Вхід | Реєстрація

Земельна епопея: Перезавантаження

Земельна епопея: Перезавантаження

3 березня відбулась тринадцята позачергова сесія Кобеляцької міської ради, на якій були присутні 18 із 26 депутатів. На порядок денний виносились два питання. Міські обранці мали внести зміни до Регламенту роботи сесії та погодити проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки школі №2.

Формальну процедуру, яку органи місцевого самоврядування проводять у найкоротші строки, Кобеляцька міська рада розтягла більше ніж на рік. У статях «Шкільну документацію погоджували рік» та «Земельна епопея: продовження» ми розповідали, що міськрада чинить усілякі перепони для того, аби Кобеляцька ЗОШ №2 не завершила оформлення земельної ділянки, яка знаходиться під будівлями навчального закладу. То міський голова пропонував почекати до утворення об’єднаної громади, то відписував, що в шкільній документації є неточності. Коли депутати все ж розглянули це питання на сесії, очільник міськради призупинив рішення, знайшовши в процедурі голосування помилки.

Минулої п’ятниці міський голова Олександр Копелець скликав позачергову сесію. І повторно виніс питання про погодження проекту землеустрою. Та спершу міські обранці мали внести зміни до роботи сесії.

Анатолій Кучеренко запитав, чому в порядку денному третім питанням не розглядається затвердження документації. Виходить, що депутати навмисно затягують голосування. Так як, згідно закону, на нього відводиться два тижні. Якщо директор подала повторно документи 22 лютого, то до 8 березня їх потрібно затвердити. Виходить, що для цього доведеться збирати ще одну позачергову сесію. Кучеренка підтримав Василь Мирошниченко.

У відповідь Копелець прочитав пункт 4 статті 59, де говориться, що рішення міськради у п’ятиденний строк із моменту його прийняття може бути зупинене головою і внесене на повторний розгляд із обґрунтуванням зауважень. Рада зобов’язана у двотижневий строк повторно розглянути рішення. Якщо рада відхилила зауваження голови і підтвердила попереднє рішення двома третинами голосів, то воно набирає чинності. Також він нагадав, що на комісії депутати домовились, що земельне питання розглянуть на черговій сесії.

Таміла Шевченко поцікавилась, чому міський голова не оприлюднив свого розпорядження про призупинення дії рішення на сайті та не надав письмове підтвердження цьому. Копелець перейшов на іншу тему, не відповівши на запитання.

Про зміни в роботі сесії розповів Анатолій Кучеренко. Вони стосувались порядку внесення пропозицій до проектів. Кучеренко відразу пояснив, що до порядку денного можна вносити питання безпосередньо під час засідання. За це лише повинні проголосувати депутати.

Потім присутні обговорили земельне питання. Юрист міської ради Олексій Кліманов пояснив, чому міський голова призупинив дію депутатського рішення. Він сказав, що воно прийняте без попереднього розгляду на комісіях. Пропозиція про погодження землеустрою виносилась усно, без подальшого письмового подання до секретаря. Крім того, вони мають затверджувати, а не погоджувати земельну документацію. Міськрада продублювала повноваження земельного та архітектурного відділів. Саме тому міський голова і виніс це питання на повторний розгляд позачергової сесії.

Та Кучеренко уточнив, що дирекція школи має погодження від земельного і архітектурного відділів, тому і розглядати тут нічого.

Зрештою депутати перейшли до голосування і більшістю голосів скасували своє попереднє рішення про погодження проекту земельної документації.

 

Тупиковий період

На сесії стало зрозуміло, що Олександр Копелець залишається на своїх позиціях непохитним, не дивлячись на аргументи депутатів. Створюється враження, що для досягнення своєї цілі він готовий пересваритись із усіма міськими обранцями. Очільник міськради, не підбираючи слів, переходить на особистості і публічно ображає депутатів. Раніше це він собі дозволяв у діалогах із Вікторією Шкарбан і Тамілою Шевченко. Після останньої сесії до цього списку додався і Василь Мирошнеченко. Простежується наступна тенденція: якщо депутат має думку, яка суперечить поглядам міського голови, його потрібно «заткнути» за допомогою образ.

До речі, Копелець так і не надав письмове розпорядження, яким він призупинив дію рішення депутатів. Цього документа немає і на сайті міської ради. Тому виходить, що депутати голосували, повіривши йому на чесне слово.

Очільник міськради постійно повторює, що діє в рамках закону. При цьому відкрито порушує його, відтягуючи розгляд земельного питання.

Крім того, під час обговорення питання з’ясувалось, що дехто з депутатів навіть не розуміє його суті. Та спишемо це все на їх поважний вік.

Поки що земельне питання зайшло в тупик. Ну що ж, дочекаємось чергової сесії міськради, яку обіцяють провести в 20‑х числах березня, і подивимось, чи затвердять нарешті школі №2 злощасну документацію. Не дарма ж сам Олександр Копелець кілька разів наголощував, що першим підтримає це рішення.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 березня 2017, 11:45 | Кобеляки | Суспільство


1. bratan / 11 березня 2017, 18:58
Стаття 79 закону “Про місцеве самоврядування” передбачає аж вісім підстав для дострокового припинення повноважень мера. Так, підставами для відкликання є: 1) власне бажання; 2) припинення громадянства; 3) притягнення до кримінальної відповідальності; 4) вчинення корупційного правопорушення, за яке його позбавлено права займати посади, пов’язані з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування; 5) порушення Конституції чи законів України; 6) відкликання з посади за народною ініціативою; 7) визнання його судом недієздатним, безвісно відсутнім або оголошення таким, що помер; 8) смерть.
Якщо він тупий і знає "закони" то мабуть пора йому вертатися в свої Жуки , бо є передчуття , що ми з ним ой як "заживем" .
Громадо - хватить слухати байки цього неука .
2. саша ставицький / 12 березня 2017, 09:20
Я не прихильник Копельця , але , як на мою думку , йде запланована травля міського голови і підготовка громадської думки , що потрібно обрати міським головою знову Ісипа , або Шкарбана. Я добре памятаю , скільки при міському голві Ісип було роздано міської землі навіть без голосування депутатів , які були вірно підданими Олександру Михайловичу.Просто Галушко оформляв нишком протоколи і все було гаразд.Є питання , чому директор школи не оформив цю земельку ще при Ісипові , чому , коли Копилець порушує закони України , директором школи до цього часу не подано позов на Копельця , як посадову особу , яка порушує закон ? Чому ЕХО так ряно критикує Копельця і ніколи небуло такої нищівної критики на Ісипа ,чи зараз на роботу районних організацфій , там що , все гаразд ?Дивлюся і на депутатів міської ради і тут знакомиє все ліца , які роками сидять в раді і буквально нічого не вирішують. Чи буде Вікторія Шкарбан підтримувати Копельця ?Чи Василь Мірошниченко , який безграмотно воював із Супруненком , що довелорся оплачувати вимушені прогули Супруненку.Мій коментар може бути видалений , як такий , що не містить ненормативної лексики , але суть від цього не зміниться.
3. ivanrywa / 12 березня 2017, 10:50
Про Копельця, даже мови йти не може(на мою думку),людина не відповідає за свої слова.Приклад,думаю багато хто дивилися відео "Брехун ,чи пророк",або трилогію по Кунівськи,а саме Копелець в міській раді,на зустрічі з ветеранами заявив,що депутати Кунівської ради,В ЧАС КОЛИ,Я БУВ У ВІДРЯДЖЕННІ(СЛОВА КОПЕЛЬЦЯ),ВІДМІНИЛИ СВОЄ РІШЕННЯ,ПРО ДАЧУ ЗГОДИ КОБЕЛЯЦЬКІЙ МІСЬКІЙ РАДІ,В ЧАСТИНІ ПРИЄДНАННЯ.В ТОЙ ЧАС ,КОЛИ БЛИЗЬКО 50-60 ЧОЛОВІК,ЯКІ ЗНАХОДИЛИСЯ В БУДІВЛІ С/Р С .КУНІВКА НА СВОЇ ОЧІ СПОСТЕРІГАЛИ ЙОГО ПЕРСОНУ,А ДЕЯКІ ВСТУПАЛИ В ЖОРСТКУ ПОЛЕМІКУ З КОБЕЛЯЦЬКИМ ОЧІЛЬНИКОМ,ЩО ПІДТВЕРДЖУЄ ВІДЕО ЖУРНАЛІСТІВ "ЄХО".Скажіть мені,що це?Склероз?Чи можливо якісь психо-неврологічні розлади?Чи,як йому здається він володіє здібностями на зразок тих які мав Вольф Мессінг,і може навіювати присутнім,що він не він?Це все жарти, якшо серйозно то його заява просто ЗНЕВАГА ДО ЛЮДЕЙ!
А щодо інших кандидатів( які обговорюються в Кобеляках),я б порадив,не спішити з висновками,так як ніякої офіційної інформації,щодо списку(переліку них) не має,і поки ,що бути не може.І хотілося б звернутися,до людей які вміють користуватись,вмістом своєї черепної коробки,ДУМАЙТЕ!Не ведіться на популістскі заяви,на плитку і т.д .Думайте..
Ні закого не агітую,скоріше навпаки,і на даний час проти всих популярних прізвищ,які обговорюються.Думайте..
4. Седой / 12 березня 2017, 18:36
Зависть - одна из самых неприятных особенностей украинцев. Копылец с нуля сам себя сделал, вот вам и не спится. Сан Саныч, пошли их и займись Жуками, больше пользы будет. Не оценят в Кобеляках и благодарности не дождешься
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації