Вхід | Реєстрація

Підприємці захищають свої права

Восени 2009 р., коли загострилося питання подовження терміну оренди землі під ринком «Придніпровський», підприємці ринку, щоб захистити свої права, об’єднались у громадську організацію «Народна Рада». Сьогодні ініціативні групи «Народної Ради» створені й на інших ринках Кременчука, а в центрі уваги організації – не лише робота ринків, а й ситуація у сфері житлово-комунальних послуг.

У 2009 р. підприємців до об’єднання спонукало побоювання залишитись без роботи: ринок «Придніп­ровський» просив про оренду землі до 2015 р., натомість міськрада подовжила орендний термін лише на рік. Водночас у Кременчуці почали активно обговорювати перспективи забудови центральної частини міста. Згідно з затвердженим планом, на території ринку планують звести готельно-туристичний комплекс, щоправда, у далекому майбутньому  – коли з’явиться охочий інвестор. «Народна Рада» розпочала боротьбу за ринок і досягла позитивного результату. Міськрада переглянула своє попереднє рішення і подовжила оренду ділянки під Придніпровським ринком на наступні 5 років.



Роботу управителів житла – під контроль громадськості

— Ми не зупинимося. «Народна Рада» має намір і надалі брати активну участь у суспільно-політичному житті міста, захищати інтереси своїх членів та всіх кременчужан,  – зазначає голова організації Михайло Василенко. За його словами, останнім часом до «Народної Ради» звертаються городяни зі скаргами на незадовільну діяльність управителів житла. Наприкінці січня «Народна Рада» направила міському голові запит щодо отримання повної інформації про умови та результати проведення конкурсу з передачі комунального житлового фонду в управління приватним компаніям. Крім того, громадських активістів цікавить список засновників керуючих компаній, а також обґрунтування чинних тарифів на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій.

У планах ГО «Народна Рада»  – створення громадської експертної ради з числа представників громадських організацій, будинкових комітетів, місцевих організацій політичних партій та депутатів міської ради. Ця Рада має детально вивчити ситуацію, яка склалася в Кременчуці у сфері надання житлово-комунальних послуг, та провести незалежну економічну експертизу обґрунтованості встановлених тарифів. «Право так чинити нам надає Порядок сприяння проведенню громадської експертизи діяльності органів виконавчої влади, затверджений Постановою Кабміну № 976 від 5.11.2008 р.», – наголошує Михайло Василенко.



Від проблем місцевого рівня – до загальнодержавних

«Владу потрібно постійно конт­ролювати, тоді вона буде працювати на людей, а не на окремих особ»,  – переконаний голова громадської організації підприємців. Одна з нагальних проблем – сплата підприєм­цями, які працюють на єдиному податку, внесків до Пенсійного фонду. Різні органи державної влади тлумачать положення законів по-різному. Страждають же малі підприємці.

— Держава надає широкі можливості інституціям громадянського суспільства для впровадження принципу народовладдя та забезпечення контролю громадськості за органами влади. Ними потрібно користуватися,  – говорить Михайло Василенко.

У планах організації  – створення власного електронного сайту та випуск друкованої продукції з інформацією про роботу організації.

За словами голови «Народної Ради» Михайла Василенка, організація наразі налічує понад 2 тис. членів, до неї увійшли також підприємці з автомобільного ринку та ринку «Плеяда», створені ініціативні групи й на інших ринках міста.

Автор: Віктор КРУК, www.panorama.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 лютого 2010, 13:48 | Кременчук | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації