Вхід | Реєстрація

Буває й таке

До редакції надійшов досить «сердитий» лист від родини Пилипенків. Жителі Кобеляк скаржаться на керівника «Міської сервісної служби» Володимира Слісаренка та на бюрократичну тяганину, яка супроводжує процес поховання померлої людини. Наведемо фрагменти їх листа: «…Та, на жаль, у такий нелегкий час байдужість і навіть жорстокість панують у закладах першої необхідності. Звертаємось до керівництва міста подумати, як полегшити людям бюрократичну тяганину. Адже, мабуть, не ми перші і не ми останні, кому довелось хвилюватися з приводу довідок на поховання».
Далі автори листа стверджують, що директор «Міської сервісної служби» грубив їм, вимагав, аби вони найняли копачів могили саме з його підприємства і так далі, і тому подібне.
Володимир Слісаренко, директор «Міської сервісної служби» прокоментував цю скаргу наступним чином: «Обговорювати те, хто кому грубив не будемо. Скажу по суті цієї справи. У своєму листі скаржники чомусь не згадують про деякі важливі нюанси. Вони звернулись до мене вже по закінченні робочого дня. Хотіли одразу копати могилу. Але ж є встановлений графік роботи міського кладовища — із 7.30 до 16.30 і так просто запускати людей на цвинтар ми не маємо права. Але в даному випадку не це є головним моментом. Адже інколи захоронення потрібно проводити і у вихідні дні, і в інший час. Та в даному випадку у людей не було найважливішого і найголовнішого документа — свідоцтва про смерть. А українське законодавство забороняє проводити поховання без цього документа. Мені що, на кримінал потрібно було йти? Нагадаю, що свідоцтво про смерть видається районним РАГСом. Крім того нагадую, що рішенням міської ради для поховання виділяється 2 місця на родину. Якщо в когось на кладовищі вже поховані родичі і є вільне місце, то проблем із місцем для поховання не виникає. Але якщо там вільного місця вже немає, то його визначає «Міська сервісна служба». І наостанок. Ми розуміємо емоційний стан людей, які втратили родичів. Але ж є закони, є правила, і порушувати їх не можна навіть в найтяжчі моменти життя».


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 вересня 2009, 14:33 | Кобеляки |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації