Вхід | Реєстрація

Медиків привітали відремонтованими ФАПами

Медиків привітали відремонтованими ФАПами

20 червня у Вітровій Балці і Вишневому відбулось відкриття капітально відремонтованих фельдшерсько-акушерських пунктів.

Минулої неділі в Україні відзначили День медичного працівника. У Бутенківській сільській раді медиків привітали дуже оригінально. У двох населених пунктах спеціально до цієї дати завершився ремонт ФАПів. Відкриття медзакладів у Вітровій Балці й Вишневому відбулось в урочистій обстановці.

На урочистості зібралось місцеве населення. Привітати медпрацівників і жителів цих сіл приїхали голова райдержадміністрації Таміла Шевченко, головний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги Любов Коломієць та голова сільради Микола Скрильник. А працівники й учні Будинку дитячої та юнацької творчості приготували невелику концертну програму. Після їх виступів присутніх запрошували оглянути медичні заклади. Голова РДА подарувала завідуючим ФАПами ваги для зважування немовлят та висловила сподівання, що це медичне обладнання стане у нагоді. Головний лікар вручила колегам нові тонометри для вимірювання артеріального тиску.

Завідуюча Вітровобалківським ФАПом Тетяна Проскурня розповіла, що разом із молодшою медичною сестрою Надією Шамало вони обслуговують 265 місцевих мешканців, 30 із них — діти до 18 років. Їх колеги з Вишневого Ірина Килик та Ганна Черкаська слідкують за здоров’ям 250 чоловік, з яких 42 дітей.

 

Таміла Шевченко:

— Жителі всіх населених пунктів повинні отримувати якісну невідкладну допомогу. Не кожна людина має змогу і фінанси щоразу відвідувати районну лікарню. Сьогодні забезпечити медицину на селі можливо лише за сприяння місцевих органів управління. Що ми й бачимо на прикладі Бутенківської сільської ради. Завдяки активній роботі голови й депутатського корпусу, сьогодні відкриваються відремонтовані й утеплені фельдшерсько-акушерські пункти. У них будуть комфортно почуватись і медики, і відвідувачі.

 

Любов Коломієць:

— У період реформування охорони здоров’я передовою ланкою виступає первинна медична допомога. Дякую громаді, що вони забезпечують нормальне функціонування чотирьох медичних закладів, які знаходяться на території Бутенківської сільської ради. Коли виникло питання про скорочення мережі ФАПів, які обслуговують менше 300 чоловік, сільська рада взяла ці медзаклади на своє утримання. Депутати виділяють кошти не лише на ремонт, а й на зарплати медпрацівникам, медичні препарати та спецавтомобіль.

 

Микола Скрильник:

— У 2016–17 роках депутати виділили на медичну галузь 1 мільйон гривень. За рахунок бюджету сільської ради, ми утримуємо ФАПи та медперсонал у Вітровій Балці й Вишневому. Не дивлячись на кількість жителів, у селах має надаватись медична допомога. Тому сільська рада виділяє кошти для закупівлі ліків, необхідних при невідкладній допомозі, та утримує автомобіль «швидкої».


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 червня 2017, 13:10 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації