Вхід | Реєстрація

Борг по зарплаті понад 44 мільйони гривень

Борг по зарплаті понад 44 мільйони гривень
На Полтавщині 20 тисячам людей заборгували заробітну плату. У середньому кожному працівнику не виплачено по 2 тисячі гривень. Загальна ж сума заборгованості по підприємствах станом на перше лютого становить понад 44 мільйони гривень. Про можливі шляхи повернення боргів ішлося на нараді в ОДА.
Наприкінці минулого року спостерігалася тенденція до зменшення як заборгованості, так і кількості підприємств, які її мали. Та в січні, каже начальник Головного управління праці та соцзахисту населення ОДА  Людмила Корнієнко, зарплатні борги працюючим на економічно активних підприємствах зросли майже на 9 мільйонів гривень. Для початку року це вже традиція, і для цього є об’єктивні причини.
Та хвилює те, що в січні на 37 збільшилася кілкість боржників серед   економічно активних підприємств. Таких зараз 120.
Унікальна ситуація й по підприємствах–банкрутах. Із 8,5 мільйона гривень  боргів працівникам 80% - на рахунку двох державних заводів спиртової галузі – Лохвицького і Жовтневого. Більшість боржників -  промислові  підприємства та будівельні організації. Складна ситуація у машинобудівній  галузі, де падіння виробництва становить понад 60 %. Там же працює найбільше людей, і найбільші фонди зарплати та  відрахування до Пенсійного фонду. Серед найпроблемніших підприємств-  Полтавський тепловозоремонтний.  
Проблема традиційна: неповернення заводу-експортеру ПДВ, заборгувала йому й „Укрзалізниця”. Зарплату ж не виплатили переважно звільненим робітникам. Хоча подекуди не отримують зароблене і ті, хто працюють.
Якщо на ПТРЗ перспективи погашення не видно, то власники заводу ГРЛ, „Автокразу”, „Ворскласталі” обіцяють виплатити людям зароблене, говорить Тарас Ткаченко. 20% загальнообласної заборгованості мають будівельники. Більша частина  припадає на обласний центр. І в першу чергу – „Полтаватрансбуд”.
На нараді керівників попереджено про постійний контроль та персональну відповідальність за порушення термінів виплати зарплати.

Автор: www.ltava.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 лютого 2010, 13:50 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації