Вхід | Реєстрація

Домашній тераріум,або для чого вдома тримати кобру ?

Кременчужанин Данило – людина екстремальна. Тому дома тримає не милого котика чи песика, а справжню кобру, яка будь-якої миті може вкусити або навіть плюнути отрутою. Антидота від неї у місті немає.Усе почалось з простого захоплення хлопця зміями. Спочатку тримав безпечних плазунів: вужів, ящірок, варанів, також були скорпіони, пітони та павуки. Але жага до гострих відчуттів спонукала хлопця завести червону кобру (лат.Naja pallida). Рідні хлопця поставилися до цього спокійно, вони вже звикли до екзотики у своєму будинку. Хлопець обдумував усе майже півроку. Адже отрута змії смертельна для людини. При загрозі вона може плюнути отрутою в очі людині. Якщо вчасно не вжити необхідних заходів, можна осліпнути. Щоправда, поки що таких випадків з коброю Данила не було.

Крадіям не пощастить
Змії не відгукуються на прізвиська. Але свою кобру Данило інколи ласкаво називає Чуча. Від гріха подалі, Чуча мешкає у надійному тераріумі. Сам же Данило проживає у приватному будинку, тож сусідів за стіною у нього немає. У кімнаті з тераріумами немає жодних щілин, тріщин або будь-якої іншої можливості для втечі.
- Але якщо залізуть крадії і вподобають камінці, що лежать в Чучі у тераріумі, то я їм не заздрю, – говорить Данило.
У нього всі необхідні акти з ветеринарного нагляду, його змія перебуває там на обліку.
Данило прекрасно знає, що кожного разу, підходячи до тераріуму з Чучею, він ризикує власним життям. Адже протиотрути від її укусу у нашому місті немає, як і лікарів, які могли б правильно ввести антидот.
Хлопець чудово розуміє небезпеку, якою йому загрожує домашня улюблениця.
- Отруйних змій ні в якому разі не можна брати на руки – вона запросто може укусити. Це у неї така захисна реакція. У природі вона почала б шипіти і спробувала б утекти, але у тераріумі немає де сховатися, тож вона відразу буде нападати. Буває, кобри кусають без отрути, але дуже рідко. І сподіватися на таке щастя немає сенсу.
Чуча має власний, так би мовити, характер. За словами Данила, вдень вона ховається, а вночі повзає по тераріуму. Але якщо її розізлити різким звуком чи запахом або коли господар годує інших своїх підопічних, Чуча стає у стійку і просто поливає отрутою скло тераріуму. Коли ж зголодніла, то стає дуже активною, починає повзати по тераріуму у пошуках їжі.

Отруйні змії – недорогі
Таку кобру можна придбати приблизно за 300 доларів, на них немає широкого попиту. Та й на них потрібно мати дозволи і новачкам їх просто не продадуть.
Купити змію мало – потрібно облаштувати для неї помешкання. Тераріум, спеціальні лампи, обігрів та інші необхідні речі обійдуться приблизно у 1500-2000 гривень. Їсть змію один раз на тиждень – 2-3 миші або одне невелике крисеня. Це приблизно 20-30 гривень на тиждень, тоді як на варана чи ігуану приходиться витрачати значно більше.
Зараз в окремій кімнаті у Данила близько 20 звірів. Тут можна знайти скорпіонів, павуків та різноманітних змій. До кожного він має свій підхід і ставиться з повагою. Що з того, що деякі домашні улюбленці можуть вкоротити віку. Головне – відповідально до них ставитися і дотримуватися правил безпеки.


Автор: Марина Скальська, www.pp.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 лютого 2010, 10:19 | Кременчук | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації