Вхід | Реєстрація

Лижня кличе в дорогу

Лижня кличе в дорогу
Для справжніх любителів зимового відпочинку немає перешкод. «Панорама» оглянула навколишні лижні бази і дійшла висновку: якщо є бажання і гроші, то сніг, лижі та гори завжди знайдуться.
Нехай Буковель та Альпи далеко, але й у наших широтах можна відшукати лижний курорт.
— Якщо порівняти зимовий відпочинок у Західній Україні та в нашому регіоні, то можна знайти свої «плюси» та «мінуси»,  – розповідає кременчужанин Олег С. – Наприклад, у Карпатах більш мальовничі краєвиди та краще розвинена інфраструктура, але щоб туди доїхати, необхідно брати відпустку, а для відпочинку у наших місцях досить і вихідних.
За словами відпочивальників, лижні бази облаштовані непогано: кілька трас різної складності, пункти прокату лижного спорядження, є місця для відпочинку та «підігріву», а головне – завжди є сніг, бо на базах працюють машини, які виготовляють сніг за будь-якої погоди.
Щодо фінансових витрат, то 2-годинна лижна прогулянка у «Сорочиному Яру» коштуватиме від 100 грн за особу, у «Водяниках» оплата абонемента на цілий день становить 175 грн. На Черкащині відпочивають здебільшого кияни, для яких організовують спеціальні автобусні маршрути. Кременчужани, на жаль, нечасто бувають на вищевказаних лижних базах і дістаються туди переважно автомобілем.

Лижня кличе в дорогу
Фахівці управління екології Кременчуцького міськвиконкому визнають, що Деївська гора – вдале місце для лижної траси.
— На околицях Кременчука – гарний рельєф для лижного відпочинку. Навіть якщо ґрунт не підходить для спорудження траси і підйомників, то нинішні технології швидко вирішать цю проблему, – зазначає завідувач відділу екології Геннадій Демьохін. Але місцеві представники бізнесу не зверталися до влади з подібною ініціативою. Про це повідомив начальник управління культури і туризму Володимир Кондрашов:

— Для організації лижного відпочинку потрібні значні капіталовкладення. У 80-х рр. ми запровадили програму лижного уїк-енду: брали лижі в навчальних закладах, організовували транспорт, медичне обслуговування та закусочні. Виїзди робили в район с. Бурти, там гарне місце для катання на лижах. На жаль, ця програма діяла лише одну зиму, ми побачили, що витрати дуже великі.
Наразі в управлінні почали складати базу даних організацій, котрі займаються екскурсіями і туризмом. Фахівці міськвиконкому сподіваються, що зацікавлені інвестори можуть з’явитися, бо природний потенціал Кременчуччини багатий, чого не скажеш про фінансовий потенціал більшості кременчужан.

Відпочинок за містом
Лижний відпочинок наразі набув неабиякого розпалу в с. Стасі Диканського району, де працює база гірськолижного відпочинку «Корчак». Тут діє лижний підйомник. Лижі можна взяти в оренду безпосередньо на базі: 3 години катання у будні коштують 90 грн, у вихідні – 120 грн. Перепочити, поїсти шашлику та випити гарячого чаю можна у кафе. А зупинитися на ночівлю – у готелі, який розташований за 2 кілометри від гірськолижної бази.
У Миргороді, у курортній зоні Березова Рудка, любителі катання на лижах самостійно прокладають лижну трасу і катаються безкоштовно. Місцеві жителі кажуть, що місце для такого відпочинку тут безпечне.
Гора Пивиха, що у Градизьку Глобинського району, щороку привертає увагу екстремалів катання на лижах та санках. Це найвища точка Лівобережної України, її висота – 168 метрів. У селищній раді кажуть, що градижчани полюбляють відпочивати на Пивисі, але місцевість має досить круті схили, тому кататись там небезпечно. Тож насамперед любителі активного зимового дозвілля мають самі думати про власну небезпеку.

Автор: Лариса ГОРИСЛАВЕЦЬ, Віта Коноваленко, www.panorama.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 лютого 2010, 15:55 | Кременчук | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації