Вхід | Реєстрація

То хто за це відповідає?

То хто за це відповідає?

До редакції надійшов лист від нашого читача, який обурюється недобросовістністю деяких виробників продукції, що лежить на полицях наших магазинів. Друкуємо його без змін:

«Вже кілька років для своєї сім'ї я купляю хліб Орільський нарізаний, який возять в Кобеляки аж із Дніпропетровська, дарма, що в Кобеляках колись був хлібзавод, який випікав прекрасний, дуже смачний хліб. Та сьогодні не про це. Почав я купляти цей хліб, коли він ще коштував 4грн, та  ціни в Україні, як і все — нестабільні і зараз хлібина в магазині, чи то бак в маркеті «Два куми» досягла 9.05 грн, хоч чув, що в деяких магазинах Кобеляк доходить до 10 грн. Купував я завжди по дві хлібини і мені їх вистачало на три дні, але після такого підвищення ціни на хлібину в мене, мабуть, розгорівся апетит і мені потребувалось уже дві хлібини на два дні.

Щоб вгамувати свій апетит, 19 листопада я пішов до «Двох кумів» по хліб і вирішив покласти на ваги ту ж таки нарізану хлібину. На упаковці чіткими цифрами було написано, що хлібина важить 650 грам, та ще і може бути зменшена на -3%, + тут чомусь відсутній. Ким такий допуск тільки з мінусом встановлено — невідомо. Так от на вагах вага хлібини становила 570 грам, тобто на 80 грам менше від вказаного на упаковці, або в чотири рази більше від мінусового допуску. Я взяв другу хлібину — той же результат. Прошу дівчаток-продавців порахувати на яку суму мене обраховують. Виходить, що за кожну хлібину вже кілька років переплачую, в даний час це виходить 1 гривня і 10-20 коп.

Записали ми з дівчатами свої пропозиції в відповідну книгу та й поніс я додому той хліб, вважаючи себе обкраденим. Подумалось, що зроблений запис в книзі пропозицій щось змінить, та не так сталось, як гадалось. Пішов у понеділок знову по хліб і знову поклав на ваги .Тепер хлібина уже була зменшена на 100 грам. Я і говорю адміністратору, що в поадльшому я буду вимагати, щоб хлібина була оцінена у відповідності до її ваги. Адміністратор мені заявляє, що вони не несуть відповідальності за те, що їм привозят , беріть або другий хліб,або звертайтесь до заводу. Я двічі звертався по телефону і на завод, там сказали розберуться, от і все, а нас як обкрадали, так і далі будуть продовжувати. Я попросив адміністратора, щоб хоч акт склала про таке неподобство — сказала незнаю як писати акт. Говорю, що ви хоч раз на місяць переважте, що вам привозять, у відповідь — нам і в голову не приходило переважувати хліб. То хто за це відповідає?»


Автор: Василь Овсієнко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 листопада 2016, 15:04 | Кобеляки | Цікаве


1. саша ставицький / 26 листопада 2016, 08:59
Це і не дивно , обкрадають всюди .Написане може бути підставою для проведення перевірок по магазинах , але чи зреагують на це ті , хто повинен захищати права споживачів - питання.
2. Адекватник / 26 листопада 2016, 18:50
Василь Іванович, вибачайте за такий коментар. Думав стаття журналістська, підпису не добачив. Але все одно толку з того не буле ніякого. У нашій країні і раніше ніхто ні за що не відповідав. А вже зараз, так зовсім керманичам не до людей. Їх, людей, треба якомого більше знищити, країну розвалити і роздерибанити, а ви ставите якісь наївні запитання. Держава Україна вмерла на майдані. Так по сценарію. І про це попереджали. А по питанн. хліба, як варіант, можна звернутися до Управління по захисту прав споживачів, якщо у нас ще залишилася посада інспектора. Але здається, що зараз такої посади у нас немає. Значить треба звертатися в Полтаву. Більше вплинути на описану ситуацію нікому. Прокуратура вже таким не займаєтся, поліця також, санітарні правила там не порушені, влада не має права втручатися. Ціни у нас, як і "у всьому світі" встановлює виробник. Не хочете - не купуйте, або шукайте де дешевше. Єдине, що тут порушено, це те, що споживача тупо дурять пишучи іншу вагу ніж та що є насправді. Але вони можуть сказати, що то у них стара упаковка, або ще щось придумають. Короче, ситуація тупікова і не варта уваги. Зараз треба думати, як взагалі вижити. Далі буде ще гірше. Тільки не кажіть, що вас не попереджали. Навіть в ЕХО попереджали. Але люди й до сьогодні думкою про безвіз багатіють. Ну це для українців нормальний стан, у них навіть прислівя на цю тему є. І спитати б, навішо їм той безвіз, коли у них вже давно безмізг. Он в Ізраіль вже давно безвіз, чому вони туди не їдуть? Чи то не для них зроблено? Гайда всі в землю обітовану. А можна із Ізраільтянами мах не глядя зробити. Вони сюди, а нас туди. А що, чом би і ні. Принаймні там тепло і путінського газу не треба. А це, для українців, я так зрозумів, головне.
3. василь овсієнко / 27 листопада 2016, 11:36
Ніяких вибачень непотрібно.Мене більш за все вражає психологія - НЕ ПОДОБАЄТЬСЯ - НЕ КУПУЙ.Саме з такою психологією за останні півтора місяйця в Україні загинуло більше 64 громадян від отруєння сурагатним алкоголем , який продавався в магазинах і знову ж таки не всі з них алкозалежні.Прийшла людина в магазин , купила пляшку гопрілки щоб відсвяткувати день народження і відправилась сама та ще й пару друзів відправила в МИР ИНОЙ.Я не говорю , що майже в кожному магазині нас обраховують , обважують і т.д.Є магазини в Кобеляках , де з усього світу звозять прострочені продукти по трохи знижених цінах і витравлюють українців , як мишей.Мені доводилось ьбачити , як в одному з маркетів - так тепер модно називати лавки - скупались прострочені продукти , розділялись на частки і продавались на ринку і звичайно вже без ніякої знижки.На сьогодні також вражає позиція грормадян , які з ентузіазмом обговорюють вибори президента США і зовсім байдужі до своїх проблем. Коли я переважував хліб у маркеті два куми , то деякі з присутніх там громадян дивилися на мене , як на інопланетянина - оце і є самим страшним.
4. василь овсієнко / 27 листопада 2016, 17:34
Ти чоловіче читай , про що йде мова , а потім пиши за родіну Тут іще невідомо хто кого вбиває і хто розтіяв цю братовбивчу війну.Я особисто нікого не вбивав і нічого не продавав , я не ворогую з росіянами , бо в мене в Росії діти і онуки , я не тороплюсь в Європу , мені там нічого не потрібно , А от у тебе вже хронічна злоба до мене , при тому , що ти мене навіть незнаєш.І поки в тебе і таких , як ти буде така злоба , то й будете убивати брат брата.
5. Адекватник / 27 листопада 2016, 18:22
4.василь овсієнко
«Мене більш за все вражає психологія»

4.василь овсієнко
«оце і є самим страшним.»

О!!!! Так я про це саме говорив поки язик не заболів. То не моя психологія. Я родом із СРСР, тьху, із "совка", то ж мене виховували на правильній "психології". За незалежності поступово почали "втирати" в мізки нову психологію - "Ринкова еконміка понад усе", "Так у всьому світі", "Не хочеш не купуй". За чверть століття це стало нормою навіть для старшого покоління, тому на вас так і дивилися відвідувачі. А щодо отруєння, то вже інша історія. То вже сансслужба, держстандарти і т.п. Санслужбу у нас поступово майже знищили, про стандарти ось пишуть "В Україні Міністерство економічного розвитку в грудні 2015 року скасувало 12 776 ГОСТів.." Вони зараз кажуть що так треба під стандарти гейропи пристосовуватися. А що там за стандарти - ніхто не знає і не читав, так, хтось щось скаже, хтось іздив, хтось бачив, а насправді ніхто нічого не знає. А буде так, що якщо по стандартах СРСР в харчовій продукції не повинно бути, наприклад, продуктів з ГМО, то в гейстартах буде написано саме про те, що продукти повинні містити ГМО, ну і т.д. і т.п. У нас закони готують талмудисти, а ті барани, яких ми обираємо тупо голосують. Вони їх і не читають, бо й читати толком не вміють. А щодо баранів, так то не я, то любимиця народу Надійка так їх назвала. Вона така відкрита, щира, ну прямо з хронту, чи з камери у ВРУ. Не заангажована вона, тому і сказала те, що побачила. Не треба її в цьому винити. У нас справді в Раді всього дві категорії депутатів - талумудисти і барани. Що талмудисти велять, те барани роблять.
6. Адекватник / 27 листопада 2016, 18:49
6.василь овсієнко
«Тут іще невідомо хто кого вбиває і хто розтіяв цю братовбивчу війну.»

Ну це ви прегибаєте. Що ж тут невідомого? На подібне один літературний герой з Майстра і Маргарити казав другому: "«Ну да, неизвестно,.... — подумаешь, бином Ньютона!». Так ніякий тут не Біном Ньютона. Все очевидно навіть з вами написаного "братовбичу війну". Хто війни розвязує - також давним давно написано. Навіть у Біблії написано: "Разделит Бог землю между коленами Израилевыми и успокоится земля от войн". Воче то Біблія гарна книжка, тау усе написано. Навіть конкретно про наш випадок написано: " «Когда ты придешь в землю к-рую Г-дь, Б-г твой, дает тебе, и овладеешь ею, и поселишься на ней, и скажешь: «поставлю я над собою царя, подобно прочим народам, к-рые вокруг меня»: То поставь над собою царя, к-рого изберет Г-дь, Б-г твой; из среды братьев твоих поставь над собою царя; не можешь поставить над собою царем иноземца, к-рый не брат тебе. (Второзак. 17:14,15) «Когда пойдешь к городу, чтобы завоевать его, предложи ему мир. Если он согласиться на мир с тобою и отворит тебе ворота, то весь народ, который найдется в нем, будет платить тебе дань и служить тебе. Если же он не согласиться на мир с тобою и будет вести с тобою войну, то осади его,..» (Второзак 20:10,11,12.) Біда, що усі тільки поклони бють, навіть комуняки, а ніхто читати не хоче. Між іншим, в Біблії й слова немає ні про Путіна, ні про бурят.
7. василь овсієнко / 27 листопада 2016, 21:19
Це те , про що Я писав вище.Ми почали проте , що нас обдурюють , а вийшли на вирішення світових проблем , залучивши сюди біблію і євреїв.
8. Микола Гузченко / 27 листопада 2016, 22:42
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
Ось тут, між іншим, показовий випадок, чим відрізняється долбойоб від нормальної людини. Нормальна людина в розмові про хліб говорить про хліб. А от долбойоб не здатен ідентифікувати, про що йде мова, і у будь-якій розмові про будь-що говорить про те, про що ще вчора думав. І позавчора. Наші от пацієнти завжди приходять до одного висновку про жидів, масонів і світову закулісу. Навіть в розмові про погоду.
От обидва олігофрена тут і випірнули, хоча ж тема зовсім не по їх профілю.
Сєдой - красавчик. З тебе можна писати підручник по долбоєбізму. Цікаво, тобі клавіатуру часто доводиться міняти? Слюнями не заливає? ;)
P.S. Вже вибачайте, що і сам не про хліб.
9. Адекватник / 28 листопада 2016, 09:30
10.Микола Гузченко
«не здатен ідентифікувати, про що йде мова, »

Ти наче починав розумнішати а це знову щось здаєш. Нормальна людина бачить не фрагмент проблеми, як ти зараз, а всю проблему і те що її породжує. Хліб - це частинка проблеми. Точно так дурять і з іншими продуктами. І автора статті цікавив не лише хліб, як ти вважаєш. І піддтвердженням цьому є те, що у відповідь на моє вибачення він написав: "...Мене більш за все вражає психологія - НЕ ПОДОБАЄТЬСЯ - НЕ КУПУЙ.Саме з такою психологією за останні півтора місяйця в Україні загинуло більше 64 громадян від отруєння сурагатним алкоголем..." Усікаєш. Його турбує в першу чергу писохологія, підхід до проблеми. Далі він приводить приклад про отруєння алкоголем, думаю і інші проблеми його турбують. І турбує його те, звідки у тих проблем "ноги ростуть".
10. Адекватник / 28 листопада 2016, 09:39
9.василь овсієнко
«а вийшли на вирішення світових проблем , залучивши сюди біблію і євреїв.»

А без цього ніяк не можна. Це першооснова. Правда, пояснювати це важко і пояснювати треба кожному ідивідуально на конкретних пикладах зрозумілих тому кому намагаються пояснити. Ну, як варіант, розберемо приклад з автомомбілем. Мотор почав "чхати", зібралося десяток консультантів і "фахівців" (аналог політиків) і у кожного десяток начебто здравих порад. Слухаючи поради власник авто розібрав карбюратора, поміняв свічки, фільтри, ну й бог зна що ще. А виявилося... що Беня Коломойський зробив неякісний бензин.
11. Микола Гузченко / 28 листопада 2016, 11:25
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
11.Адекватник
«Ти наче починав розумнішати а це знову щось здаєш.»

Хе-хе... Цікаво, що я ж за останні років 20 ні на грам ні разу ні порозумнішав, ні подурнішав. Ну хіба буває таке, що людина сьогодні дурна, а завтра - розумна?! А потім - знову дурна? Ну окей, щоб не бути твоїм боржником, напишу: ти явно був покрасивішав, а оце знов похуйовішав.
12.Адекватник
«А без цього ніяк не можна. Це першооснова.»

Справа в тім, дорогий аміго, що на світі таких твоїх першооснов дуже є багато. Тут тобі і Бог з Сатаною, і жиди з масонами, і чаклуни з відьмами, і Обама/Трамп з Меркель, і Путін з Порошенком, і Ленін з регіоналами. Кожен вірить в своє. Є предостатньо обставин, реальних і вигаданих, від яких ми залежимо, і на які ми не здатні впливати. Мене от найбільше кумарить проклята гравітація. Це все через неї. Якби не вона, скільки б всього можна було... Та я б... Ех...
Це я до того, що безкінечно незалежно від контексту мусолити речі, в яких ти ніхуя не розбираєшся і на які не можеш вплинути, - удєл шизофреніків і маразматиків. Любиш побєсєдувать про світову закулісу - будь ласка. Тільки ж старайся робити це в тему, бо зовсім же уже...
12. Адекватник / 28 листопада 2016, 12:53
14.Микола Гузченко
«
Справа в тім, дорогий аміго, що на світі таких твоїх першооснов дуже є багато. Тут тобі і Бог з Сатаною, і жиди з масонами, і чаклуни з відьмами, і Обама/Трамп з Меркель, і Путін з Порошенком, і Ленін з регіоналами. Кожен вірить в своє.»

От цей фактор, що кожен вірить в своє, і використовують для управління лохами. Це так званий плюралізм. І це основа управління і стравлювання. Невже ти й цього не знаєш? Аміго! Невже й іспанці такі? Вони свою громадянську війну вже проштудирували от і до і повинні б були зробити висновки. Їхній генерал Франко навіть книжку написав і присвятив її розборкам того, в що ти не віриш. "Масонерія" називається. Почитай. Корисно. Може знайдеш там один із девізів тих, невидимих для сліпих. Звучить він так - "В единстве сила". Це саме проголошували деякі й наші розумні князі. А в СРСР навіть кіно було про грузинського князя Саакадзе, де він приклад приводить з колчаном стріл. Не плутай с тепер вже нашим Мішиком. Тепер сам собі дай відповідь на питання, хто переможе в протистоянні, ті, що єдині, чи ті, що сповідують плюралізм яким їх заганяють як овець на бойню? Політики їм малюють декілька доріг для вибору, але не кажуть про те, що усі ті дороги ведуть на бойню. Про правильну дорогу їм ніхто нічого не каже. Ну й ще поясню, що президентів обираємо ми, тобто вплинути на вибір ми можемо, так що тут ти не правий. Можемо ми вплинути і на так званих Бога і Сатану, бо самі їх обираємо. Здається Конфуціцю приписують фразу "Выбирая богов мы вибираем свою судьбу". Так що не кипятись, аміго. Читай більше і, головне, вникай в прочитане.
13. 7778 / 29 листопада 2016, 10:55
Автор шизонутий на всю голову єврей, або старий маразматик.
14. Адекватник / 29 листопада 2016, 12:22
17.Микола Гузченко
« А робити масонів, Обаму, Путіна, Порошенка, бандерівців, Сатану й інших справжніх і уявних діячів винними в ініціативі якогось дніпропетровського пройдисвіта»

Ну хібі ж я робив їх винними в ініціативі пройдисвіта? Пройдисвіт, він робить само по собі те, що йому дозволяє робити система, закони, влада і т.п., а вони вибудовані якраз кимось із тобою названих.
15. Микола Гузченко / 29 листопада 2016, 13:03
19.Адекватник
« Думаю, ти ж не фейс мав на увазі, бо його тут не видно.»

Та фейс. Бо про нього мені відомо рівно стільки ж, скільки тобі про мої мозги. Вирішив на порожні компліменти відповісти такими самими.
21.Адекватник
«Ну хібі ж я робив їх винними в ініціативі пройдисвіта?»

Ну да. А навіщо ж було цю демагогію тут розводити?
16. василь овсієнко / 29 листопада 2016, 19:17
Шановні коментатори , досить ображати один одного - тема хліба закрита.Після звернення адміністратора магазину ДВА КУМИ до заводу-виробника хліба , там прийняті відповідні міри і тепер до магазину завозиться хліб Орільський нарізаний у відповідності до ваги , вказаної на упаковці.Не все так безнадійно.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації