Вхід | Реєстрація

«РАЗОМ – МИ СИЛА!»: АТОвці Козельщини вирішили об’єднатися

«РАЗОМ – МИ СИЛА!»: АТОвці Козельщини вирішили об’єднатися

Минулої п’ятниці близько 40 учасників Антитерористичної операції провели перше зібрання новоствореної районної організації Всеукраїнської спілки учасників бойових дій «Побратими України».

3-го березня світлиця Козельщинського районного військкомату була вщент заповнена ветеранами АТО усіх «хвиль» мобілізації. Дехто на зустріч побратимів прийшов у військовій формі. На збори приїхав голова обласної організації ВСУБД «Побратими України» полковник запасу Юрій Хмарук із своїм заступником Сергієм Костецьким. Вони розповіли про діяльність всеукраїнської організації, яка об’єднує більше 24 тисяч ветеранів АТО, війни в Афганістані та інших локальних конфліктів, волонтерів та небайдужих громадян. Зокрема, про нещодавню зустріч її представників з головою Верховної ради України Андрієм Парубієм та міністрами уряду, на якій обговорювалися питання соціального захисту та адаптації ветеранів АТО до умов цивільного життя та були висунуті вимоги урядовцям. Юрій Хмарук також розповів про розвиток Полтавської обласної організації, наголосивши на тому, що вона діє у рамках правового поля, але з позиції сили авторитету учасників бойових дій, та представив керівника районної організації «Побратимів України» - військового комісара Козельщинського РВК майора Юрія Кушка.

Новопризначений голова районної ветеранської організації Юрій Кушко акцентував увагу побратимів на необхідності єднання ветеранів та запропонував декілька ініціатив. Серед них пропозиція прийняти участь у відродженні колишнього дитячого військово-спортивного табору у Говтві.

Присутній на зібранні голова створеної минулого року ГО «Козельщинська спілка ветеранів АТО» Олег Найдьон розповів про власний досвід та проблеми, що виникали у роботі організації. Він погодився з думкою побратимів про те, що учасникам АТО краще об’єднатися в одній районній організації. Після цього більшість учасників зібрання заявили про своє бажання приєднатися до «Побратимів України».

АТОвці вирішили більш детально обговорити усі організаційні питання, завдання та мету новоствореної організації «Побратими України» на розширеному зібранні, яке відбудеться в районному військкоматі 10-го березня. На ньому мова піде про контроль за дотриманням прав та забезпеченням пільг учасників бойових дій, взаємодію організації з органами державної влади та місцевого самоврядування, надання допомоги ветеранам та забезпечення їх активної участі у суспільно-політичному житті району.

 На збори запрошуються усі учасники Антитерористичної операції, волонтери та ті, хто готовий приєднатися до ветеранського руху. Адже тільки «Разом – ми сила!». Про це і на самому зібранні, і після його завершення, натхненно говорили усі АТОвці.


Автор: Віктор КРУК


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 березня 2017, 15:20 | Козельщина | Суспільство


1. Седой / 9 березня 2017, 08:22
Очень правильно, пусть собираются в кучку. Потом для суда легче искать.
2. Адекватник / 9 березня 2017, 11:38
Коментар видалено за порушення пункту 2.5 Правил користування сайтом
3. don Pedro / 9 березня 2017, 14:10
2.Адекватник
«случаев терактов со стороны ДНР,ЛНР на территории Украины никто и никогда не регистрировал, и не видел.»

ти мабуть мрієш, що територія ДНР, ЛНР розшириться аж до Кобеляк, мабуть будеш російські танки з квітами зустрічати, тоді ти зможеш без утисків цитувати Сталіна і цілувати його пам"ятник
4. Седой / 9 березня 2017, 19:05
ничего не надо расширять, Украина будет свободной и процветающей только после того, как это шакалье за все ответит сполна.
5. Чудо Юдо / 9 березня 2017, 20:57
4.Седой
«Украина будет свободной и процветающей»

Як ДЛНР зараз? Нє, спасіба
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації