Вхід | Реєстрація

Понабирають по оголошеннях...

Саме цю фразу любив повторювати один чоловік, котрий у свій час очолював Кобеляцький райвідділ внутрішніх справ. Він говорив ці слова тоді, коли його підлеглі чи представники будь-яких інших органів влади демонстрували приклади некомпетентності чи низької професійної підготовки. Мовляв, що із них питати, коли їх набрали з вулиці по оголошеннях у газетах.

Із жалем потрібно констатувати, що якби він працював і до цього часу, то цю сакраментальну фразу йому довелось би повторювати все частіше і частіше. Адже вже давно ні для кого не є секретом, що головною бідою і проблемою сучасної України є зовсім не корупція чи війна на Донбасі, а тотальна деградація всіх без виключення державних і суспільних інституцій. За часи незалежності різко знизився професійний рівень політиків, чиновників, працівників силових структур. І паралельно юристів, журналістів, електриків та сантехніків. Стрімко деградує все суспільство. А вже корупція, війна, криза в економіці є наслідками цієї деградації.

Вам потрібні приклади? Їх є у нас, як кажуть у Одесі.

Візьмімо хоча б історію, яка нині на слуху в жителів Кобеляцького і сусідніх із ним районів. Мова йде про епопею зі свинокомплексом «Сільські традиції». У будь-якій нормальній країні, де професійно працюють державні інституції, ця епопея давно б уже закінчилася. Закінчилася б силовим розблокуванням під’їзних шляхів до підприємства із порушенням кримінальних справ стосовно пікетувальників. І головне — усіх би суворо покарали. Без амністій. Учасники пікетування, прочитавши цю тезу, швидше за все, образяться. Але це правда. У США, Євросоюзі, Японії, Росії чи Саудівській Аравії їх би давно поклали на асфальт, затримали і покарали. Саме тому названі держави і об’єднання держав вважаються сильними світу цього. А Україна… Із України у кращому випадку просто сміються.

Водночас на самому комплексі «Сільські традиції» уже давно б з’явилися мовчазні і спокійні люди у білих халатах. Приїхали б не депутати численних рад, не крикливі громадські діячі чи немічні чиновники облдерж чи якоїсь іншої адміністрації, а звичайні професійні фахівці, котрі б спокійно, без галасу, «без пилі і шуму» провели перевірку. І якщо підприємство дійсно порушує екологічні або інші норми, то на нього наклали дуже великий штраф. І дали б час на усунення порушень. Знову ж — без меморандумів, публічних угод та іншої паперової фігні. А потім приїхали і перевірили, чи усунули на підприємстві порушення. Ні? Нате вам ще один штраф, ще більший. І так було б до того часу, доки або все до ладу приведуть, або збанкрутують, оплачуючи штрафи.

Що ж ми бачимо у Біликах? Поліцейські спецпризначенці, принаймні двоє із них, напевне, теж потрапивши на службу з вулиці, на камери луплять чоловіка, котрий не має зброї і не демонструє явних ознак агресії. Так, можливо, затриманий Кулечка, щось образливе сказав на адресу поліцейських, можливо, навіть погрожував їм. Та це не дає права професіоналам публічно його бити. У тому числі й ногами. І лежачого. І якщо хлопці у беретах піддалися емоціям і вирішили розібратись «по-пацанському», то це є лише демонстрацією їх незадовільної психологічної та іншої підготовки.

Ну та Бог із ними з поліцейськими. Зовсім не вони є головними дійовими особами білицької епопеї. Та й, зрештою, зі своїм завданням силовики нехай не блискуче, але справились. Масових сутичок не було, кровопролиття теж. І на тому спасибі.

А ось представники державної виконавчої влади показали себе у «всій красі». Взяти хоча б останній приїзд голови ОДА Валерія Головка. Приїхав такий красивий і рішучий на красивому автомобілі, у красивому піджаку і красивих туфлях. І повів усіх рахувати свиней. То оце рівень голови облдержадміністрації? Свиней рахувати? Так чому одразу не пасти? Виникає логічне запитання, у якій газеті друкують оголошення про набір у голови ОДА?

Між тим, нагадаю читачам, у тому числі і тим, «в області» (хто мав би дійсно вирішувати білицьку проблему), днів із сорок тому чиновники ОДА заявляли, що напишуть якусь дуже серйозну «бамагу» в Кабмін. І звідти дадуть дозвіл на комплексну перевірку «Сільських традицій». Минуло більше місяця. Ні «бамаги», ні перевірки. Натомість перші особи у виконавчій владі приїжджають організовувати підрахунок свиней. Ви уявляєте таку ситуацію у вже згаданих Штатах, Росії чи Європі?

От вам і приклад головної проблеми сучасної України. Одні не можуть і не вміють приймати чіткі і недвозначні закони, інші не вміють приймати нехай і жорсткі, але потрібні рішення. Треті не здатні без порушень закону забезпечити дотримання того ж закону. І цей список можна довго продовжувати.

Та найстрашніше навіть не це. Найстрашніше — це констатація факту, що деградація органів влади є лише свідченням деградації всього суспільства. Деградації народу якщо хочете. Неправду кажу? А хто ж тоді нездар і злодіїв у владу проводить?

Між тим, в Україні ще залишаються молоді, розумні і професійні. Щоправда, із кожним роком їх усе менше і менше. Лише я маю з десяток знайомих молодих і професійних, котрі працюють на благо суспільства у Нью-Йорку, Пекіні, Празі, Ларнаці. І не хочуть повертатися в Україну.

Молоді, розумні і професійні від’їжджають і повертатися не хочуть. Відповідно, кількість кого збільшується в Україні? І кого вони знову виберуть у владу? Отаке зловісне замкнуте коло виходить.


Автор: Ігор Філоненко, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 вересня 2016, 09:14 | Кобеляки | Редакційна


1. Микола Гузченко / 23 вересня 2016, 10:49
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
Та й люди ж їбануті. Он тут один розписував, шо, мовляв, білицькі діти чахнуть від астми через свинокомплекс. Питаю його: "А є якась статистика по цьому?" Мовчить. Проти брехні треба боротися правдою, а не ще одним слоєм брехні. Проти беспрєдєла треба боротися законом, а не ще одним слоєм беспрєдєла.
Нахуя брехати про астму, коли астматики погибають через жнива, а не через свиней? Нахуя ви перекриваєте дорогу для кормовозів, які везуть свиням жрать? В чому хоч нещасні свині винні? Ви хоч знаєте, яка зараза почне розлітатися зі свинарника, коли там гнитимуть тисячі дохлих свиней? Перекривайте дорогу для скотовозів, бо скотовози - це заробіток для власників, а кормовози - це щоб не мучились звірятка. Ви пробували наймати юристів, подавати в суд, кликати експертів, боротися правовими методами? Ви хоч один раз спромоглися поміряти концентрацію аміаку (чи що там ще шкідливого є) в повітрі перш ніж скликати ваші майдани? Навряд. Базар, бардак, шабаш. Дивитися на це сумно і соромно.
2. Гай Фокс / 23 вересня 2016, 13:15
1.Микола Гузченко
«Питаю його: "А є якась статистика по цьому?" Мовчить.»
Ти віриш офіційній статистиці? Люди бачать факти, а не чиїсь підтасовані цифри.
1.Микола Гузченко
«Проти брехні треба боротися правдою»
Ця твоя теза і є підтвердженям моєї попередньої.
1.Микола Гузченко
«Проти беспрєдєла треба боротися законом, а не ще одним слоєм беспрєдєла.»
Де ти його бачив, той закон? Ти дійсно такий наївний, чи просто вже відвик від українских реалій? Саме беззаконням люди доведені до відчаю. І, заміть, не тільки в Біликах. От тільки більшість живе по принципу "моя хата скраю..."
1.Микола Гузченко«астматики погибають через жнива»
І тільки?! Здивував, бо від тебе не очікував цього почути...
1.Микола Гузченко
«Ви хоч знаєте, яка зараза почне розлітатися зі свинарника, коли там гнитимуть тисячі дохлих свиней?»
Старі наївні казки... Не бійся, Колю, тебе не зачепить. Там Жук налагодив безперебійне постачання обхідними степовими дорогами своїм ячменем, кукурудзою, завезеними преміксами. Завіз, навіть, ДКУ достатньої потужності, щоб комбікорму вистачало усім сорока тисячам свиней. Можливо, навіть, деяка економія на купленому комбікормі і транспотних послугах виходить.
1.Микола Гузченко«Перекривайте дорогу для скотовозів, бо скотовози - це заробіток для власників, а кормовози - це щоб не мучились звірятка. »
Як я зрозумів, мета протесту -- повне поступове вивезення російських свиней з Біликів. Тож, якщо свинарі не хочуть цього робити, перекриття вивозу -- абсурд.
1.Микола Гузченко
«Ви пробували наймати юристів, подавати в суд, кликати експертів, боротися правовими методами? Ви хоч один раз спромоглися поміряти концентрацію аміаку (чи що там ще шкідливого є) в повітрі перш ніж скликати ваші майдани?»
Ти ж наче цю тему, якоюсь мірою, відслідковуєш вже не перший рік, з самого початку реконструкції. Тож, має бути тобі відомо, що всі оці твої суди, комісії, результати аналізів, купляються свинарями нараз. Не віриш -- приїдь сам понюхай і подивись, тобі дещо покажуть. Дійшло, навіть, до того, що і адвокатів перекупляти почали. Причому, офіційно, наче знущаючись, їм вже все пох...

Змінено 23.09.2016, 13:28
3. Гай Фокс / 23 вересня 2016, 13:18
...
1.Микола Гузченко
«Дивитися на це сумно і соромно.»
"Зри в корень!"(с) -- буде ще страшніше і сумніше. А сором -- то таке, з якої сторони подивитись...

Змінено 23.09.2016, 13:21
4. Микола Гузченко / 23 вересня 2016, 13:47
2.Гай Фокс
«Ти віриш офіційній статистиці?»

Зробіть свою, непідтасовану. Це якраз і буде боротьба правди проти брехні. Дуже легко і зручно офіційній інформації не вірити, а свою не збирати, бо влом.
2.Гай Фокс
«Де ти його бачив, той закон? Ти дійсно такий наївний, чи просто вже відвик від українских реалій?»

А я не бачив, щоб хтось пробував його застосувати. Чомусь не було жодної статті про незалежних експертів, про судову тяганину, про скарги біличан в екологічні інстанції, державні і міжнародні. ЖОДНОГО РАЗУ ніхто і ніде не видав нагора інфу про те, перевищується ГДК гімна в повітрі чи ні. Можливо просто ніхто про це не писав, але чуєчка у мене, що писати тут нема чого.
2.Гай Фокс
«І тільки?!»

Не тільки. Я дуже добре знаюся на астмі. Запах гімна для астматика - ніщо в порівнянні зі жнивами.
2.Гай Фокс
«Старі наївні казки.»

Ну були ж наміри? Я про ідіотські ідеї, а не про їх реалізацію на ділі. Не маю уявлення, голодають там свині чи ні.
2.Гай Фокс
«перекриття вивозу -- абсурд.»

Нема вивозу - нема заробітків. Це ж не зоопарк, тут свиней на продаж вирощують. Коли корм завозять, а свиней не вивозять - це збитки для власників без шкоди для тварин.
2.Гай Фокс
« має бути тобі відомо, що всі оці твої суди, комісії, результати аналізів, купляються свинарями нараз.»

Нічого мені не відомо. Це все теорія. Хотілось би побачити ссилочку.
3.Гай Фокс
«буде ще страшніше і сумніше»

Не сумніваюсь. Тримайтеся.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації