Вхід | Реєстрація

У Нових Санжарах подорожчає вода

У Нових Санжарах подорожчає вода

Новосанжарці незабаром платитимуть за куб води не 9,24, а 12,70. Принаймні, таке збільшення тарифу на водопостачання погоджують 14‑го березня на засіданні робочої групи у Новосанжарській селищній раді.
У складі робочої групи — члени виконкому, депутати ради, комунальники та представники громадськості. Перед ними виступає юрист КП «Джерело» Ілля Корольков. Він повідомляє, що підприємство у лютому звернулося до селищної ради із розрахунками нового тарифу. Відповідні розрахунки розмістили у районній газеті «Світлиця» та на сайті селищної ради. У визначений законом двотижневий термін до комунального підприємства звернулася лише ініціативна група представників громадськості у складі Галини Курило, Віри Жорняк та Тетяни Давиденко.

— Їх зауваження до тарифу — ті ж самі, що були у 2014‑му році. При цьому громадські активісти не зазначають, яким же має бути «економічно обгрунтований» розмір тарифу. Тому ми вважаємо їх зауваження безпідставними! — наголошує юрист.

Економіст підприємства Ольга Рибачок нагадує, що у грудні 2016‑го для новоствореного підприємства «Джерело» затвердили тариф на водопостачання у розмірі 9,24. Хоча вже тоді собівартість кубометра води складала 9,41. Тобто кілька місяців підприємство постачало новосанжарцям воду собі у збиток. Але тоді, перед Новим роком, депутати домовились тариф не підіймати, щоб повернутися до нього вже у 2017‑му.

За словами Ольги Рибачок, зараз собівартість кубу води складає 12,14. А новий тариф, який пропонує підприємство — 12 гривень 70 копійок за куб.

— Зростання відбулося в основному через збільшення мінімальної заробітної платні, — пояснює економіст.
Далі в процесі обговорення нового тарифу перед присутніми виступає депутат районної ради і представник громадськості Галина Курило. Вона почергово перераховує, які статті формування тарифу, на її думку, завищені. При цьому дійсно не говорить, яким же має бути економічно обґрунтований тариф.

— Це не моя компетенція! — пояснює Галина Курило, водночас наполягаючи, що запропонований комунальним підприємством тариф обрахований невірно.

— Ми колись доживемося до того, що воду нам подаватиме приватна структура, як газ чи електрику, тоді ми мовчки платитимемо і 50, і 100 гривень за куб! І ніхто нас не питатиме, згодні ми чи ні! Давайте дамо цьому підприємству нормально працювати, а не одразу робити його банкротом! — виступає колишній секретар селищної ради Валентина Олянич.

— У Полузір’ї нашого ж району тариф на воду 14,50. У Барвінковому Харківської області, де я недавно був, тариф на водопостачання — 15,40. Але там не п’ють воду з крана! Питна вода у них привозна і за неї платять 1,12 за літр! Тому наші 12,70 за тонну води — це даром! — констатує учасник робочої групи Ігор Нещадим.

Обговорення нового тарифу триває близько двох годин. Після цього члени робочої групи голосують за те, щоб винести розрахунок нового тарифу на розгляд постійної комісії селищної ради, засідання якої відбудеться 21‑го березня. Після цього тариф затвердить сесія ради.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 березня 2017, 09:01 | Нові Cанжари | Фінанси


1. ukr2017 / 21 березня 2017, 22:22
Давайте дамо цьому підприємству нормально працювати, а не одразу робити його банкротом! — виступає колишній секретар селищної ради Валентина Олянич.
Виходить попередній комунхоз одразу довели до банкрутства.Треба було секретарю колишньому нагадати депутатам,хто ж був тоді мером.А щоб нормально працювати, виходить підприємсьтво повинно здирати з людей, а не заробляти розширюючи свої можливості.Дивна позиція цих депутатів,для чого їх тільки обирали,щоб вони так як ті що в Києві смоктали все з людей.
2. Адекватник / 22 березня 2017, 08:12
"У Барвінковому Харківської області, де я недавно був, тариф на водопостачання — 15,40. Але там не п’ють воду з крана! Питна вода у них привозна і за неї платять 1,12 за літр! Тому наші 12,70 за тонну води — це даром! — констатує учасник робочої групи Ігор Нещадим". Я колись був у Алжирі, там є райони де намає крана, а вода коштує дорожче дорогого віскі. Це вам щодо рівня інтелекта учасника робочої групи. Та й не один він таке говорить. До відома неуків. На те і робиться економічне обгрантування тарифу і його калькуляція, аби не було таких тупих заяв щодо порівняння "де що по чім".
3. don Pedro / 22 березня 2017, 08:32
з такими тарифами унітаз тільки по празниках будемо змивати
4. vov / 22 березня 2017, 15:45
3.don Pedro
«з такими тарифами унітаз тільки по празниках будемо змивати»

Ну як мовчатимете, то такими темпами і навіть по празниках дорого буде. Під лівим ніком таке легко писати...)
5. луна / 22 березня 2017, 18:34
3.don Pedro
«з такими тарифами унітаз тільки по празниках будемо змивати»

Судя по тому как вы отстаиваете миллионы каких то деятелей,как раз именно вы смывать будете дорогим виски.Не лицемерте ,чхать вы хотели на эти тарифы.
2.Адекватник
« Це вам щодо рівня інтелекта учасника робочої групи. Та й не один він таке говорить. До відома неуків. На те і робиться економічне обгрантування тарифу і його калькуляція, аби не було таких тупих заяв щодо порівняння "де що по чім".»
Ну конечно,размер тарифа доложен быть економически обоснован.Только в статье я не прочитала что это не так.а что касается вот такого сравнения,то оно скорее,касается не тарифа,а возможной недалекой перспективы.
6. don Pedro / 22 березня 2017, 18:55
5.луна
«вы отстаиваете миллионы каких то деятелей,»

Я нікого не захищаю і сам мільйонів не маю, я про це вже писав
7. Адекватник / 22 березня 2017, 18:58
5.луна
«Ну конечно,размер тарифа доложен быть економически обоснован.Только в статье я не прочитала что это не так»

Так в статье ничего понять нельзя. "За словами Ольги Рибачок, зараз собівартість кубу води складає 12,14" Это должно быть на "за словами", а за калькуляцией расходов, плюс рентабельность, которая должна быть обнародована, даже здесь.
8. don Pedro / 22 березня 2017, 19:00
5.луна
«чхать вы хотели на эти тарифы»

Для мене ці тарифи будуть точно таким же тягарем як і для всіх
5.луна
«онечно,размер тарифа доложен быть економически обоснован.Т»

Всмислі? В нас ринкова економіка, є попит, є пропозиція, з цього і формується ціна на товар і послуги. Якщо щось не влаштовує, то ніхто тобі не забороняє пробурити власну скважину і качати воду по власному тарифу
9. луна / 22 березня 2017, 19:27
7.Адекватник
«Так в статье ничего понять нельзя. "За словами Ольги Рибачок, зараз собівартість кубу води складає 12,14" Это должно быть на "за словами", а за калькуляцией расходов, плюс рентабельность, которая должна быть обнародована, даже здесь.»

Таки да!я и говорю что руководясь информацией поданной в статье ,нельзя сказать что тариф обоснован или нет.Как абсолютная величина 12гр. за тонну не много.Но в случае с тарифом действует совсем другая система выводов.
3.don Pedro
«2 Вставити цитату
з такими тарифами унітаз тільки по празниках будемо змивати»

8.don Pedro
«Для мене ці тарифи будуть точно таким же тягарем як і для всіх»

8.don Pedro
«Всмислі? В нас ринкова економіка, є попит, є пропозиція, з цього і формується ціна на товар і послуги. Якщо щось не влаштовує, то ніхто тобі не забороняє пробурити власну скважину і качати воду по власному тарифу»

Вы меня пугаете!Дон Педро вы точно один и тот же человек?И все же как? Вы что бы смыть с унитаза будете ждать Великодня,или пробьете скважину и ну его это востребование и предложение,тарифы,и иную мелочь?Вы же решил проблему для себя и ...молодец ,не спорю.
10. луна / 22 березня 2017, 19:43
4.vov
«Ну як мовчатимете, то такими темпами і навіть по празниках дорого буде»

Если кричать ,то надо это делать и под облэнерго, под бензозаправкой,под кабинетом министров.если увеличивается стоимость составляющих,электроэнергии,бензина,зарплаты,то тариф неизменным быть не может.Другое дело население должно иметь полную информацию о составленом тарифе.И лишь потом принимать решение оспаривать его или нет,а не потому что подорожало.Терпеть не могу глупый популизм.Если честно в Санжарах тонну воды я выпью лет за 20-ть,но увидела в коментариях старых "знакомых".решила вступить в дискусию.В населенном пункте где я живу тариф на воду 9,88гр. о повышении пока не слышно.
11. don Pedro / 22 березня 2017, 20:42
Та я пошутив про унітаз
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації