Вхід | Реєстрація

Рік умовно отримав мешканець Чутівщини, який постачав рабів до Росії

Рік умовно отримав мешканець Чутівщини, який постачав рабів до Росії

Мешканець Чутівського району, який постачав рабів за кордон, відбувся умовним строком

Хорольський районний суд Полтавської області виніс вирок мешканцю Чутівського району Іону Черемушу, який поставляв «рабів» з Полтавщини за кордон. Суддя Володимир Старокожко призначив йому рік умовно. Про це стало відомо з реєстру судових справ та офіційного сайту суду.

Нагадаємо, 23-річного мешканця Чутівщини затримали наприкінці грудня 2016 року. Його підозрювали у торгівлі людьми. Як повідомляв тоді начальник поліції Полтавщини Олег Бех з посиланням на постраждалих, в них відібрали документи і обмежували свободу пересування. Жили ці люди в бараках, працювали понаднормово, а за невиконання плану їх позбавляли їжі.

Згідно з матеріалами справи, у липні 2015 року Іон Черемуш запропонував чоловіку, який мав тяжкі умови життя, заробіток у Полтаві. Обов’язковою умовою була наявність паспорту. Коли наймит приїхав до Черемуша додому, у село Скороходове Чутівського району, з’ясувалося, що працювати треба у Російській Федерації. Завдання — збирати врожай яблук у ТОВ «Обоянський сад», яке розташоване у Курській області. Коли обидва прибули на місце, Іон Черемуш забрав у цього чоловіка паспорт і змусив працювати. При цьому погрожував зменшити розмір заробітку за неналежне виконання робіт.

Усі гроші, які заробив наймит, обвинувачений залишив собі. Коли той, за два місяці роботи, травмувався, Черемуш відвіз його на вокзал, дав лише 1000 рублів (на той час 325 грн) на проїзд і повернув паспорт.

Коли правоохоронці обшукували Іона Черемуша, то вилучили в нього револьвер флобера (МЕ 38 Magnum-4R), два мобільних телефони, документи потерпілого, сім-карти українських та російських операторів та закордонні паспорти.

В судовому засіданні Іон Черемуш визнав провину, дав детальні пояснення та розкаявся у вчиненому. Суд, врахувавши, що обвинувачений має двох маленьких дітей, призначив йому три роки ув’язнення з іспитовим строком — 1 рік. Вирок набрав чинності у березні цього року. Чи буде Черемуш притягнутий до відповідальності за інші випадки работоргівлі, які згадувалися при затриманні, поки незрозуміло.

Згідно з інформації у соціальних мережах, Іон Черемуш зазвичай користується ім’ям Іван. Він є уродженцем Молдови, має дружину і, як мінімум, двох дітей. Його батько живе у селі Скороходове (куди обвинувачений привіз потерпілого).


Автор: Дарина СИНИЦЬКА, «Полтавщина»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 квітня 2017, 13:25 | Чутове | Кримінал
1. Гнатович / 24 квітня 2017, 14:27
Эта тупая п@sда с тремя классами вспомогательной школы #Автор: Дарина СИНИЦЬКА, «Полтавщина»# не понимает значение фразы "який постачав рабів до Росії", т.е. взаимотношения человека-раба и господина-России, в то время как в статье речь о рабах молдавского цыганчука (и то абсолютно некорректно с юридической стороны). Вот лишь бы в сторону России хоть чем-то пукнуть. Дебилы, б..дь
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації