16 листопада на базі ДП «Полтавастандартметрологія» відбулося засідання обласної дегустаційної комісії. Його метою було поставлення на виробництво нових видів продукції. Цього разу 6 підприємств області розробили 19 нових рецептур, які й представили на суд компетентних дегустаторів.
Зокрема, серед новинок 9 видів хліба. Так, ТОВ «Агропромисловий комплекс «Докучаєвські чорноземи» представило незвичайний хліб «Картопляно-зерновий». До його складу входить картопляне пюре, зернятка льону, соняшника та вівсяні пластівці.Хлібом «Пікантний» збагатило свій асортимент ТДВ «Миргородський хлібозавод».
Три рецептури основного продукта харчування має в своєму арсеналі ФОП «Ляшко», це білий пухкий хліб «Корона», хліб селянський житній та «Житньо-пшеничний з корзинки». Останній підходить у корзинках з рогози, тому й має відповідну назву.
ТОВ «Полтавахліб-3» представило на суд компетентних дегустаторів відразу 4-х нових види випічки, а саме: хліб «Провінційний», «Солодовий», «Сонячний столовий» та батон «Вересневий». Останні два види продукції розроблено на прохання супермаркету «АТБ» з метою задовольнити споживачів з різною, в тому числі й вкрай низькою купівельною спроможністю.
ТОВ «Лубенський молочний завод» планує запустити виробництво 5-ти нових видів йогуртів з різноманітними комбінованими наповнювачами. Споживачів хочуть здивувати незвичайним поєднанням смаків: «Яблуко-обліпиха-груша-злаки», «Полуниця-ківі-ревінь», «Печене яблуко-кориця», «Мак-марципан» та «Ананас-кокос».
Вперше взяло участь у роботі дегустаційної комісії ТОВ «Еверест Х», яке спеціалізується на виробництві пива. Продавати його планують винятково у закладах харчування під торгівельною маркою «Фамильное». Загалом пивовари представили 5 видів продукції, в числі якої було, як світле, так і темне та червоне пиво. Усе воно «живе», не фільтроване, виготовлене за австрійською рецептурою. В Австрії придбане і обладнання підприємства. Різних відтінків кольору та смаку хмільного напою виробникові вдалося досягти за рахунок відмінностей в обсмажуванні та карамелізації ячмінного та пшеничного зерна. До складу обласної дегустаційної комісії увійшли представники державного підприємства «Полтавастандартметрологія», державної санітарно-епідеміологічної служби та обласної асоціації «Полтавахліб». Очолила роботу комісії генеральний директор ДП «Полтавастандартметрологія» Алла Миронова.
Виробникам деяких з представлених «новинок» доведеться доопрацювати технічну документацію та внести зміни до інформації на споживчому маркуванні, аби вона повністю відповідала вимогам нормативних документів. Проте, комісія одностайно дійшла згоди, що кожен з представлених видів продукції, гідний того, аби отримати дозвіл на поставлення на виробництво. Тож вже найближчим часом полтавці та жителі області зможуть поласувати смачними «новинками» та оцінити майстерність місцевих виробників.