Вхід | Реєстрація

Ох і начитаємось...

Місяць тому вся Україна сміялась і плакала, читаючи електронні декларації найвищих чиновників держави та органів місцевого самоврядування. Друковані та інші ЗМІ відводили цьому величезну кількість друкованої площі та ефірного часу.

Оприлюднення статків чиновників і депутатів остаточно довело лише одне: гроші, будинки, квартири, предмети розкоші у цих людей дійсно є. А притягти їх до відповідальності за це ніхто не може. У принципі, це й не дивно. Адже переслідувати чи притягати до якоїсь відповідальності людину, у якої просто більше грошей, аніж у інших, було б абсурдом. Тоді виникає логічне запитання: навіщо взагалі влаштували отой цирк із е-деклараціями?

Ніяким іншим словом те дійство не назвеш. Ну, можна ще назвати його шоу, фарсом, виставою, ярмарком марнославства.

Між тим, уже з’явилася інформація, що у 2017‑му, наступному за поточним, році, електронні декларації будуть зобов’язані подавати десятки тисяч інших чиновників та депутатів нижчого рівня. Напевно, згідно із задумом авторів подібного нововведення, іншим українцям буде дуже цікаво дізнатися, скільки свиней, кролів, курей і качок тримають вдома депутати сільських рад. От як опублікують оте усе, одразу всім і полегшає. Воно то й таке, читати, скільки чого надбав сусіда чи просто знайомий, таки інтересно. І газетам буде про що писати, а їх читачам — обговорювати.

Ми — напишемо, наша аудиторія прочитає, подивиться відео, напише коментарі. А далі, а далі що? Поговорять і забудуть. А яка користь від цього державі і суспільству — незрозуміло.

От мені, наприклад, абсолютно не цікаво, скільки у кого машин, квартир і скільки коштують шуби у дружин високопосадовців. Адже це не впливає на якість мого життя і нічого у ньому не змінює.

Єдине, що мене може цікавити у цій ситуації, так це те, чи заплатили вони податки зі своїх статків і заробітків. От це впливає на якість мого і вашого життя. І от із цим у нас проблеми. Адже в Україні немає закону, який би дозволяв податківцям та всім отим набу, пубу й іншим муму, перевіряти видатки посадовців та інших людей на предмет відповідності їх прибуткам. А без цього закону всі оті муму та е-декларації є нічим іншим як окозамилюванням, відволіканням людей від проблем і черговим марнуванням бюджетних, тобто, наших із вами, грошей.

Поки що єдині, хто має користь від публікації е-декларацій, — квартирні злодії.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 грудня 2016, 09:10 | Полтавщина | Редакційна
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації