Одноразовий посуд полюбився українцям
Саме фаст-фуд став причиною створення пластикового одноразового посуду, розповідає заступник генерального директора ДП «Полтавастандартметрологія» Наталія Ткаченко. Звичайна пластмаса, пояснює фахівець, сама по собі загрози здоров'ю на становить, але в процесі виготовлення посуду залишається багато низькомолекулярних з'єднань. Саме вони, накопичуючись в організмі людини, сприяють поступовому зашлакуванню.
Наталія Ткаченко, заступник генерального директора ДП «Полтавастандартметрологія»:
- Небезпечного пластикового посуду в принципі не існує. Ми можемо говорити тільки про певні рівні небезпеки цього посуду, які залежать від технологій виробника і, по-друге, від того, як він використовується вже в побуті, як ми правильно його використовуємо.
Головна умова, аби такий посуд не наніс шкоди вашому здоров'ю, – використовувати його лише раз і лише для зберігання продуктів та рідин вказаної температури.
Наталія Ткаченко, заступник генерального директора ДП «Полтавастандартметрологія»:
- Дуже важливо для споживача, аби ми не наливали каву та чай в пластикові стаканчики через те, що це температура під 100 градусів, а такий посуд витримує без шкоди для нашого здоров'я температуру до 80 градусів.
Проте, і в цьому питанні, в черговий раз наголошують фахівці, треба звертати увагу на маркування: знаючи його, можна звести нанівець ймовірну шкоду здоров'ю. Зокрема, на пікніку гарячі шашлики потрібно класти на тарілки з позначкою 2-х латинських літер P (оскільки вони є стійкими до високих температур), а горілку наливати у стаканчики, марковані PS, саме вони витримують хімічний вплив алкоголю.
Проте нині, розповідає Наталія Ткаченко, у цій сфері намітився певний прогрес. Вже затверджений технічний регламент щодо вимог пакування та утилізації цієї продукції, починає набирати обертів виробництво одноразового посуду з паперу. Останній використовується не відбілений, не містить хлору, до того ж, це – вигідно як з економічної точки зору, так і в питанні здоров'я людини.
Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном