Вхід | Реєстрація

Мітинг з оркестром і військовим салютом

Мітинг з оркестром і військовим салютом

9 травня о пів на восьму біля приміщення Кобеляцької міської ради починають збиратись жителі міста. Їх зустрічають духовим оркестром та військовими піснями. Построївшись у колону, учасники мітингу йдуть до Алеї Слави. Колона, у порівнянні з минулими роками, значно менша.

Біля пам’ятника Скорботній матері міський голова Олександр Копелець вітає присутніх з Днем Перемоги і запрошує до мікрофону голову міської ради ветеранів, підполковника Олександра Живулька.

— 9 травня ми вшановуємо тих, хто загинув у період Великої вітчизняної війни, — говорить учасника бойових дій. — У цьому місці поховані 17 воїнів, які захищали наше місто від ворога. На міському кладовищі у Братській могилі покояться 486 чоловік. Перемігши агресора, ми, ветерани, передали естафету майбутнім поколінням, аби вони берегли мир і за необхідності стали на захист своєї Батьківщини. Любіть та поважайте один одного, працюйте і бережіть мир.

Усіх, хто виборював Перемогу та не дожив до цього дня, присутні вшанували хвилиною мовчання та військовим салютом.

Після покладання квітів до Вічного вогню колона рушає на міське кладовище. Із трибуни гостей мітингу вітає працівник військкомату старший лейтенант Валерій Герасименко та голова районної ради ветеранів Григорій Киян. Після їх виступів, учні зачитали Книгу Вічної Слави, поіменно згадавши співвітчизників, котрі здобували перемогу. 

По завершенню мітингу ветеранів запросили скуштувати польової каші. 


Автор: Олександр ДІДЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 травня 2017, 17:18 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації