Вхід | Реєстрація

Снігові скульптури від Кропивок

Снігові скульптури від Кропивок
Цьогорічна примхлива зима завдає чимало клопотів українцям. Двадцятиградусний мороз змінюється відлигою, дощ переходить у потужний снігопад — все це аж ніяк не покращує настрій ні автомобілістам, ні комунальникам, ні хліборобам. Натомість невгамовна дітвора в будь-чому знаходить позитив. Ось і маленькі жителі Кобеляк Софійка і Таня Кропивки вирішили використати сніг, як засіб для творчості.
Вже близько трьох тижнів на подвір’ї сім’ї Кропивок, що в міському мікрорайоні Поділ, стоять снігові скульптури діда Мороза та Снігуроньки. Вони з’явилися там 12 січня після чергового снігопаду. Тоді шестирічна першокласниця Софійка загорілася ідеєю змінити традиційну снігову бабу. Оскільки дівчинці було важко самотужки качати по подвір’ю величезні кулі із снігу, їй на допомогу прийшли 12‑річна сестра Тетянка та мама Вікторія. Вже в процесі роботи в когось виникла пропозиція: «А давайте зробимо не просто бабу, а Діда Мороза і Снігуроньку». Сказано — зроблено. І за півтори години на подвір’ї Кропивок вже стояли дві скульптури. А потім почалась скрупульозна робота по їх розфарбуванню. Тут в пригоді стали творчі навички мами Вікторії та семикласниці Тетянки. Мама, хоча й працює медсестрою в пологовому відділенні ЦРЛ, але й художньої творчості не полишає, у вільну годину малює. Тетянка вспадкувала схильність до образотворчого мистецтва. Рік дівчина навчалась у художній студії «Веселка». Зараз малює і вишиває бісером вдома. Вони й взяли на себе місію розфарбування снігових скульптур — розвели звичайні акварельні фарби водою і заповнили цією речовиною звичайні пластикові пляшки. На них одягли побутові розприскувачі, за допомогою яких поливають квіти, і взялися до роботи. І вже Дід Мороз та Снігуронька розфарбовані у традиційні для них синій і червоний кольори. Глава сім’ї Сергій Кропивка в роботі участі не брав, але підтримував своє сімейство морально. «В мене такого художнього хисту немає, — зізнається чоловік. — Я лише нахвалював».
Оцінити художні здібності Вікторії, Тетянки і Софійки зміг не лише голова сімейства. Чимало перехожих зупиняються, любуються Дідом Морозом та Снігуронькою, просять дозволу сфотографуватись біля них. Між тим, у планах Кропивок ще й снігового Шрека виліпити.

Автор: Ігор Філоненко, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 лютого 2010, 12:49 | Кобеляки | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації