Вхід | Реєстрація

Ех, раз, іще раз!

Ех, раз, іще раз!
7 лютого – другий тур виборів Президента. За роботу у виборчих комісіях громадяни отримають від держави зарплату на 30% більшу, ніж у першому турі кампанії – від 870 до 1580 грн. Плюс додатковий заробіток від штабів кандидатів.

Вибори – непоганий спосіб заробити грошей для тих городян, котрі знають підхід до справи. Прийом простий – звернутися до місцевого осередку якоїсь політичної партії з проханням «працевлаштувати» до окружної чи виборчої дільничних комісій.

Окрім плати від держави, члени дільничних виборчих комісій (ДВК) та спостерігачі отримують неофіційну доплату за свою роботу від місцевих штабів кандидатів у Президенти. При цьому розмір доплати залежить від фінансових можливостей кандидата на вищу державну посаду.

Так, штаб Віктора Януковича у І-му турі заплатив головам дільничних комісій по 1800 грн, заступникам  – по 1500, секретарям – по 1300, а членам ДВК – по 640 грн. Спостерігачі від Януковича отримали по 300 грн доплати. Штаб Юлії Тимошенко платив своїм агітаторам по 800 грн, а керівникам агітгруп у мікрорайонах  – по 1200 грн. Ці ж люди за роботу у складі ДВК одержали доплату у сумі 200 грн, спостерігачі – по 100.

Представники Сергія Тігіпка  – члени ДВК, дістали за свою роботу по 500 грн, спостерігачі – по 250. Приблизно так само розрахувалися зі своїми прихильниками, що були членами ДВК, у штабі Арсенія Яценюка. Щоправда, спостерігачі там отримали менше – лише по 100 грн.

Значно менше зміг доплатити своїм представникам чинний Президент України Віктор Ющенко – 250 грн одержали члени ДВК і по 100  – спостерігачі.

Штаби Петра Симоненка, Юрія Костенка та Олега Тягнибока доплачували своїм людям в комісіях по 200 грн, а спостерігачам – по 100. Інші аутсайдери виборчих перегонів платили приблизно так само або ще менше. За словами члена ДВК від Інни Богословської, на тих дільницях, де за їхню кандидатку не було віддано жодного голосу, спостерігачі та члени комісії не отримали нічого.

У ІІ-му турі місцеві штаби Януковича та Тимошенко обіцяють не зменшувати доплати своїм людям. А незабаром, 30 травня, на нас очікують нові вибори – до органів місцевого самоврядування і, можливо, до Верховної Ради. Тож виборчі штаби упродовж цього півріччя згортатися не будуть. А участь у виборчій кампанії для багатьох кременчужан стане своєрідною «роботою за сумісництвом» з непоганим заробітком.



Кабмін збільшив зарплати членів виборчкомів


Минулого тижня Кабінет Міністрів на 30% збільшив зарплати членів окружних, територіальних та дільничних виборчих комісій. Зокрема зарплата голови окружної комісії становитиме від 1350 до 1580 грн, залежно від кількості виборчих дільниць в окрузі, секретаря комісії – від 1240 до 1460 грн, членів комісії – 1220-1430 грн. Зарплата голови дільничної комісії складатиме 930-980 грн, секретаря – 880-900 грн, членів комісії – 870-880 грн.

Автор: Віктор КРУК, www.panorama.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 лютого 2010, 13:53 | Полтавщина | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації