Вхід | Реєстрація

У Нових Санжарах розпочався суд щодо агрофірм із Соколової Балки

У Нових Санжарах розпочався суд щодо агрофірм із Соколової Балки

16‑го грудня у Новосанжарському районному суді починають слухання справи щодо позову Петра Льорчика до агрофірм ТОВ «Шевченка», ТОВ «Сокіл», Новосанжарської РДА та відділення Держгеокадастру. Позивач вимагає переглянути законність утворення двох агрофірм на базі колишнього кооперативу «Шевченка». Як уже кілька років стверджує частина мешканців Соколової Балки, протокол загальних зборів від 2004‑го року був сфальсифікований, а підприємства утворені незаконно.

Веде судове засідання суддя Тетяна Стрельченко. Сам позивач до суду не з’являється. Його інтереси представляє юрист Петро Сластьоненко. Місця навпроти займають юристи агрофірм: Юрій Петренко, який представлятиме ТОВ «Шевченка», та Юлія Сучкова, адвокат ТОВ «Сокіл».

На початку засідання Петро Сластьоненко оголошує кілька клопотань. Прохає долучити у якості доказів оригінали реєстраційних справ щодо кооперативу імені «Шевченка» та утворених із нього агрофірм — ТОВ «Сокіл» та ТОВ «Шевченка».

— Згідно закону, ознайомитись зі змістом реєстраційних справ можуть лише засновники. А там мають міститися документи, які допоможуть у розгляді справи, — пояснює адвокат.

Також Петро Сластьоненко клопоче про залучення у якості свідків Анатолія Грека та Анатолія Пилипенка, які були відповідно головою та секретарем загальних зборів кооперативу у 2004‑му році.

Адвокати товариств проти виклику свідків не заперечують, але зауважують, що суду не має потреби витребовувати повні реєстраційні справи. Адже протокол загальних зборів у матеріалах справи є, а інших документів позовна заява не стосується. Суддя вислухає аргументи сторін і ухвалює витребувати оригінали справ та залучити Грека і Пилипенка у якості свідків. Наступне судове засідання Тетяна Стрельченко призначає на 23 січня. Оскільки у цей день уже може розпочатися розгляд справи по суті, засідання має викликати неабиякий ажіотаж серед громади району. Адже не щодня у суді розглядають справи, за якими можуть визнати незаконними утворення двох великих агроформувань. Журналісти тижневика обов’язково відвідають засідання суду. Репортаж про нього ми розмістимо у січневому номері тижневика, а з відеоверсією судового засідання ви зможете ознайомитися на каналі «Тижневик «Ехо» у мережі Youtube.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 грудня 2016, 10:13 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації