Вхід | Реєстрація

Перевізники Кременчука та Лубен хочуть підвищити вартість проїзду до 4,50 гривень

Перевізники Кременчука та Лубен хочуть підвищити вартість проїзду до 4,50 гривень

Антимонопольний комітет вивчає подані проекти щодо підвищення вартості проїзду на громадському транспорті у Кременчуці та Лубнах

Органи місцевого самоврядування Кременчука та Лубен подали на розгляд до Полтавського обласного Територіального відділення Антимонопольного комітету проекти рішень, згідно із якими вартість одного квитка у громадському пасажирському транспорті у цих містах становитиме 4,50 грн. Подання прокоментував голова Тервідділення АМКУ Володимир Оніщенко:

— Основною причиною у проектах є — підвищення мінімальної зарплати, хоча, як на мене, не це є основною причиною. Окрім цього чинника є ще зростання затрат на паливно-мастильні матеріали та запчастини. Однак ми попросили надати нам чітке економічне обґрунтування, без якого ми не можемо дати погодження. Стосовно Полтави, то офіційно до нас документи не надходили. Можливо, проїзд в обласному центрі будуть обґрунтовувати на рівні більше 5 грн, але це тільки припущення.

У Кременчуці наразі проїзд коштує 4 грн, хоча перевізники ведуть мову про необхідність підвищення до рівня 5-7 грн.

У Полтаві вартість проїзду з 21 травня 2015 року складає: 4 грн — у автобусах, 2 грн — у тролейбусах.

У березні 2015 року керівник КП «Полтаваелектроавтотрансу» повідомляв, що собівартість квитка для автобусів підприємства перебуває за межами 5 грн.

Нагадаємо також, що січні цього року у Полтаві конкурсний комітет віддав Юрію Лупаєнку та наближеним до нього фірмам 13 маршрутів, разом із найприбутковішим «кільцевим».


Автор: Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 січня 2017, 16:15 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації