Вхід | Реєстрація

У черзі на житло стоять із 1981‑го року

У черзі на житло стоять із 1981‑го року

Доки в районі активно шукають службове житло для медиків та інших потрібних у Нових Санжарах спеціалістів, ми вирішили дізнатися, скільки людей і з якого часу перебувають у квартирній черзі в очікуванні на одержання житла. І чи мають вони якісь перспективи у найближчому майбутньому.

У Новосанжарській ЦРЛ житла потребують двоє спеціалістів — хірург та педіатр. Проте потреба у квартирах для медиків ще більша. У закладі вісім вакантних посад спеціалістів, які можна було б заповнити, якби лікарям запропонували бодай якесь житло.

— Зараз ми готуємо програму, розраховану на три роки, для забезпечення житлом молодих спеціалістів. Буде відкритий спеціальний рахунок, куди зможуть перераховувати кошти, які потім підуть на придбання службового житла, — розповідає головний лікар ЦРЛ Ольга Гиря. — Цю програму ми подамо на розгляд найближчої сесії районної ради, тому маю надію, що вона запрацює вже у цьому році.

Житла у Нових Санжарах потребують не лише медики. Бажаючих отримати житло у селищі чимало. Існує навіть спеціальна черга, у яку записують усіх, хто розраховує колись отримати житло у райцентрі. Якщо точніше, то навіть не одна, а три черги:

  • загальна — містить 49 осіб. Тут і медики, і комунальники, і спеціалісти інших галузей, які працюють у Нових Санжарах. Перший у черзі — інспектор із благоустрою селищної ради Василь Радчич. У черзі на житло він стоїть… із 1981‑го року!
  • першочергова — 20 осіб. Її складають офіцери запасу, вчителі, багатодітні родини.
  • позачергова — 12 осіб, переважно «чорнобильці».

Якщо завтра у Нових Санжарах раптом з’явиться добудований будинок, то черговість отримання квартир у ньому визначатиме спеціальна житлова комісія, створена при селищній раді. Утім, найближчим часом роздавання квартир у селищі не передбачається. Останній будинок, який ввели в експлуатацію у селищі — п’ятиповерхівка по вулиці Шевченка. Її заселили на початку 2010‑го. Після цього той самий інвестор нібито планував звести ще кілька багатоповерхових будинків: біля «восьмого» магазину, біля банку «Аваль» та біля ДОСААФу. Але ці наміри так і не були реалізовані.

Єдиним житлом, яке потенційно може з’явитися у комунальній власності, може стати гуртожиток, розташований по тій-таки вулиці Шевченка. Проте процес його передачі (якщо вона таки відбудеться — Авт.) та ремонту може затягнутися настільки, що кожен із тих, хто перебуває в черзі, встигне збудувати собі будинок у Нових Санжарах власноруч.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 лютого 2017, 10:18 | Нові Cанжари | Суспільство


1. Адекватник / 6 лютого 2017, 08:11
2.луна
«Бесплатное жилье это пережиток тоталитарного режима!»

А что такое, по вашему, тоталитарный режим? Как определить, какой режим тоталитарный, а какой демократический? Какие приметы, черты и т.п. того и другого режима? Я жил при том режиме и живу при этом и должен констатировать, что большего тоталитаризма, произвола, беззакония, разложения общества, двойной морали не видел. При этом надо иметь ввиду, что при том так называемом тоталитарном режиме ущемления прав и свобод отдельных граждан применялись в рамках закона и были направлены на защиту государственности, социалистической собственности и прав и свобод остальных членов общества. Сейчас же все диаметрально противоположно. Сейчас все, что направлено на разложение общества, на разрушение государства и т.п. поощряется, рекламируется, пропагандируется. А ущемление прав и свобод применяется к людям ставшим на защиту государственности и законности и применяется вплоть до внесудебной ликвидации людей чего при Сталине никому и не снилось не говоря уже о временах более поздних. И если раньше было трудно попасть во власть тем у кого родственники, например, служили в полиции, в УПА, попали под репрессии, то теперь совершенно не возможно попасть во власть не имея "за спиной" таки "заслуг" в своей родословной. Т.е. машина контроля которую критикуют свидомые осталась только работает с точностью до наоборот.
2. Maks73 / 6 лютого 2017, 14:00
Адекватник як завжди найбільш адекватний, у його коментарях хоч якась логіка і реальне світосприйняття, не заангажоване "політичною доцільністю".
3. ukr2017 / 6 лютого 2017, 18:11
8.луна
«Мои слова сказаны с иронией,большинству людей это понятно.»

Свою иронию при себе оставь,и мнение о мозге с этим не шутят так. Нашла тему для шуток.А если не воспринимаешь мужские разговоры то и не встревай,со своими фельдшерскими познаниями в медицине.У нас не строят, но и то,что возможно с тем жилым фондом не делают. Его лучше разобрать на стройматериалы,чем людям отдать
4. луна / 6 лютого 2017, 20:39
УКР2017,А как же сепарский язык?А....?Или все уже поменялось?
9.ukr2017
«.А если не воспринимаешь мужские разговоры то и не встревай,»

Это да!Но где мужской разговор?Помойка!!!
5. Maks73 / 7 лютого 2017, 10:34
Ще кілька днів тому я думала: ну звідки в шановної дописувачки такий псевдонім: Луна! Виявляється, вона зашифрований психіатр, тому ще кілька розумних цитат для неї: "Простите, но у вашего прогноза есть все симптомы признаков психоза". "Психологи — люди с тайной патологией, а их клиенты — с явной". "Для психиатра — ненормальные все люди, всех лечить надо". "Разница между психиатром и психом в том, что псих может выздороветь и покинуть больницу, а психиатр — никогда!"
6. ukr2017 / 7 лютого 2017, 10:53
13.луна
«Дон Педро своеобразный персонаж,но в отличии от вас,без психологических отклонений,по крайней мере я их не заметила.»

Ха-ха...Вам точно лікуватись треба,Луна як якась ванга, вже по ніку і пісюльках Педро, може оприділити який він персонаж і чи без отклонений.Луна перечитай попередні пісюльки педро, з того що ви починали, то якщо у вас одинаковий світоогляд,то і цілі тіж, і місце перебування я не сомніваюсь одне. Тільки свої любезності один до другого хоть людям не показуйте. Хизуйтеся собою в іншому місці, може допоможе
7. don Pedro / 7 лютого 2017, 14:02
14.Maks73
«О! На нашому сайті з’явилися безкоштовні психіатри! »

ЇЇ сайт, ну дура....
Maks73, ти хоть чого до Луни причепилась. ви ж, баби, всі з одного тіста ліплені, завжди одне одну тянете. луна просто пошутила в другому коментарі до цієї статті, а ukr2017 не зрозумів шутки юмора, ну не дано йому було цей дар можливо з дитинства, давайте не будемо хоть за це його притісняти
16.ukr2017
«Тільки свої любезності один до другого хоть людям не показуйте. Хизуйтеся собою в іншому місці, може допоможе»

А тобі мабуть завидно, да?
8. don Pedro / 7 лютого 2017, 15:34
18.Maks73
«Петух, может быть, хорошо кукарекает, но яйца все-таки несёт курица»

Мені пару десятків продасиш? В тебе з зародками чи без?
18.Maks73
« Не помню, кому принадлежит эта цитата»

Та хватить тобі цитатами сипати, це вислови і думки їнших людей, а не твої, і вони їх висловлювали в конкретних своїх життєвих ситуаціях, маючи різний статус у суспільстві, маючи кожен окремо свій характер і вдачу, маючи різну освіту і різні захоплення, маючи різний світогляд, і ліпити їх до інших ситуацій, інших обставин абсолютно безглуздо. Ти свої мозги включай і живи своїми думками і своїми вчинками, це твоє життя а не Ранєвскої чи Маргарет Тэтчер
9. Maks73 / 7 лютого 2017, 16:12
Подібні цитати дуже часто містять в собі узагальнену думку на схожі ситуації й багато чому навчають того, хто вміє і хоче їх розуміти. Розумні думки не поділяють на статус чи освіченість тих, хто їх висловив. Але до кого я апелюю? "Но отвечай глупому по глупости его, чтобы он не стал мудрецом в глазах своих" (Библия, Ветхий завет, Книга притчей Соломоновых). Чи розумні думки з Біблії цитувати також не можна тільки на тій підставі, що вони не твої особисті?
10. луна / 7 лютого 2017, 18:49
18.Maks73
« Я ни коим образом не хотела обидеть Луну»

На что я должна обижаться? На несколько цитат великих авторов и личных слово оборотов Макса73.И не подумаю!
14.Maks73
« До цього я думала, шо справжні фахівці безкоштовними порадами не розкидаються, тільки дилетанти для самореклами.»

Очень жаль что вам попадались только такие врачи.Я как и вы не хотела обидеть Укра2017,просто имею мнение что есть у человека психологические проблемы по типу фобии,в наше время люди часто подвергаются ударному воздействию на психику,стрессы,подмена реальных действий виртуальными и т.д.Хотела помочь человеку,а нарвалась на обвинения его приятельницы.
11. don Pedro / 7 лютого 2017, 19:54
20.Maks73
« Чи розумні думки з Біблії цитувати також не можна тільки на тій підставі, що вони не твої особисті?»

Звичайно можна і не лише цитувати, а й керуватися ними.
Але ти не зрозуміла мене. Я лише хотів сказати, що в тебе з цитатами перебор і за ними загубилася твоя власна думка, висловлена твоіми вустами, тобто ти фактично підбираеш вислови відомих особистостей і ліпиш в любу ситуацію, в цьому я бачу безглуздість твоіх останніх коментарів. Мабуть і в житті у власних вчинках ти вибираеш те як вчинив би той чи інший персонаж чи актор чи автор якогось цікавого вислову. Свого власного, особисто твого в тебе скільки?
21.луна
«Хотела помочь человеку,а нарвалась на обвинения его приятельницы.»

У них багато спільного. Але основні думки про мільйони у чужих карманах. Від цього ліків не винайшли ще
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації