Вхід | Реєстрація

Сільських голів назвали локомотивчиками

Сільських голів назвали локомотивчиками

6‑го грудня у Нових Санжарах відбулися урочистості до Дня місцевого самоврядування. Цього року свято було у цілком традиційному стилі, за винятком кількох незвичайних відмінностей.

Так, цього року присутнім показали коротке відео з думками людей про свято місцевого самоврядування. Запитували не простих людей — на відео потрапили голова районної ради, голова РДА, сільські голови та депутати райради. Про місцеве самоврядування говорили лише з позитивного боку усі, за винятком хіба що зачепилівського сільського голови Михайла Заріцького. Він зауважив, що самоврядування в Україні лишається недосконалим через неузгодженості земельного, податкового, правового законодавства тощо. До речі, незважаючи на недосконалість самоврядування, Михайло Заріцький таки встиг у цьому році відремонтувати дорогу до Зачепилівки: у останній момент знайшов підрядника, який освоїв виділені кошти. (У минулому номері тижневика «ЕХО» ми писали про сесію в Зачепилівці, під час якої депутати нарікали, зокрема, на невідремонтовану дорогу — Авт.).

А от Любов Шерстюк із Полузір’я, колега Михайла Заріцького, минулим роком і ефективністю самоврядування залишилася цілком задоволена.

— Ми нарешті побачили дороги, про які довго лише говорили. Тільки у нас використали на ремонти мільйон коштів, — розповіла у своєму виступі на відео сільський голова.

Далі все було більш традиційним. Представників громади району вітали керівники. Голова районної ради Геннадій Супрун говорив про важливість допомоги людям не словами і обіцянками, а конкретними справами. А голова РДА Сергій Бульбаха зауважив, що невипадково у календарі поруч знаходяться два свята — День Збройних Сил України та День місцевого самоврядування: одні захищають країну, другі її будують.

Потім Сергій Бульбаха не за сценарієм запросив на сцену усіх сільських голів, присутніх на святі. І по-дружньому назвав їх локомотивчиками.

— Це справжні локомотивчики у своїх громадах. Завдяки оцим людям нам вдається не лише виживати, а працювати на перспективу. Перші кроки, які ми разом зробили за останні роки, можливо, не такі широкі, але впевнені. Я дякую вам за співпрацю. І пам’ятайте: я не хочу бути вашим попихачем, але готовий бути локомотивом!

Далі керівники пороздавали чимало грамот і подяк. І присутні на святі послухали концерт. Родзинкою його став виступ нехворощанського колективу «Світич», у складі якого грав на гітарі та співав Юрій Любимський, сільський голова із Нехворощі. Колектив виконав кілька композицій і зі сцени його проводжали оваціями.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 грудня 2016, 17:52 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації