Вхід | Реєстрація

У пожежників додалось проблем

У пожежників додалось проблем

За кілька годин у вівторок 21 березня співробітникам Кобеляцького райвідділу Міністерства з надзвичайних ситуацій довелося двічі виїжджати на околицю Кобеляк, щоб ліквідовувати загорання. Принаймні у одному випадку з двох йдеться про зумисний підпал.

Спершу «еменесників» викликали на кобеляцьке звалище, яке офіційно називається станцією для сортування відходів. Люди, які мешкають поряд із об’єктом, повідомили, що в купі непотребу щось горить, а їдкий дим не дає змоги нормально дихати.

Під час виїзду пожежники знайшли місце загорання. Про серйозну пожежу мова не йшла, відкритого полум’я на поверхні не було. Та з середини величезної купи сміття йшов дим. Горіло десь глибоко внизу. Пожежники досить швидко ліквідували загорання. Чіткої версії щодо того, що або хто спричинили загорання, не було. Юрій Гребенюк, начальник райвідділу МНС, прокоментував:

— Можливо, хтось недопалок викинув, можливо, спеціально підпалили.

Хоча люди, які перебирають відходи на звалищі, мають іншу версію. Один із них сказав:

— Це воно всередині гниє, виходить газ і загорається. Я на ганжівському звалищі таке й досі бачу, хоча сміття туди вже давно не возять.

Коли загорання заливали водою, пожежні помітили густий дим, що розповсюджувався з боку полігону аграрного ліцею. І висловили припущення, що наступний виклик буде саме звідти. Рятувальники майже вгадали.

Через кілька годин пожежні знову поїхали на околицю Кобеляк. Цього разу загорілася трава поряд із звалищем. За півгодини вигоріла територія площею майже гектар. Вогонь почав підбиратися до людських осель. Але згас. Та й в цьому випадку рятувальникам довелося чергувати біля звалища, аби погасити полум’я, яке могло знову з’явитися. Юрій Гребенюк розповів, що його підлеглі говорять про зумисний підпал трави. Загорання сталося у трьох місцях.

У зв’язку з такою ситуацією рятувальники вчергове прохають земляків утриматися від спалювання сухої трави. Сіна й так усім вистачить, розмір шкоди, якої спалювання завдає довкіллю, важко переоцінити. Окрім того, унаслідок таких дій можуть згоріти людські оселі.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 березня 2017, 12:50 | Кобеляки | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації