Вхід | Реєстрація

Снігова ялинка від Миколи Голуба

Снігова ялинка від Миколи Голуба

Кобеляцький пенсіонер прикрасив свою садибу ялинками та фігурами казкових персонажів, зробленими із снігу.

Пенсіонер МВС Микола Голуб ніколи не був у Буковелі на фестивалі снігових скульптур. Не знає він і про те, що свою першу скульптуру знаменитий Мікеланджело зробив саме із снігу. Та в чоловіка вдосталь вільного часу й бажання зробити свій двір і вулицю поряд із ним більш естетично привабливими. І тому він ліпить із снігу різні фігурки. А в цьому році почав їх розфарбовувати.

Усі, хто зараз проходять чи проїжджають по вулиці Стародніпровській у Кобеляках, зупиняються, щоб хоча б хвилину помилуватися на двометрову ялинку, розцяцьковану різнокольоровими прикрасами. Вона стоїть поряд із проїжджою частиною. Багато людей зупиняються і фотографуються поряд із цим рукотворним дивом.

Ялинку зі снігу зліпив місцевий житель Микола Голуб. Для цього йому знадобилося три дні, вісім пакетиків із харчовою фарбою та двоє помічників. Сусіди, Анатолій Гаджун та Микола Бражнік, нагорнули велику купу снігу, який став матеріалом для роботи. Також вони допомагали порадами. Усе інше Микола Голуб зробив самостійно.

Чоловік розповідає, що ліпити зі снігу почав кілька років тому. Спочатку працював виключно у власному дворі. Він говорить:

— Сніг же чистити потрібно у будь-якому разі. От я і вирішив, не просто перекидати його із місця на місце, а щось красиве зробити. Воно й не нудно і двір прикрашає. У цьому році перед Меланкою виліпив у дворі Діда Мороза, Снігуроньку і ялинку. Донька виставила фото в Інтернеті, то купу лайків назбирала. Шкода, що дощ і відлига зіпсували фігурки.

Та після відлиги знову встановилися морозні дні. І невгамовний пенсіонер вирішив розвивати свої мистецькі здібності просто на вулиці. Там снігу ще достатньо. Для того, щоб ялинка була ще привабливішою, Голуб вирішив розфарбувати її. Для цього придбав вісім пакетів харчової фарби, розчинив її у воді і залив суміш у дволітрові пластикові пляшки. Фарбу на снігову ялинку наніс за допомогою розпилювачів, котрі є в кожному домі. Вони залишаються після використання миючих і чистячих засобів.

Голуб говорить:

— Я й тим, хто на ринку торгує, кажу, щоб зробили щось подібне. Робити ж їм в основному нічого. А так — і не нудно буде, і своє торгове місце прикрасять. Яка не яка, а реклама буде.

Що ж, цілком можливо, що ініціатива пенсіонера буде мати продовження. І в Кобеляках проводитимуть свій фестиваль фігур зі снігу.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 січня 2017, 10:16 | Кобеляки | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації