінки історії як українсько-шведські стосунки, а також популяризації активного туризму та відпочинку. - розповідає Валерій Нурумов, керівник проекту.

Основним результатом цього проекту буде розроблений та надрукований туристичний путівник, який включатиме пізнавальні туристичні маршрути для активного туризму (велосипедного, пішого та ін.); позначки пам'ятних місць на Полтавщині, що пов'язані з подіями Великої Північної війни; коротку інформацію про видатних особистостей, населені пункти, факти історії тощо.

- У рамках проекту також плануються пізнавальні тематичні велотури по розробленим маршрутам, вшанування борців за волю України, ознайомлення із військово-політичним виступом гетьмана України Івана Мазепи, а також проведення презентації туристичного путівника для загалу. - повідомляє Ірина Садовнікова, менеджер проекту.

Крім того, буде створена та розповсюджена електронна версія карти із нанесеними маршрутами та позначками, створені та/або доповнені новими даними та фотографіями статті у Вікіпедії про історичні події і місця того періоду.

Друковані путівники будуть розповсюджені по туристичних інформаційних центрах та клубах, бібліотеках, музейних закладах тощо.

Проект реалізується за фінансової та інформаційної підтримки Полтавської облдержадміністрації, Полтавської обласної ради та Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської облдержадміністрації.


Автор: ГО «Велополтава»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 вересня 2016, 16:40 | Полтавщина | Спорт і здоров'я
1. Седой / 10 вересня 2016, 17:15
На велосипеде конечно можно быстрее драпать, чем иуда, простите, херой Мазепа на волах. так что осваивайте маршрут.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації