Вхід | Реєстрація

Захист України – це професія для справжніх чоловіків

	Захист України – це професія для справжніх чоловіків

У Козельщинському районному військовому комісаріаті зазначають, що планові показники осінньої призовної кампанії на строкову військову службу вже майже виконали. Наразі багато мешканців району прагнуть поступити на військову службу за контрактом.

 

Строковиків в зону проведення АТО не направляють

За інформацією представника Козельщинського РВК Івана Гурина, осінній призов на строкову військову службу пройшов без суттєвих проблем. А всього з початку року до армійських лав були призвані 24 юнаки - планові завдання Генштабу виконані. При цьому усі призовники пішли на військову службу за власним бажанням і за станом здоров’я  вони відповідали досить високим вимогам.

 Військовий комісар Козельщинського РВК Юрій Кушко нагадав, що служитимуть вони 1,5 року, а ті, хто має вищу освіту, – рік. Військовослужбовців строкової служби не залучають до виконання бойових завдань у зоні проведення Антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях. Це визначено рішенням РНБОУ 28.08.2014 р., яке введено в дію Указом Президента України від 24.09.2014 р. №744.  Крім того, з минулого року на строкову військову службу призивають юнаків з 20 до 27 років, а добровільно можна і з 18 років.

До речі, замість строкової служби можна одразу піти на військову службу за контрактом. Цього року такі контракти підписали шість юнаків призовного віку з Козельщинського району, які вирішили пов’язати своє життя зі службою в армії.  До такого відповідального кроку їх підштовхнули насамперед патріотичні міркування, дехто давно мріяв про службу в армії. А ще одна причина – різниця у розмірах грошового забезпечення. У контрактника воно більше у 20 разів!

 

Українська армія – найкращий роботодавець

Збройні Сили України цього року стали для Козельщинського району  роботодавцем, який працевлаштував чи не найбільше його жителів і при цьому гарантує їм стабільну та високу зарплату із соціальними гарантіями. З початку року контракт на проходження військової служби підписали вже майже півсотні мешканців району. Лише за останній місяць контрактниками стали 6 чоловік. Ще близько десяти завершують збір документів та проходження медкомісії і підпишуть контракт найближчим часом. Серед них два офіцера запасу та дві жінки.

За словами військового комісара Козельщинського РВК Юрія Кушка, багатьом бажаючим поступити на військову службу за контрактом доводиться  відмовляти, бо вони не підходять за станом здоров’я, не мають середньої освіти або мали судимість. Він зауважив, що усі майбутні контрактники проходять професійно-психологічне обстеження для визначення їх психологічної стійкості.

 

Військовослужбовці отримують гідне грошове забезпечення

З початку року військовослужбовцям служби за контрактом значно підвищили розміри зарплат. Наразі солдат отримує від 7 тис. грн і вище. А ті військовослужбовці, що мають сержантські звання, - значно більше. Крім того, усім виплачується щорічна грошова допомога на оздоровлення та щорічна грошова допомога на вирішення матеріально-побутових проблем, а під час перебування у зоні АТО – додаткова винагорода.

«Це гідна платня для чоловіка, і я запрошую справжніх патріотів скористатися такою можливістю та послужити Україні», - зауважив Юрій Кушко.

За його словами, окрім високої зарплати, яка не оподатковується, усі військовослужбовці безоплатно забезпечуються речовим майном, а солдати і сержанти – безоплатним харчуванням. Військовослужбовці також мають право на щорічну відпустку строком від 30-ти днів і більше (залежно від вислуги) та право на навчання у вищих навчальних закладах.

Варто зазначити, що наразі в уряді обговорюється питання суттєвого підвищення розмірів грошового забезпечення військовослужбовців. Відповідні видатки закладаються у держбюджет на наступний рік.

 

Мобілізованих замінили контрактники

Українська армія стає професійною. Курс, взятий керівництвом країни на заміну мобілізованих військовослужбовців контрактниками, себе виправдовує, адже мотивація у них значно вища. Звідси більш високий професіоналізм, кращий рівень дисципліни та морально-психологічного стану, а також готовність виконувати бойові завдання.

З початку року до рідних домівок повернулися більше 80-ти мешканців Козельщинського району, що були призвані в ході проведення трьох останніх хвиль мобілізації у 2015 році. Дехто з мобілізованих залишився у військах, підписавши контракт. Багато з тих, що звільнилися з армії, наразі міркують над тим, щоби повернутися на військову службу. А 10 учасників АТО з Козельщинського району вже зробили це і підписали контракти на проходження військової служби.

«Ми особливо раді тим, хто має бойовий досвід і готовий повернутися до своїх побратимів. Цих запасників не треба додатково навчати і вони розуміють, куди йдуть», - пояснив військовий комісар Юрій Кушко.

В останній час у Міністерства оборони України неодноразово заявляли, що завдяки проведенню успішної кампанії щодо набору контрактників, чергової хвилі мобілізації в Україні не буде.

 

До уваги!  Відповідно до статті 119 «Кодексу законів про працю України» за працівниками, прийнятими на військову службу за контрактом у разі виникнення кризової ситуації, що загрожує національній безпеці, оголошення рішення про проведення мобілізації … на строк до закінчення особливого періоду або до дня фактичної демобілізації, зберігаються місце роботи, посада і середній заробіток на підприємстві, в установі, організації незалежно від підпорядкування та форми власності і у фізичних осіб-підприємців, в яких вони працювали на час призову.

Віктор КРУК


Автор: Віктор КРУК


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 листопада 2016, 16:21 | Козельщина | Суспільство
1. Адекватник / 19 листопада 2016, 08:49
1.професор
«От якби хтось тоді таке описав, чи міг би хто в це повірити...?»

Що ти дивуєшся. Це ж українці, вони такими були завжди. Вони зраджували і продавали, зрадужували і продавали, і не лише сусідів, а й родичів і навіть самі себе зазадалегіть копаючи собі ями. Ну полистай ними ж написану історію. Від козацтва і до сьогдні - одні зради і бабло. Зараз вони за бабло вбивають один одного і в своє виправдання говорять, що в них немає на прожиття тож мусять заробляти. В період окупації німцями вони точно так залюбки йшли в поліцаї. В 33-му вони наперегонки йшли в активісти і забирали у сусідів і односельців останннє зерно звертаючи все на Сталіна, як зараз на Путіна, ну і т.д. Прикладів безліч.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації