Вхід | Реєстрація

НАТО, економіка, Путін і рибалка

НАТО, економіка, Путін і рибалка

На початку лютого черговий український посадовець зробив чергову цікаву і резонансну заяву. Узагалі-то, у нас в Україні традиційно майстрами розмовного жанру вважаються прем’єр-міністри. Та цього разу зі словесним «перлом» відзначився президент Петро Порошенко.

Він заявив, що має намір провести референдум щодо вступу України в НАТО. Коли це буде, скільки коштуватиме і за яким законом (за тим, що прийняли під час злочинного режиму Януковича, чи за якимось більш сучасним), гарант не уточнював.

Не говорив він і про те, що дасть Україні проведення цього референдуму в сенсі реального, а не бажаного членства в НАТО. Адже дуже багато чиновників, котрі займають високі посади у європейських структурах влади, прямо, однозначно і неодноразово заявляли, що у найближчі 25 років нашу державу не приймуть ні в Євросоюз, ні в ряди Північно-Атлантичного альянсу. Не сказав гарант і про те, що станеться в разі, якщо на цьому референдумі українці проголосують проти вступу в НАТО. Адже в цивілізованих державах політична сила, яка виступила «за» і не отримала бажаного результату, мала б швиденько йти у відставку. Одним словом, нічого конкретного Порошенко так і не сказав.

Та все ж слово від гаранта вилетіло і редакція «ЕХО» вирішила перевірити, як земляки ставляться до ідеї вступу в НАТО. Для цього ми вийшли на вулицю і провели опитування, яке, безумовно, не можна вважати репрезентативним. Та все ж воно дає уявлення про те, що думають люди. Щоб було цікавіше і нам не дорікнули фальсифікацією результатів, майже все ми зняли на відео. Щоправда, було кілька людей, які погодились відповідати лише за умови, що їх не будуть знімати. Відповіді цих респондентів ми теж врахували.

Людям ставили два запитання: «Ви проголосували б «за» чи «проти» вступу до НАТО?» і «Ви вважаєте це питання актуальним?».

За годину із «хвостиком» були опитані 24 респонденти. Ще двоє узагалі відмовились розмовляти. І от із 24‑х опитаних 15-ть, не замислюючись ні на секунду, упевнено сказали, що проголосували б за вступ України до НАТО. Одночасно 12 респондентів вважають, що це питання сьогодні не є актуальним. На думку людей, більш злободенними є припинення війни та Донбасі та економічні питання.

Були й несподівані відповіді. Один чоловік, який не захотів говорити на камеру, сказав:

— Я б проголосував «за». Але потрібно ще й Путіна спитати, що він думає. І подумати самим, чи не закінчиться той вступ страшною війною із мільйонами жертв.

Мені ж особисто найбільше сподобалася відповідь чоловіка на ім’я Руслан. Він сказав:

— Що ви мене питаєте про те, чого я не знаю. Я знаю, де риба зараз ловиться. У Мозоліївку не їдь, бо кльову немає. А в НАТО я ніколи не був.

Якось так.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 лютого 2017, 09:36 | Кобеляки | Редакційна
1. Адекватник / 17 лютого 2017, 13:06
«Европейский парламент одобрил резолюцию об усилении централизации Европейского союза, создании должности министра финансов ЕС, а также общей европейской армии».
А як же бути з НАТО???!!! Знову ЗРАДА?
2. don Pedro / 17 лютого 2017, 13:58
Такі питання не потрібно виносити на референдум, питання вступу чи ні повинно прийматися особисто самим Президентом, але якщо він не хоче брати на себе цю відповідальність, то це пимтання треба піднімати у Верховній Раді, нехай голосують народні обранці.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації