Вхід | Реєстрація

Можна купити гілки з вирубаного лісу

Можна купити гілки з вирубаного лісу

На господарчій нараді, що відбулася у понеділок 21 листопада, присутні заслухали трьох доповідачів.

Про результати роботи районного центру зайнятості за 10 місяців цього року доповідала Ганна Плець, директор цієї установи. Вона повідомила, що спеціалістами центру за цей період було працевлаштовано 532 безробітних. Це переважно люди, зайняті в сільському господарстві. 99 % працевлаштованих отримали роботу на підприємствах району. Власну справу започаткувало 4 чоловіки. З числа соціально незахищених громадян працевлаштовано 114 чоловік та 4 інваліди. За звітний періодпрацівниками центру було проведено 14 круглих столів і 20 семінарів саме для такої категорії людей. 197 громадян з числа безробітних направлені на навчання. Громадяни, які перебувають на обліку в центрі, залучаються до громадських та тимчасових робіт. Тимчасовою зайнятістю було охоплено 231 людину. Постійно ведеться профорієнтаційна робота. Для 11 людей було створено нові робочі місця з компенсацією єдиного внеску для роботодавців; 7 чоловік отримали ваучер. На сьогодні зростання реєстрації безробітних не відбувається.

Особлива турбота установи — про учасників бойових дій на сході країни. Їх серед клієнтів центру 60 чоловік. З них — 15 уже працевлаштовано, 2 чоловіки відкрили свою справу, 15 перебувають на обліку, 7 — підписали контракт на проходження служби, 5 відвідали громадські роботи. Для роботи з учасниками АТО центр зайнятості використав 950 тисяч гривень. Разом з тим, є такі випадки, коли, чоловіки, повернувшись з війни, втрачають роботу, де раніше працювали, бо керівники підприємств відмовляють їм у працевлаштуванні.

Щодо вимушених переселенців, що приїхали з тимчасово окупованої території до нас у район, то у пошуку роботи звернулося 25 осіб. З них дев’ятеро були працевалштовані, двоє працювали на громадських роботах у Могилівській та Прядівській сільських радах на прибиранні території. 25-и громадянам була призначена допомога та статус безробітного. Також доповідач зазначила, що на ринку праці дуже затребувані робітничі професії і є вакансії медичної галузі.

На нараді виступив Іван Яловий, директор ДП «Дніпродзержинське лісове господарство». Він коротко повідомив, що їхня організація проводить остаточні роботи і приводить ділянки в порядок: очищає від гілок, прибирає. Це стосується так званого 31 кварталу на горі Калитва та ділянки біля комбікормового заводу в Китайгороді. Тут лісництво здійснює рубку лісу. Іван Яловий акцентував, що все відбувається планово, згідно закону. І запропонував населенню звертатися до лісництва при потребі за гілками. Мовляв, у кого є пристрої для дробіння деревини, то гілки можна придбати у них, але за присутності лісника і за символічну плату. Світлана Горбачова, голова райради, зауважила, що результати доцільності рубки лісу ми побачимо через кілька років. І при наступних планових рубках дерев на території будь-якої сільської ради повинні бути обов’язково присутні представники громадськості і сільської ради.


Автор: Олена Маренич


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 листопада 2016, 19:12 | Царичанка | Суспільство
1. саша ставицький / 26 листопада 2016, 08:55
Можна збирати гілля по Кобеляках і безоплатно , адже вандали стовбури позабирали на продаж , а гілля валяється.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації