Вхід | Реєстрація

Гроші перерахують — автобус поїде

Гроші перерахують — автобус поїде

Такий варіант запропонував перевізник для того, аби відновити маршрут на Золотарівку.

До редакції тижневика «ЕХО» звернувся житель села Золотарівка, що в Кобеляцькому районі. Чоловік попрохав висвітлити на сторінках видання проблему щодо відсутності автобусного сполучення між їх населеним пунктом і райцентром. Із його слів, це створює неабиякі труднощі для мешканців Золотарівки, Мідянівки і Ганжівки.

Кореспонденти «ЕХО» звернулись із цим питанням до заступника голови райдержадміністрації Володимира Катишкова. Посадовець запросив для обговорення перевізника Володимира Хряпу, який обслуговує бутенківський напрямок, і золотарівського сільського голову Сергія Кобеля.

Перевізник пояснив, що для того, аби йому дали дозвіл на відкриття нового маршруту, необхідно подавати заявку на конкурс у облдержадміністрацію:

— Від Кобеляк до Золотарівки відстань майже 15 кілометрів. Необхідно, щоб автобус приїжджав у цей населений пункт двічі на день. Оскільки людей, яких водій забрав, має привезти назад. У день лише на заправку транспорту і зарплату водія я маю витратити 300 гривень, не рахуючи амортизації. Білет у Золотарівку коштуватиме 5 гривень. От і порахуйте, скільки пасажирів повинні проїхати цим маршрутом, аби він окупився. Тим паче, що більшість людей їздять власними автомобілями. Я не можу пускати автобус для трьох-п’яти людей. Цей маршрут не окупався навіть за радянських часів. А зараз у сільській раді проживає 300 чоловік, сто з них у самій Золотарівці.

Сергій Кобель запропонував, аби автобус, який їздить на Бутенки, заїжджав у Золотарівку:
— У Золотарівку є дві автодороги. Обидві вони будуть відремонтовані. Тому водій міг би зранку, повертаючись із Бутенок, забирати жителів нашої сільської ради. І навпаки, їдучи назад, спершу заїжджати в Золотарівку.

Хряпа відмовився, мотивуючи це тим, що ранковим автобусом бутенківці їздять на роботу в Кобеляки.

— Автобус із Бутенок виїжджає в 7:20, — каже Хряпа. — Для того, щоб заїхати в Золотарівку, треба ще 10-15 хвилин. Тоді люди не встигатимуть на роботу. Якщо їздити раніше, то теж відмовляться від наших послуг. Пропоную вам один раз на тиждень замовляти автобус, а оплачувати його з сільського бюджету. Домовимось, скільки часу потрібно вашим жителям, щоб уладнати свої справи. Зранку водій їх забиратиме, а в домовлений час відвозитиме назад. І проблема відпаде. От і подивимось, скільком жителям дійсно потрібен цей автобус і чи їздитиме ним хтось узагалі.

Сільський голова пояснив, що це питання потрібно обговорити з депутатами і розробити відповідну програму, під яку вони зможуть виділити кошти для перевезення жителів сільської ради.

Володимир Катишков поцікавився, чи передбачені сільським бюджетом кошти для пільгового перевезення, щоб у такий спосіб перекрити витрати перевізника. Сергій Кобель відповів, що ні.

Тому присутні зійшлись на тому, що на черговій сесії Золотарівської сільської ради це питання буде обговорене з громадою.

 

У районі працює сім перевізників. Коштів для пільговиків вистачає

Заступник голови РДА розповів, що всього в Кобеляцькому районі працюють сім перевізників, які покривають майже всі маршрути. У адміністрацію звертались жителі маленьких сіл, таких як Гайморівка та Лисенки, із проханням, аби автобуси заїжджали в їх населені пункти.

— Ми спілкуємось із перевізниками, доносимо до них бажання людей, — говорить Катишков, — але примусити працювати собі в збиток просто не можемо.

Начальник Управління соцзахисту Зоя Петренко повідомила, що для перевезення пільгових категорій населення депутати райради виділяли 100 тисяч гривень. Крім цього, кошти перерахували Білицька селищна, Бутенківська та Червоноквітівська сільські ради. Цих коштів вистачає, аби пільговики скористувались своїм правом на безкоштовний проїзд.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 листопада 2016, 10:16 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації