Вхід | Реєстрація

Воюємо чи торгуємо?

Ви замислювалися про те, із ким уже три роки воює на Донбасі Україна? Із Росією? Ні. Тому що принаймні наш президент усіляко уникає саме такого формулювання. Максимум, що ми можемо почути від гаранта, — це щось про завершення «конфлікту на Сході України». Не російсько-української війни, не агресії Росії проти України, а саме конфлікту на сході. Із ким же ми там конфліктуємо? Лишаються так звані ЛНР та ДНР. Виходить, що ми три роки воюємо із ними. Із «шахтарями» та «добровольцями», які стали на захист народу Донбасу від «фашизму» (до речі, значна частина цього народу чомусь до «фашистів» і втекла). Так от, ми три роки воюємо із ЛНР і ДНР. І це їхні солдати майже щодня убивають українських військових. Це вони заряджають міни у міномети, снаряди у гаубиці. Ті міни та снаряди потім вибухають, перетворюючись на уламки, відривають нашим бійцям руки і ноги, пробивають внутрішні органи, когось убиваючи, когось залишаючи калікою. Отже, ми воюємо із ЛНР та ДНР.

Аж тут одного дня ми дізнаємося, що ми ще й торгуємо із ЛНР та ДНР. Ні-ні, звісно ж не з тими убивцями і терористами, які запускають по нас міни та снаряди. Виявляється, що там, за спинами убивць і терористів, залишаються наші люди і наші підприємства, з якими нам просто життєво необхідно підтримувати торгові відносини. Інакше — економіка зупиниться, електростанції припинять виробляти енергію і скрізь зникне світло. Така перспектива, звісно, нікого не влаштовує. Тому ми ще й торгуємо з ЛНР та ДНР.

Загалом картина виглядає так. Спочатку із ДНР приходить ешелон із антрацитом — і ми радіємо. Буде світло, будуть працювати підприємства. Потім із ДНР прилітає 120‑та міна. І вбиває одного українського військового та калічить ще кількох. Ми сумуємо, адже життя людини — найвища цінність. Але — що робити? Економіка ж не може зупинитися через одного загиблого бійця?

І так щодня. Пройшов ешелон — убили солдата, купили вугілля — убили солдата, провели вигідний обмін товарами — убили солдата.

Ситуація абсурдна і жахлива. І виходів із неї може бути лише два. Або визнати, що на тій стороні — наші, і тоді воювати нам ні з ким, а загибель 10 тисяч українських воїнів виявилася прикрим непорозумінням. Або, з обов’язковими економічними втратами, визнати, що на тій стороні — вороги. А торгувати з ворогом під час війни — злочин.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 березня 2017, 09:10 | Полтавщина | Редакційна


1. don Pedro / 17 березня 2017, 09:36
якщо перестати торгувати з Донбасом, то там буде голод. там зараз діти не доїдають, а завтра закінчаться товари в магазинах, повторюється ситуація голодомору в 30-ті роки, тільки в трохи меншому маштабі
2. Седой / 17 березня 2017, 09:51
Вова из-за тупости врожденной опять передергивает. Правильно будет _ Из Донбасса эшелон с антрацитом, а в ответку мина 120 мм. А далее по тексту.
3. Чудо Юдо / 17 березня 2017, 11:16
1.don Pedro
«якщо перестати торгувати з Донбасом, то там буде голод»

Може тоді швидше виїде решта здравого населення і залишаться тільки озброєні бандюки на прострочених сухпайках російської армії. А народу може швидше дійде що вони нікому нах не потрібні окрім України.
4. don Pedro / 17 березня 2017, 11:31
3.Чудо Юдо
«Може тоді швидше виїде решта здравого населення і залишаться тільки озброєні бандюки»

всі хто міг виїхати, ті давно вже виїхали.
там населення зараз сидить без роботи, в додачу залишать без води і хліба, що далі буде відомо, є гарний приклад з 33-го,
відповідальність за голод звичайно покладуть на ту купку активістів-блокувальників, що засвітилися по телеканалах
5. don Pedro / 17 березня 2017, 11:44
3.Чудо Юдо
«А народу може швидше дійде що вони нікому нах не потрібні окрім України.»

а ти сам відчуваєш, що ти потрібен Україні?
6. vov / 17 березня 2017, 14:11
2.Седой
«Вова из-за тупости врожденной опять передергивает. Правильно будет _ Из Донбасса эшелон с антрацитом, а в ответку мина 120 мм. А далее по тексту.»

Сепар. він і в Санжарах, Кибиляках, Царичанці сепар( Хоча ваоно може і не місцеве...
7. vov / 17 березня 2017, 14:20
1.don Pedro
«якщо перестати торгувати з Донбасом, то там буде голод. там зараз діти не доїдають, а завтра закінчаться товари в магазинах, повторюється ситуація голодомору в 30-ті роки, тільки в трохи меншому маштабі»

Там є "влада" яку ще й московія "підтримує". Так що то вже їх проблеми. Перед тим, як віджимати території потрібно думати. Тим більше "досвід" організації голодоморів у московії значний. А тут ще й Україну можна у всьому обвинити. Так буде точніше.

А Володимиру спасибі. Хороша стаття.
8. don Pedro / 17 березня 2017, 14:30
7.vov
«Тим більше "досвід" організації голодоморів у московії значний. А тут ще й Україну можна у всьому обвинити. Так буде точніше. »

населення шкода, наші ж люди там залишилися
9. Адекватник / 17 березня 2017, 14:52
4.don Pedro
«що далі буде відомо, є гарний приклад з 33-го,
відповідальність за голод звичайно покладуть на ту купку активістів-блокувальників, що засвітилися по телеканалах»

Так ти не простий Педро, ти, виявляється, в темі. Саме так і буде. Ти мабуть знав це с самого початку і помалкував? Хоч любому з мізками повинно було бути відомо, що тему голодомору для того й розкручували щоб його повторити. Для цього заздалегіть дурням і хрести ставили в кожному місті і селі. Залишалось тільки комісарів у владу привести. Дякуючи майдану таки привели. СУГС. Слідуючий етап переполовинити населення, що успішно здійснюється, а потім звалити все на майданутих. СУГС! Починає діходити.

Змінено 17.03.2017, 14:58
10. don Pedro / 17 березня 2017, 15:23
9.Адекватник
«Так ти не простий Педро, ти, »

попрошу писати повністю don Pedro
9.Адекватник
«Слідуючий етап переполовинити населення, що успішно здійснюється, а потім звалити все на майданутих. СУГС! »

Та я просто не підтримую те, що хліб та продукти на Донбас не завозять у магазини, до чого тут твоя дурня.
9.Адекватник
«Для цього заздалегіть дурням і хрести ставили в кожному місті і селі. »
ти б ще гей-паради сюди б приплів
11. Чудо Юдо / 17 березня 2017, 15:34
6.vov
«Сепар. він і в Санжарах, Кибиляках, Царичанці сепар( Хоча ваоно може і не місцеве...»

Це не сєпар, це ватнік. Він сидячи у Московії всяку фігню тут пише.

9.Адекватник
«Хоч любому з мізками повинно було бути відомо, що тему голодомору для того й розкручували щоб його повторити.»

Дідуля, попий таблеток, а то по весні у тебе уже мізки завертаються. На Донбасі банда озброєних головорізів, підісланих із іншої країни затіяла війну, а ти тут стару пісню про якісь заговори співаєш.
Ситуація проста як пряма лінія, а ти й тут у свою сторону намагаєшся повернути.
Прогуляйся лісом, подихай свіжим повітрям, може відпустить. Чи ти з дому тепер виходити боїшся через геїв-бандеровців?
12. Чудо Юдо / 17 березня 2017, 15:48
5.don Pedro
«а ти сам відчуваєш, що ти потрібен Україні?»

Ага, частково відчуваю.
Наприклад на голосуваннях я потрібен певним політичним елементам як "правильний голосувальник". Але я подачки з гречкою не беру, тому не гожусь на таку роль
Два роки тому я був потрібен іншим політичним елементам як гарматне м’ясо в АТО, куди кидали всіх підряд лиш би "заткнути". Але вояка з мене ніякий, знову я не пригодився.
Нині мені повезло, що я займаюся цікавою для себе справою і корисною для інших людей. Мені повезло робити певний продукт, а не імітувати роботу, як це часто вимагають від держпрацівників, наприклад. Тому відчуваю себе потрібним українцям, принаймні деяким із них.
А чи потрібен державі? Ну що ж, поки я вношу свою якусь частку і загальний ВВП то мабуть таки потрібний :)
13. Адекватник / 17 березня 2017, 16:56
11.Чудо Юдо
«по весні у тебе уже мізки завертаються. На Донбасі банда озброєних головорізів, підісланих із іншої країни затіяла війну, »

12.Чудо Юдо
«Два роки тому я був потрібен іншим політичним елементам як гарматне м’ясо в АТО, куди кидали всіх підряд лиш би "заткнути". Але вояка з мене ніякий, знову я не пригодився.»

Ну ти таки й юморний, дійсно чудо юдо. Це, мабуть, у тебе щось весняне починається. Банда затіяла війну, а ти там незгодився. Так треба ж було битися із бандою, визволяти народ Донбасу. Хоча, коли на Донбасі дійсно була банда головорізів, то там зявилася "Молода гвардія", а зараз я щось про таку не чув. Тебе он направили, та й то, виявилося, що без толку. Ніт би залищитися там до повної перемоги. А ще, коли в 41-му була банда на Донбасі, то Донецьк називався Сталіно і гітлерівська банада, на відміну від вятровичської, не те що вулиць не перейменовувала, а навідь "бирку" "Сталіно" не знімала. Усікаєш різницю між бандами? І коли ви вже перестанете спикулювати термінами "війна і агресія". Є чинний договір про дружбу між Україною і РФ Посилання на zakon3.rada.gov.ua і є рішення київського апеляційного суду не визнавшого факт агресії. Посилаючись на це рішення можна навіть подавати до суду на неправомірні рішення місцевих рад, прийняті з порушенням закону, про визнання Росії агресосром. З часом воно так і буде. Посилання на levhudoi.blogspot.com
14. Адекватник / 17 березня 2017, 17:01
Встряв в полеміку, а статтю цього пришелепуватого не почитав. Ну, те, що у нього каша в голові, то зрозуміло, то видно з дитинства, а те, як він хоче дешево відбутися, то вже нахабство. "а загибель 10 тисяч українських воїнів виявилася прикрим непорозумінням." - Як це так - прикре непорозуміння. Та ні, блін, це злочин і за нього прийдеться відповідати.
15. Чудо Юдо / 18 березня 2017, 14:47
13.Адекватник
«Так треба ж було битися із бандою, визволяти народ Донбасу»

Це не моя робота, цим нехай займаються ті, хто хочуть бути солдатами чи силовиками.

13.Адекватник
«Тебе он направили, та й то, виявилося, що без толку»

Та ні, слава Богу аж туди не доїхав. Я мав на увазі, що вояка з мене ніякий, насильно хорошим спеціалістом не будеш ні в якій сфері, навіть солдатом.

13.Адекватник
«є рішення київського апеляційного суду не визнавшого факт агресії. »

Та вони сруть просто визнавати це (не лише судді, а і політики). Тому що "і воюємо і торгуємо". І правильно Паршевлюк пише - парадоксально це, ненормально
16. Адекватник / 18 березня 2017, 18:18
15.Чудо Юдо
«
Це не моя робота, цим нехай займаються ті, хто хочуть бути солдатами чи силовиками.»

Так ти хочеш сидячи на дивані лише підбурювати лохів йти на убой за чужі інтереси. Нормальна у тебе позиція.
15.Чудо Юдо
«Я мав на увазі, що вояка з мене ніякий, насильно хорошим спеціалістом не будеш ні в якій сфері, навіть солдатом.»

А чого ж ти не виспупав проти насильної мобілізації? Бач коли воно прояснюється.
15.Чудо Юдо
«
Та вони сруть просто визнавати це (не лише судді, а і політики). Тому що "і воюємо і торгуємо"»

Як казав Троцький "ні війни, ні миру". Старе, як світ, але лошари клюють.
17. don Pedro / 19 березня 2017, 12:00
12.Чудо Юдо
«Мені повезло робити певний продукт, а не імітувати роботу, як це часто вимагають від держпрацівників, наприклад.»

12.Чудо Юдо
«Ну що ж, поки я вношу свою якусь частку і загальний ВВП то мабуть таки потрібний :)
»

Що ж ти за продукт такай виробляєш, що маєш вплив аж на ВВВ?
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації