Вхід | Реєстрація

Свято є, опалення немає...

Свято є, опалення немає...

Незважаючи на всілякі економічні негаразди, які є у Михайлівській сільській громаді, село живе яскравим творчим життям завдяки місцевим ентузіастам.

Нещодавно у місцевій школі, де навчається там 13 дітей, для малечі було влаштоване свято осені. Діти брали участь у розвагах, співали, танцювали. Свято осені для своїх вихованців підготували класоводи Надія Тесленко і Наталія Лях. Музичний супровід забезпечила Маргарита Чистоклет. Після свята дітлахи пригощались смачним яблучним пирогом. Присутні батьки теж не залишилися без уваги організаторів. Для них був проведений конкурс «Літо в банці», де батьки скуштували і обмінялися рецептами консервів, приготовлених власноручно. Для вчителів теж був подарунок від спонсора установи Віктора Ткача: оформлена підписка на видання «Початкова освіта», яка так потрібна педагогам у роботі. Директор ТОВ «Дружба» депутат районної ради Віктор Ткач постійно підтримує школу: придбав для кухні електром’ясорубку і ваги,  допоміг утеплили вікна у шкільній їдальні, оплачує інтернет та вирішує інші фінансові питання. Прикрим моментом є те, що школа ще не опалюється. Ще не привезли новий газовий котел, а старий уже вийшов із ладу. Адміністрація школи чекає дієвих результатів від районного відділу освіти, де це питання на контролі.

Це У суботу 12 листопада у Михайлівці відбулася культурна подія, яку місцеві жителі чекають кожного року. До Дня працівників сільського господарства місцеві аматори сцени обов’язково готують театральну виставу. Цього разу артисти винесли на суд глядачів п’єсу Олексія Коломійця «Фараони».

Спочатку у сільському Будинку культури відбулися урочистості і концерт, присвячений трудівникам села. Розпочалося сільське свято за сімнадцяту годину вечора, а тривала святкова дискотека до другої години ночі. Особливо були активними люди середнього і літнього віку. На святі були присутні депутат обласної ради Гошгар Мухтаров, селищний голова Геннадій Сумський, депутат районної ради і керівник товариства «Дружба» Віктор Ткач. Мухтаров і Сумський подарували для Будинку культури мікрофон, а для учасників концерту та вистави — два кошики з продуктами й солодощами. Гості пообіцяли допомогти у відкритті дитячого садочка у селі та зберегти школу.

Після концерту організатори частували у залі всіх бажаючих традиційними хлібом, салом, огірочками і 100 грамами, а також пахучим короваєм. Після пригощань розпочалася вистава, яка тривала більше години.

За задумом режисера Маргарити Чистоклет, події, які відбувалися у п’єсі, були підлаштовані під реалії сьогодення. Окремі сюжети об’єдналися в одну канву. У виставі — велика кількість комедійних сцен, які мають побутову основу, зрозумілі сучасному глядачеві. Переконлива гра учасників та дуже смішні моменти вистави змушували присутніх у залі сміятися до сліз. А самодіяльні артисти — це місцеві жителі, прихильники театру: Микола Таран — Юрій Кравчук (учитель); Одарка — Наталія Солдатенко (домогосподарка); Онисько — Олександр Бойко (учитель-пенсіонер); Аристарх — Анатолій Шмалій (охоронник); Ганна — Наталія Свічкар (домогосподарка); Уляна — Зінаїда Михайлюк (прибиральниця); Головиха — Наталія Шпак (прибиральниця); Катерина — Надія Лебеденко (соціальний працівник); Грицько — Сергій Лях (студент аграрного університету).

Усі були задоволені як самою виставою, так і грою акторів. Аматори раділи з того, що їхня гра віднайшла відгук у глядачів. Хоча нелегко було грати у холодному приміщенні і вдавати, що на дворі літо. Та й репетиції, які перед прем’єрою відбувалися кожного дня, проходили в неопалюваному Будинку культури.

Свято у Михайлівці відбулося за фінансової підтримки депутата районної ради та керівника ТОВ «Дружба» Віктора Ткача і місцевого жителя Володимира Ляха.


Автор: Олена Маренич


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 листопада 2016, 09:09 | Царичанка | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації