Вхід | Реєстрація

За п’ять років викрали 500 троянд

За п’ять років викрали 500 троянд

Про це під час чергової сесії селищної ради, яка відбулася 16‑го листопада, розповів інспектор із благоустрою Василь Радчич. Також він навів статистику розбитих ліхтарів, утоплених урн та викрадених відер.

 

У селищі потрібно більше камер відеоспостереження

Першим на черговій сесії селищної ради заслуховують звіт інспектора з благоустрою Василя Радчича. Він розповідає про проведену за рік роботу: про ліквідацію стихійних звалищ, про спилювання аварійних дерев та облаштування місць відпочинку. Говорить Василь Васильович і про речі не зовсім приємні для вух новосанжарців.

— За останні роки у селищі викрали 500 кущів троянд. Розбили 17 ліхтарів та дві урни для сміття, ще 11 урн утопили в річці. Із криниці біля каплиці викрали 4 відра.

За словами інспектора, поліція реагує на всі повідомлення про ці крадіжки, проте… злочинців, як правило, не шукає. Адже завданих збитків нібито не вистачає для порушення кримінальної справи. За весь час удалося зловити «на гарячому» лише мешканку одного з сіл району, яка викопувала кущі троянд, а потім продавала на селищному ринку.

Коментуючи виступ інспектора, депутат Євген Гладун вказує на проблему, яка існує по провулку І-му Ярмарковому.

— Там 1000 і 1 лужа! Вода течет человеку просто во двор! У какого дурака хватило ума сделать дорогу так, чтоб стекало на стороны?

На цей коментар відповідає селищний голова Інна Коба:

— Так вийдіть кожен, прокопайте ямку і спустіть воду!

Щодо крадіжок троянд та розбитих ліхтарів, то депутати обговорюють необхідність встановлення на вулицях селища додаткових камер спостереження. Одна така камера хорошої якості коштує 16 тисяч гривень.
Атовці забиратимуть землю зі зброєю?

На чергову сесію приходять кілька учасників АТО та представників «Самооборони». Депутати пропонують відпустити атовців, одразу розглянувши їхні питання.

— Ми просто прийшли послухати сесію, — пояснює учасник АТО і голова штабу «Самооборони» Олександр Чубаров.

Утім, коли справа доходить до розгляду земельних питань, Олександр Чубаров прохає слова і звертається до депутатів:

— Ви знаєте, що для учасників АТО виділили землю на горі біля Нових Санжар. Це землі селищної ради. На них уже виготовляють проекти відведення. Але восени «Обрій» знову їх засіяв, хоча не має на це ніякого права! Цим уже наперед провокують конфлікт між землевласником і атовцями!

Інна Коба пояснює, що землями за межами населеного пункту селищна рада не розпоряджається, тому жодним чином не може вплинути на ситуацію.

— Ви не знаєте, як робити? Зібрались, окружили — і забрали! — радить атовцям депутат Михайло Постольник.

Олександр Чубаров на це відповідає, що про ситуацію із засіяною «нічийною» землею повідомив новопризначеному прокурору області. Той пообіцяв узяти питання під особистий контроль.

 

Пісок возитимуть із «Самообороною»?

Наприкінці сесії депутат Ірина Корнієнко зауважує, що деякі вулиці та провулки селища досі потребують ремонту та ліквідації ям. На деякі достатньо завезти піску. На це Інна Коба констатує: возити пісок із Зачепилівки не дають громадські активісти.

— Ми возили пісок для потреб селища: на кладовища, для ремонту, але нас зупиняли із підозрами, що це Коба везе собі «наліво». Мені якщо буде треба, то я куплю собі піску! — запевняє селищний голова.

Олександр Чубаров заявляє, що ніяких проблем із завезенням зачепилівського піску не існує.

— Якщо це для потреб селища, то я, як керівник штабу «Самооборони», сяду разом із вами у машину і поїдемо набирати той пісок.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 листопада 2016, 15:32 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації