Вхід | Реєстрація

На строкову службу мобілізують 14 тисяч призовників

На строкову службу мобілізують 14 тисяч призовників

Із 4 жовтня Міністерство оборони розпочало призов на строкову військову службу.

Згідно заяви заступника начальника Генштабу Володимира Талалая, відправка молодого поповнення у війська розпочнеться 4 жовтня і завершиться 30 листопада. Для проходження строкової служби до Збройних сил України та інших військових формувань буде відправлено 13 908 осіб. Під час осіннього призову планується мобілізувати на 2,7 тисячі військових менше, ніж у попередній, весняний. Міноборони прогнозує виконати план осіннього призову в повному обсязі.

Кобеляцький районний військовий комісар Сергій Каплатий розповів, що на строкову військову службу призиватимуться чоловіки віком від 20 до 27 років. Один рік служитимуть призовники, які закінчили ВНЗ, 1,5 роки — ті, хто має середню і спеціальну освіти. Усі призовники проходитимуть службу у військових частинах країни, крім зони проведення антитерористичної операції. У Донецьку й Луганську області військові можуть потрапити лише за власним бажанням.

— Призовники отримують одноразову виплату в розмірі двох мінімальних зарплат, — говорить військовий комісар. — Якщо вони призиваються з підприємства, то на час проходження служби їм нараховується заробітна плата. Також грошове забезпечення солдатам надає держава. Після проходження служби звільненим у запас військовим держава гарантує безкоштовне медичне та санітарно-курортне лікування.

Також Сергій Каплатий нагадав, що 26 вересня президент України Петро Порошенко підписав указ про демобілізацію військовослужбовців «шостої хвилі».


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 жовтня 2016, 10:37 | Кобеляки | Суспільство
1. Седой / 8 жовтня 2016, 12:29
Якщо вони призиваються з підприємства, то на час проходження служби їм нараховується заробітна плата?????????????? Т.е.,ж если у меня 6 работников и три из них идут в армию, остальные три за них вкалывают и отдают им зарплату???
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації