Вхід | Реєстрація

Нові Санжари не готові до об’єднання?

Нові Санжари не готові до об’єднання?

11‑го березня на громадське обговорення щодо створення об’єднаної громади прийшли 80 мешканців селища. Це при тому, що загальна кількість мешканців Нових Санжар перевищує 8 тисяч чоловік.

У попередніх номерах тижневика ми розповідали про те, якими бурхливими за емоційністю та численними за відвідуваністю були зібрання у сусідніх із Новими Санжарами населених пунктах. До прикладу, у Великих Солонцях для участі у голосуванні зареєструвалися 141 мешканець села із 493 осіб загального населення села (це — якщо орієнтуватися на Вікіпедію — Авт.). Нові Санжари, які провели своє обговорення 11‑го березня, побили всі антирекорди відвідуваності. У величезний зал кінотеатру «Нові Санжари» прийшли лише вісімдесят мешканців селища, лише 76 з них мали право голосу.
— Усе просто, — пояснює один із учасників слухання журналісту, — у Великих Солонцях люди переймалися — чи доведеться приєднуватися до Драбинівки, чи до Руденківки. У тій-таки Руденківці переймаються, щоб центр громади був у них. А Нові Санжари знають, що так чи інакше будуть центром громади. Тому люди такі пасивні.

У процесі обговорення з’ясувалося, що новосанжарці не лише доволі пасивні у плані об’єднання, а ще й практично нічого не знають про майбутню реформу.

— Скільки у селищі населення?! 8 тисяч чоловік! А скільки прийшли сьогодні? 80! Це — оцінка роботи, проведеної депутатами! — констатує житель селища Віталій Нетеса.

— Чого прийшов 1 %? У людей байдужість, тому що нас ніхто не чує! — додає депутат районної ради і колишній кандидат на посаду селищного голови Галина Курило. — Люди нічого не знають про це об’єднання! Дайте місяць на обговорення, на роз’яснення — а потім виносьте на голосування!

На це селищний голова Інна Коба зауважує, що 11‑го березня обговорюють лише ініціативу Нових Санжар щодо об’єднання навколо селища у одну велику громаду.

— Ми надішлемо запрошення Зачепилівці, Клюсівці, Кунцевому, Лелюхівці, Судівці, Руденківці та Стовбиній Долині. Вони проведуть обговорення у себе, приймуть рішення і лише тоді ми перейдемо до створення Новосанжарської об’єднаної громад! — пояснює селищний голова.

 

Андрій Река: «Всіх будемо розстрілювати!»

Далі перед присутніми виступають представники влади та експерти. Власне, один експерт — керівник полтавського Офісу реформ Ірина Балибіна. Вона нагадує, що в області вже створили 18 об’єднаних громад. Вони різні за розмірами території та кількістю населення. Але в кожній доходи бюджету зросли у 2–3 рази.

— Наступного ранку після об’єднання вони не прокинулися у іншій країні. Але об’єднані громади відкривають дитячі садки, будують дороги і навіть мости через річку. У Омельнику за рік реалізували 24 проекти на суму 30 мільйонів гривень! — розповідає Ірина Балибіна.

Керівник офісу реформ зауважує, що для повного завершення реформи місцевого самоврядування Верховній Раді потрібно прийняти ще 180 законів.

— І тоді ми дійсно прокинемось у іншій країні!

Голова райдержадміністрації Сергій Бульбаха у своєму виступі жалкує, що Нові Санжари та сусідні з ними громади втратили два роки. І лише зараз починають процес об’єднання, яке могли провести набагато раніше. Голова районної ради Геннадій Супрун наголошує, що має особистий погляд на проведення цієї реформи, проте це у жодному разі не означає, що він якимось чином заважатиме її проведенню.
— Говорять, що після реформи не стане районів, не буде районної ради, отже і я втрачу роботу. Повірте, моє працевлаштування — це справа двадцята! — переконує голова районної ради.

Найбільше за часом і за обсягом сказаного виступає народний депутат України Андрій Река. Нардеп розповідає, що разом із колегами переймав досвід реформ у Польщі, Франції та Німеччині. Нагадує, що після об’єднання громад у області лишаться тільки чотири райони — Полтавський, Кременчуцький, Лубенський та Миргородський. Розповідає також про центри надання адміністративних послуг, які будуть у кожному центрі громади.

— Не треба буде дивитися у безсовісну морду чиновника, щоб отримати якусь довідку. Усі документи вам пересилатимуть через ЦНАП. А корупціонерів, усіх, хто накрав мільйони, будемо розстрілювати. Ми лише виходимо із печери. І не треба чекати останнього вагона без вікон без дверей, щоб проводити об’єднання у останній момент, — говорить Андрій Река.

Після двогодинного обговорення присутні в залі таки голосують за ініціативу селищного голови щодо об’єднання зазначених вище сільських громад навколо Нових Санжар. Усім сільським радам надішлють офіційне запрошення на приєднання, а вже потім розпочнуть юридичний процес створення Новосанжарської об’єднаної громади.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 березня 2017, 18:10 | Нові Cанжари | Політика


1. don Pedro / 17 березня 2017, 21:51
Із 80 чоловік мабуть половина це працівники селищної ради
2. Maks73 / 18 березня 2017, 17:48
Дуже цікаво! Река збирається розстрілювати усіх, хто накрав мільйони! А в самого де мільйон взявся? Хто його розстріляє? Хіба не він вчився у вищій партшколі заводити нас "в печери", а тепер радіє, шо ми виходимо з неї. Скільки цинізму, хамства й брехні в цій людині? Схоже, вона зіткана з цих "чеснот". Аби були живі його батьки, то вдруге вмерли б від сорому за такого сина. Це моє особисте переконання.
3. Адекватник / 18 березня 2017, 18:14
2.Maks73
« Скільки цинізму, хамства й брехні в цій людині?»

Саме такі люди прикладали купу зусиль у свій час для дискредитації радянської влади. І вони ж, маніпулюючи недоліками тієї влади, які самі створили, знову опинилися вже в іншій, новій, тепер вже "кристально чистій" владі. Результатом цієї маніпуляції стало привласнення ними колись загальнонародної власності. Так що можна сказати респект таким і ганьба свідомим лохам. Лохи, правда ніколи не зізнаються в тому, що вони ніякі не патріоти, а звичайнісінькі лохи, навіть не лохи а лошари.
4. луна / 18 березня 2017, 20:40
Очень интересно,глава администрации сожалеет что утрачено два года!Тогда вопрос к нему:"А где вы был эти два года господин глава?"Или виноваты сельские депутаты?Как всегда найдете "козлов отпущения".Административно-территориальная реформа,это государственное изобретение,значит это задача главы госадминистрации в первую очередь.Вот и говорить надо :"Простите я ничего не делал два года".
Для адекватной реакции на слова народного депутата о растрельных миллионах,надо посмотреть его декларацию о доходах,сразу будет ясно искренние ли его слова.
5. ukr2017 / 18 березня 2017, 22:00
4.луна
«чень интересно,глава администрации сожалеет что утрачено два года!Тогда вопрос к нему:"А где вы был эти два года господин глава?"»

Ну тут з Луною важко не згодитись.І на рахунок Реки теж,він просто забув,що він вчора говорив і не думає,що саме із-за нього і не прийшли ці люди в кінотеатр,хоча будучи мером не раз обіцяв збудувати в парку,де сваї стирчать і обєднання з ним не хочуть,а не з Новими Санжарами
6. ukr2017 / 18 березня 2017, 22:04
А корупціонерів, усіх, хто накрав мільйони, будемо розстрілювати.
Там в Народному Фронті всі такі адекватні,чи тільки Река і Яценюк.Один обіцяв кулю в лоб,інший якби шукав корупціонерів,то став би до дзеркала,може б застрелився
7. don Pedro / 19 березня 2017, 12:09
Що вам ті мільйони мулять? Он у Фелоренка і у Бульбахи теж авто по мільйону, але ж до них претензій немає, бо підприємницькою справою займалися
8. ukr2017 / 21 березня 2017, 22:27
Голова райдержадміністрації Сергій Бульбаха у своєму виступі жалкує, що Нові Санжари та сусідні з ними громади втратили два роки. І лише зараз починають процес об’єднання, яке могли провести набагато раніше. Голова районної ради Геннадій Супрун наголошує, що має особистий погляд на проведення цієї реформи, проте це у жодному разі не означає, що він якимось чином заважатиме її проведенню.
Вони вже все зробили,щоб реформа проводилась два роки в Новосанжарському районі, зараз обирають,яку з них вони очолять...
9. Адекватник / 22 березня 2017, 19:03
2.Maks73
«Дуже цікаво! Река збирається розстрілювати усіх, хто накрав мільйони! А в самого де мільйон взявся?»

Він видно мало книжок читав і не знає, що таке бумеранг.
10. Адекватник / 22 березня 2017, 19:04
"Нардеп розповідає, що разом із колегами переймав досвід реформ у Польщі, Франції та Німеччині" А він там не цікавився зарплатами і пенсіями?
11. Адекватник / 22 березня 2017, 19:06
"— Говорять, що після реформи не стане районів, не буде районної ради, отже і я втрачу роботу. Повірте, моє працевлаштування — це справа двадцята!" Кнаєшно. Не двадцята справа - втрата землі громад.
12. ukr2017 / 22 березня 2017, 22:09
Говорять, що після реформи не стане районів, не буде районної ради, отже і я втрачу роботу. Повірте, моє працевлаштування — це справа двадцята! — переконує голова районної ради.
Юля сказала,що нам це не треба,значит не треба...
Хто ж повірить,що пристроївшись в раді ,маючи такі встановлені депутатами проценти в зарплату,так легко зможе відмовитись від такого безпроблемного життя як зараз.Звичайно мабуть Лебедин пристроїть,як супрун пристроїв в себе його в Батьківщині
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації