Вхід | Реєстрація

Головні лікарі Полтави продовжуть ознайомлюватися із досвідом своїх колег

Цього разу вони оглядали дитячу міську лікарню. На загал спеціалістів винесли здобутки хірургічного відділення дитячого лікарняного закладу міста. Зокрема – поділилися гарними напрацюваннями у лікуванні гідроцефального синдрому. Ще не так давно ця вроджена патологія майже не піддавалася лікуванню, наразі ж новітнє обладнання та професійний рівень персоналу дозволили значно збільшити відсоток виживання дітей, вражених такою хворобою.
У березні цього року хірургічне відділення міської дитячої лікарні відзначатиме 50-річний ювілей. За цей час значно удосконалилася і наукова, і матеріальна база, що дає можливість наразі вирішувати задачі, які колись були надскладними. Особливими здобутками міська дитяча лікарня може похвалитися за кілька останніх років, коли мрії про новітні медичні технології стали реальністю, розповідає головний лікар закладу Людмила Пономаренко. Для присутніх фахівці демонструють можливості та здобутки у лікуванні гідроцефального синдрому. Ця аномалія полягає у скопиченні рідини між черепом та головним мозком, що не дає останньому нормально функціонувати. Шунтування - хірургічне втручання, яке практикує дитяча міська лікарня. Шунт вставляють у головний мозок, через трубку рідина виводиться в порожнину живота. Таких операцій у Полтавській міській дитячій роблять до 20-ти на рік, говорять хірурги. Для того, аби операції проходили вдало, проводять значну роботу.
Микола Гриценко, завідувач хірургічного відділення:
- Ми самі вчимося, відпрацьовуємо техніку операцій, читаємо, їздимо в інші міста, вчимося, інколи самі модифікуємо. В той же час, і технічне оснащення змінюється.
З кожним роком вроджених аномалій стає все більше, говорить завідувач хірургічного відділення міської дитячої лікарні Микола Гриценко. Досить багато дітей народжується недоношеними і маловаговими, при цьому патологію мають досить складну.
Микола Гриценко, завідувач хірургічного відділення:
- Раніше інколи говорили: навіщо їх оперувати? Але коли потім подивитися через 3-4 роки на цих дітей... А може, серед них росте геній? Відомо, що багато досить відомих людей мали паталогію центральної нервової ситеми. І це не заважало їм бути геніальними.
Значно допомагають у проведенні складних операцій апарати для високочастотної вентиляції легень, говорить Микола Гриценко.

Автор: Юлія Лис, www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 лютого 2010, 15:30 | Полтава | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації