Вхід | Реєстрація

Відкритий лист

Відкритий лист

Президенту України Порошенку П. О.

Трудового колективу ТОВ «Сільські традиції» Полтавська обл., Кобеляцький р-н, смт. Білики, вул. Будівельна, 139220.

 

Шановний пане Президенте! Петре Олексійовичу!

Цей лист — наш біль, наша трагедія та надія.

Надія на Вас, Гаранта Конституції, людину, яку ми обрали Президентом нашої країни, сподіваючись на найкраще майбутнє.

Ми, трудовий колектив ТОВ «Сільські традиції», що розташоване в смт. Білики Кобеляцького району Полтавської області, просимо Вас допомогти у вирішенні питань, що виникли в ході господарської діяльності нашого підприємства.

ТОВ «Сільські традиції» — підприємство з іноземними інвестиціями, що з 2008‑го року спеціалізується на промисловому вирощуванні та переробці свинини, вирощуванню продукції рослинництва. Виробнича потужність — 11 тис. тон свиней в живій вазі, 21 тисяч тон зернових на рік. Обсяг капітальних вкладень на створення підприємства склав $ 60 млн. На підприємстві працює близько 300 осіб, середньомісячна заробітна плата становить 6 тис. грн.

2014 року ми разом із більшою половиною виборців йшли на вибори підтримати Вас, Ваші меседжі про життя по-новому та Ваше прагнення змінити країну. Але, на жаль, того ж року наше підприємство почали спіткати негаразди.

Саме з 2014 року у відношенні до підприємства з боку агресивно налаштованої групи місцевих жителів систематично почали скоюватися протиправні дії, спрямовані на припинення діяльності підприємства, безпідставно звинувачуючи у порушенні норм чинного природоохоронного законодавства, забрудненні навколишнього природного середовища викидами каналізаційного газу, зникненні питної води в колодязях приватних домогосподарств, підвищенні рівня онкологічної захворюваності тощо.

Органи державної влади місцевого та обласного рівнів, інспектуючі та контролюючі державні органи систематично проводять перевірки з відображенням в актах перевірок зазвичай недостовірної інформації і, як наслідок, видають Товариству приписи, які є безпідставними та протиправними, що неодноразово підтверджувалось за результатом її перевірки в судовому порядку.

Надія на Вас, як керівника найбільшої європейської держави. За Вами десятки мільйонів українців, що чекають нарешті нового життя. А ми просимо хоча б зберегти наше, те, що є. Життя 300 українців, які працюють, удосконалюють виробництво, використовують новітні технології, годують своїх дітей та допомагають іншим. Серед них і жителі району, де розташоване наше підприємство, і беззахисні люди, що звертаються до нас за допомогою у часи скрути та радощів, і бійці АТО, що захищають нашу Батьківщину та потребують турботи. Варто зазначити, що з початку господарської діяльності нашого підприємства в бюджети усіх рівнів та позабюджетні фонди сплачено понад 72 млн. гривень, пожертви на благодійність та соціальну сферу склали понад 9 млн. гривень.

Надія на Вас, як людину, що створила власний потужний бізнес, стикаючись на цьому шляху із проблемами різного характеру, а, можливо, і з такою, як наша. Сьогодні ми на порозі знищення підприємства шляхом рейдерського його захоплення, спланованого можновладцями та організованою групою активістів з місцевих жителів.

Так, 11 серпня поточного року агресивно налаштована група осіб прибула на територію контрольно-пропускних пунктів ТОВ «Сільські традиції», почала встановлювати барикади, спилювати поруч зростаючі насадження дерев, блокувати проїзд автодороги Полтава-Білики-Кобеляки. Надалі шляхом застосування фізичної сили, погроз застосування зброї, почали наносити тілесні ушкодження працівникам підприємства, знищувати майно підприємства, здійснювати хуліганство з вимогою припинення роботи підприємства. 15 серпня під тиском частини агресивно налаштованих місцевих жителів, яких в повній мірі підтримали представники обласної влади, підприємству в ультимативній формі поставлено вимогу вивезти всіх свиней на забій, в тому числі основне племінне чистопородне стадо, змусивши підписати графік завезення кормів і вивезення поголів’я. В іншому випадку корми на територію підприємства надходити не будуть. Ми змушені були підписати зазначений графік, щоб не допустити екологічної катастрофи в районі, пов’язаної з масовою загибеллю свиней.

З вересня блокада свинокомплексу відновилася. Завезення кормів на підприємство припинено повністю. В даний час на території підприємства знаходиться близько сорока тисяч голів свиней. Масова загибель тварин у зазначеній кількості завдасть непоправної шкоди навколишньому середовищу і стане причиною поширення інфекційних захворювань і подальшого спалаху епідемії в регіоні, масштаб якої прийме глобальний характер.
Викликає велике занепокоєння, що під маскою боротьби з екологічними проблемами може створитися механізм зупинення роботи багатьох потужних підприємств області, що призведе до економічного колапсу та фактично унеможливить реалізацію державної політики щодо залучення іноземних та вітчизняних інвестицій в розбудову як сільськогосподарського виробництва, так і в економіку області в цілому.

Ми переконані, що у складні часи розбудови української державності немає зацікавлених у тому, щоб з нашого краю пішов потужний сільськогосподарський товаровиробник, який є наповнювачем місцевого бюджету та роботодавцем для місцевих жителів, покинувши на призволяще Білицьку територіальну громаду, а нас залишивши без робочих місць та достойної заробітної плати. Адже у кожного працівника комплексу є родини, які треба годувати. Тому закликаємо Вас, шановний Петре Олексійовичу, проявити державотворницьку позицію і захистити колектив нашого підприємства від посягань псевдоактивістів та не чистих на руку можновладців.

Ви — наш останній шанс вижити!

Тому що тільки в Ваших силах зупинити зухвалий напад людей, які обіцяли Вам працювати на благо громад та області. Людей, які брешуть Вам у вічі, розповідаючи про покращення інвестиційного клімату на ввіреній їм території та розвиток економіки регіону.

Почуйте нас! Допоможіть нам! Благаємо!


Автор: 3 повагою, Трудовий колектив ТОВ «Сільські традиції» (285 підписи)


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 вересня 2016, 10:38 | Кобеляки | Суспільство
1. Седой / 22 вересня 2016, 15:01
(285 підписи)
по украински прапвильно писать 285 пiдписiв и "з повагою" - эт вы зря, надо писать "коленопреклонно". Но это если носки не рваные, а то неудобно, как у Петруши шоколадного выйдет :))))
2. Адекватник / 22 вересня 2016, 22:03
1.Седой
«Вы что - идиоты?»

Ну ти й дайошЪ. А хто ж вони? Вони самі собі викопали яму, привели до влади тих, хто ставив собі за ціль роздерибанити, пошматати і втягнути у війну країну і до сих пір цього не розуміють. Як таких називати? Там, наверху почитають і порадіють - "дім горить по плану".
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації