Вхід | Реєстрація

Санаторне оздоровлення дітей та підлітків району

Робота з оздоровлення дітей та підлітків здійснюється згідно нормативних документів Міністерства охорони здоров’я, Департаменту охорони здоров’я та розпорядження РДА.

Для оздоровлення дітей району щомісячно Кобеляцька ЦРЛ отримує санаторно-курортні путівки в дитячі санаторні заклади МОЗ України від обласної санаторно-відбіркової комісії за такими профілями: пульмонологічний (санаторій «Зелена гірка» (Одеса), «Бердянський» (Бердянськ, Запоріжська область), «Прикарпатський» (Яремча, Івано-Франківська область); ортопедичний (санаторій «Затока», «Люстдорф» (Одеська область); офтальмологічний (санаторій «Хаджибей» (Одеса); неврологічний, кардіологічний (санаторій імені Чкалова (Одеса); неврологічний (санаторій «Хаджибей» (Одеса); нефрологічний, гастроентерологічний (санаторій «Джерело» (Трускавець), «Бердянський» (Бердянськ, Запоріжська область).

Використовуються також для оздоровлення такі місцеві санаторії: кардіоревматологічний профіль (санаторій «Ліщинівка» (Білики); психоневрологічний (санаторій «Славутич» (Кременчук); Полтавський ортопедичний санаторій (Полтава).

Санаторно-курортне лікування проводиться за рахунок бюджетних коштів, а оплата дороги — за рахунок батьків або опікунів, які супроводжують дітей.

Санаторно-курортному лікуванню підлягають діти з диспансерної групи. Першочергово путівками забезпечуються пільгові категорії дітей: діти-інваліди, сироти, діти з багатодітних та малозабезпечених сімей, діти, потерпілі внаслідок аварії на ЧАЕС, діти учасників АТО.

За 2016 рік у дитячих республіканських санаторіях оздоровлено 36 дітей із району, з них пільгових категорій — 17. За 2017 рік оздоровлено 12 дітей, з них пільгових категорій — 9.

Для отримання санаторно-курортної путівки необхідно батькам (опікунам) звернутись до свого сімейного лікаря, педіатра, вузького фахівця, залежно від профілю захворювання, надати заяву та форму 070, що дитина потребує санаторно-курортного лікування.


Автор: Лідія Ісаєнко, райпедіатр Кобеляцької ЦРЛ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 квітня 2017, 09:22 | Козельщина | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації