Вхід | Реєстрація

Оце так «АкКОРД»!

Оце так «АкКОРД»!

Кінець року зовсім близько. І нормальним бажанням будь-якої людини, у тому числі і журналіста, бачити чи зробити його мажорним. Щоб фінальний акорд був світлим і радісним, вселяв надію в те, що наступний за ним видасться ще кращим, ще радіснішим. Але наша рідна українська влада затято не дає приводів для радості і надії. Натомість підкидає все нові і нові неприємні інформаційні приводи.

Своєрідним апогеєм поганих новин, таким собі похмурим, навіть гнітючим, фінальним акордом року, що минає, стала жахлива трагедія в селі Княжичі Київської області. Там під час нібито виконання службових обов’язків загинули одразу п’ятеро поліцейських. За версією МВС, сталося трагічне непорозуміння і правоохоронці помилково сприйняли один одного за злочинців та почали стріляти на ураження.

Автор цієї статті спеціально звернувся до людей, котрі десятиліттями працювали у системі МВС, щоб запитати, чи вірять вони у версію, озвучену їх сьогоднішніми колегами. Усі опитані, а їх було четверо, в категоричній формі заявили, що не вірять. І запропонували свої версії подій у Княжичах. Найбільш лояльна із них звучить наступним чином. У поліцію понабирали непідготовлених психологічно молодиків, які мають уявлення про цю роботу з американських бойовиків та комп’ютерних стрілялок. І один із таких дилетантів почав стріляти на ураження, спровокувавши справжню бійню. Інша версія звучить узагалі як вирок. До речі, її притримуються більшість опитаних. Вона полягає в тому, що так звані поліцейські розвідники та бійці підрозділу «КОРД» були бандитами, котрі приїхали грабувати. А поліцейські із служби охорони виявилися небажаними і незговірливими свідками. І їх тупо розстріляли.

Між іншим, один із колишніх міліціонерів розповів, що випадки, коли колеги зі зброєю кришували нелегальний бізнес, неодноразово траплялися і в Кобеляцькому районі. Мова йде про крадіжки нафти із трубопроводів. Інколи машини із вкраденою нафтою супроводжували бійці так званих елітних підрозділів міліції. А іншим міліціянтам, тим, хто траплявся на шляху, пояснювали, що у цю справу їм втручатися небажано. Ті пояснення розуміли правильно і на рожон не лізли. А у Княжичах могла найти коса на камінь.
Та не це головне для суспільства у трагедії, що трапилась. Молодих хлопців уже не повернути у будь-якому разі. Царства їм небесного.

Головне — реакція влади. Адже якщо «КОРД» дійсно причетний до злочину, то необхідно терміново, якщо не розформовувати підрозділ повністю, то міняти все його керівництво. Якщо ж навіть трапилася безглузда помилка, то Арсен Аваков мав би негайно написати заяву про свою відставку. У будь-якій державі світу, включаючи ненависну багатьом Росію, міністр це зробив би. Або його відправив у відставку президент. А розслідувати ту трагедію дуже просто. Достатньо провести балістичну експертизу, прослухати дані радіозв’язку і знайти накази, згідно з якими діяли поліцейські. І все це вже давно зроблено. Якщо у Авакова ще хтось адекватний у штаті залишився.

У нас цього не буде. Бо всі вони пов’язані між собою кров’ю і злочинами, усім є, що втрачати і нікуди тікати.

А що залишається нам? По-перше, запам’ятати. По-друге, зробити висновки і більше не допускати до влади цю злодійкувату братву. Пам’ятаєте ж, яку політичну силу вони представляють?

Переживемо і виженемо й цих. А там і на нашій вулиці зазвучать світлі акорди.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 грудня 2016, 09:17 | Полтавщина | Редакційна
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації