Вхід | Реєстрація

«Бабусю, я тебе кохаю»

«Бабусю, я тебе кохаю»

Згідно з офіційною статистикою в Україні понад 70 тисяч дітей-сиріт. Та найприкріший той факт, що з них лише 23 % — справжні сироти, решта мають батьків, які їх покинули або позбавлені батьківських прав. Чимало сиріт перебувають під опікою родичів. Усиновлення потребують 18 тисяч дітей.

На території Царичанського району проживає 13 сімей, які виховують усиновлених дітей. У цьому році дві сім’ї усиновили по одній дитині, позбавлених батьківського піклування. Крім усиновлених, у районі проживають і виховуються 80 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Вони перебувають у різних формах сімейного виховання: під опікою у 44-ох сім’ях громадян, у 5-и прийомних сім’ях та 2 дитячих будинках сімейного типу.

Сьогодні тема усиновлення публічна і дуже болюча. Публічна, бо це пріоритетна форма влаштування сиріт, а болюча, бо цей процес відбувається повільно. Щоб привернути увагу суспільства до теми усиновлення і сирітства, з 1999 року 30 вересня, коли вшановуємо святих Віру, Надію, Любов та їхню матір Софію, відзначається в Україні і День усиновлення. Крім того, численні українські та міжнародні фонди, благодійні громадські й волонтерські організації постійно ведуть відповідну просвітницьку роботу.

29 вересня, напередодні Дня усиновлення, служба у справах дітей райдержадміністрації влаштували для таких сімей круглий стіл, який відбувся у щирій і невимушеній атмосфері. Його учасників, батьків і дітей, привітали голова РДА Сергій Турський, голова райради Світлана Горбачова та начальник служби у справах дітей Людмила Нестер. У ході круглого столу його учасники, мами і бабусі багатодітних сімей, розповідали про своїх вихованців, ділилися своїм досвідом виховання та щиро захоплювалися своїми дітьми. Олена Іванова із Залелії, жінка великої душі, на сьогодні виховує 9 дітей. Не побоялася взяти хворих діток і зробила так, щоб хвороби відступили. Олена Анатоліївна навчила своїх дочок і синів вишивати бісером. До речі, у фойє школи естетичного виховання з нагоди свята була розгорнута виставка малюнків і творчих робіт вихованців школи, серед яких були і роботи дітей сім’ї Іванових. Олена Іванова з гордістю повідомила, що у неї вже є маленька онука. Батько дівчинки — син жінки, якого вона усиновила у 14 років. Коли малеча приїздить до бабусі у гості, то завжди зізнається: «Бабусю, я тебе кохаю!»

Олена Щербина, секретар Бабайківської сільської ради, всиновила дівчинку Альону, коли тій ще не було і року. На сьогодні у родині Щербинів не навтішаються своєю донькою. Альона — активна, спортивна, творча дитина. Присутні мали змогу послухати виступ дівчинки, яка навчається у школі естетичного виховання.

Раїса Значковська, маючи своїх 4 дітей, 14 внуків, 2 правнуків, виховує ще Руслану. Дівчині 17 років, вона лідер за вдачею, відмінниця, активістка школи. Вона — єдиний у районі обласний стипендіат протягом 6 років. Раїса Михайлівна розповідає, що вона встає о 3 годині ночі, варить їсти, напікає своїм дітям печива. А Руслана в усьому допомагає мамі.

— У мене Руслана — золото, — хвалиться жінка.

Окреме слово хочеться сказати про Світлану Добишеву, яка взяла під опіку своїх двох онуків, хлопця і дівчину. Їхня мама померла. Хлопчик з 5-и років серйозно займається спортом і навчається у спортивній школі-інтернаті.

Після розповідей усиновителів, опікунів, прийомних батьків і батьків-вихователів силами учнів і педагогів школи естетичного виховання присутнім була запропонована концертна програма.

Людмила Нестер подякувала артистам школи і її директору за надану можливість спілкуватися.

На щастя, дедалі більше людей виявляють бажання допомагати дітям-сиротам і позбавленим батьківського піклування. Це дуже хороший і світлий момент.


Автор: Олена Маренич


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 жовтня 2016, 17:37 | Царичанка | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації