Вхід | Реєстрація

Народному герою подарували годинник і тактичні окуляри

Народному герою подарували годинник і тактичні окуляри

17‑го січня у Нових Санжарах організували святковий захід на честь Івана Банка, 30‑річного десантника із села Вільний Степ. У грудні минулого року він отримав недержавну нагороду — Народний Герой України.
Іван Банк — 30‑річний сержант із 95‑ї десантно-штурмової бригади. Має чотирьох братів та шістьох сестер. Родина живе у селі Вільний Степ Новосанжарського району. У грудні 2016‑го у Краматорську разом із дванадцятьма іншими десантниками отримав нагороду — Народний Герой України.

У Нових Санжарах Івана Банка зустрічають повною залою Центру культури та дозвілля. Глядачам, більшість яких складають учні шкіл району, демонструють фільм, знятий про Івана Банка телеканалом «Лтава». Із сюжету дізнаються, що десантник під час війни на сході брав участь у боях під Авдіївкою, Горлівкою та Донецьким аеропортом. Про нагороду дізнався у останній момент.

— Гадав, по шапці за щось від командира попаде. Потім сказали, що їдемо у Краматорськ отримувати нагороди, — розповідає Іван Банк. Як і належить герою, він небагатослівний та скромний: — Що вам розповісти? Я просто робив свою роботу. Якщо вручили народну нагороду, так народ вирішив. Вам дякую, що зібрались тут сьогодні (усміхається).

На сцені Центру культури та дозвілля Івана Банка вітають із нагородою голова районної ради Геннадій Супрун та голова райдержадміністрації Сергій Бульбаха. Вручають десантнику наручний годинник та тактичні окуляри.

— Щоб завжди знав час і беріг очі, — коментує Сергій Бульбаха. І прохає: — Ваня, повертайся з перемогою і живим!

Після вітальних слів від представників влади на сцену виходить уся велика родина Банків. Івана обіймають та дарують квіти, сестри виконують для брата пісню про родину.

Закінчується захід невеликим концертом.

 

Довідка. Орден «Народний Герой України» — українська недержавна нагорода, запроваджена у 2015 році за ініціативи колекціонера антикваріату і волонтера Андрія Боєчка та ювеліра Дмитра Щербакова. Нагорода виконана у двох модифікаціях: червоно-чорна стрічка на колодці — для воїнів, які зі зброєю в руках захищали українську землю; жовто-блакитна стрічка на колодці — для волонтерів та медиків. Орден виготовлений зі срібла 925 проби, кожна нагорода має індивідуальний номер та елементи захисту. Срібло для виготовлення орденів збирають прості люди.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1. Sasha434 / 2 травня 2017, 16:31
Коментар видалено за порушення пункту 2.3 Правил користування сайтом
2. Седой / 2 травня 2017, 19:09
на награды собирают, на патроны собирают... весело живете
серебра там, наверное, как раз на 30 серебряников
3. Адекватник / 2 травня 2017, 20:34
2.Седой
«на награды собирают»

То так «ювеліри» лошар доють. Правильно роблять, хай доють. Лошари для того і існують. Поки що ще існують.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації