Вхід | Реєстрація

Вікторія Головко очолила асоціацію фермерів

Вікторія Головко очолила асоціацію фермерів

Минулої п’ятниці у малій залі Царичанської районної ради відбулася зустріч фермерів Приорілля із представниками Асоціації фермерів та приватних землевласників Дніпропетровської області.

Ініціатором такого заходу став голова Асоціації Анатолій Гайворонський, який спеціально приїхав до Царичанки. Разом з ним приїхав і виконавчий директор обласної Асоціації Олександр Гайворонський.

Анатолій Гайворонський повідомив, що у кожній області нашої країни створені асоціації. Не є виключенням і Дніпропетровська область. Та чомусь ще тримаються одноосібно Васильківський і Царичанський райони. На сьогодні, як зауважив Анатолій Іванович, мають місце рейдерські захоплення агропідприємств. Боротьба за «місце під сонцем» серед аграріїв ведеться не на життя, а на смерть. Рейдерство — найбільша проблема великих і малих агроформувань. Як приклад, Анатолій Гайворонський розповів про недавнє рейдерське захоплення земель фермера у селі Попасному нашої області. У фермера, який помер, залишилося 5 тисяч гектарів землі. Та знайшлися такі, які вирішили загребти його землі. Методом шахрайських дій переоформили землю на безхатченка, а потім — на «дєятеля», який з’явився до господарства і почав розпоряджатися майном на правах власника.

— Ми звернулися до поліції, — каже Гайворонський, — але не очікували, що буде так важко. З болем констатую, що поліція нічим не допомогла, більш того, «кришує» самозванців і ніяких заходів для захисту законності не вживає.

У ході зустрічі Анатолій Гайворонський запропонував приорільцям вибрати від району уповноважену особу.

— Коли у вас буде своя асоціація фермерів, вам буде набагато легше працювати. Ви зможете себе захистити, вам будуть надаватися консультації юридичної, правової підтримки та багато інших можливостей.

Спочатку присутні до пропозиції голови обласної асоціації віднеслися відчужено, можна сказати, скептично і недовірливо, мотивуючи це тим, що осередок у районі був, але нічого толкового з цього не вийшло. Як зауважив один із фермерів у залі, коли доходила черга до внесення членських внесків, то чомусь уникали платити, киваючи один на одного.

Анатолій Гайворонський зазначив, що навіть коли в об’єднаному осередку буде 5 чи 10 чоловік, то це буде добре. З часом люди зрозуміють переваги асоціації і будуть приєднуватися. Тому треба діяти згуртовано, а не займати позицію байдужого спостерігача.
Розуміючи ситуацію, до всіх звернулася єдина серед присутніх аграріїв жінка, керівник ФГ «Вікторія» Вікторія Головко. Вона зуміла переконати чоловіків, які ще вагалися. Порадившись, фермери обрали головою свого осередку Вікторію Головко. Жінка погодилась очолити осередок аграріїв у районі, але лише за умови їхньої допомоги і підтримки:

— Я не хочу і не буду борсатися сама, вирішуючи справи за всіх. Пообіцяйте, що ви будете мене підтримувати і у всьому допомагати. Спільно у нас все буде.


Автор: Олена Маренич


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 листопада 2016, 12:17 | Царичанка | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації