Вхід | Реєстрація

У комунальну власність громади перейшли 8 шкіл

У комунальну власність громади перейшли 8 шкіл

Наприкінці червня відбулася 24 сесія селищної ради 7‑го скликання, на якій депутати розглянули 17 питань.

 

У ОТГ буде свій відділ освіти

На цій сесії депутати винесли рішення про прийняття зі спільної власності району у комунальну власність Царичанської громади 8 шкіл (Царичанська та її дві філії, Преображенська, Прядівська, Бабайківська ЗОШ І-ІІІ ступенів та Михайлівська і Юр’ївська І ступенів). У школах громади навчається майже 1400 дітей.
А також депутати схвалили рішення про створення відділу освіти та централізованої бухгалтерії, які будуть у Царичанській ОТГ самостійно здійснювати керівництво школами. Тимчасово обов’язки начальника відділу освіти поклали на Лілію Кондакову, а бухгалтерський облік — на Олену Омелян. Ці спеціалісти приступили до виконання своїх обов’язків з 1 липня цього року.

Крім того, депутати затвердили рішення про прийняття зі спільної власності району у комунальну власність Царичанської селищної ради будівлі, споруди та індивідуально визначене майно Будинку дитячої та юнацької творчості та дитячо-юнацької спортивної школи. Цю ситуацію прокоментував голова ОТГ Геннадій Сумський:

— Нам необхідно взяти на баланс ці установи. На перспективу плануємо максимально зберегти мережу. Діти як займались там, так і будуть.

У громаді планують створити єдиний комплексний центр позашкільної освіти, який охопить різні напрямки: спорт, гуртки за інтересами, творчість. Депутати підтримали цю пропозицію одноголосно. Сумський доручив новоствореному відділу освіти на наступну сесію розробити та подати структуру, штатну чисельність та статут комплексного центру.

 

Уточнення бюджету та внесення змін до селищних цільових програм

У ході сесії народні обранці внесли зміни до рішень про селищний бюджет на 2017 рік. Визначили доходи селищного бюджету в сумі 76899,3 тисячі гривень, в тому числі бюджет розвитку — 2648,8 тисяч гривень.

Своїм рішенням депутати додали заходи до програми соціально-економічного та культурного розвитку: капітальний ремонт — заміна віконних блоків Бабайківської ЗОШ І-ІІІ ступенів (енергозберігаючі заходи) — 1488764,00 гривень (кошти освітньої субвенції), 120 тисяч гривень — співфінансування з місцевого бюджету; виготовлення проектно-кошторисної документації на реконструкцію та облаштування прибудинкової території Преображенського ФАПу (90 тисяч з місцевого бюджету та 600 тисяч гривень субвенції з обласного бюджету на співфінансування органів місцевого самоврядування області — переможців конкурсів); реконструкція будівлі під дитячий садок у Лисківці (500 тисяч субвенції з державного бюджету); реконструкція систем газопостачання адмінбудівель у Михайлівці, Бабайківці, Царичанці та Преображенської ЗОШ І-ІІІ ступенів (42 тисячі гривень).

Крім того, передбачено здійснити капітальний ремонт, утеплення фасаду, заміну вікон та дверей в ДНЗ № 4 «Берізка» селища Царичанка (500 тисяч гривень, субвенція з обласного бюджету); збільшити кошти на надання матеріальної допомоги громадянам, що опинилися у складних життєвих обставинах; придбати міні-трактор для робіт з благоустрою населених пунктів громади (90 тисяч гривень, кошти обласної субвенції); придбати 12 ігрових майданчиків (237 тисяч гривень); виготовлення сертифікатів на ігрові майданчики сіл громади Михайлівки, Преображенки, Прядівки, Івано-Яризівки, Новостроївки, Бабайківки, Царичанки (40 тисяч гривень); виготовлення сертифікатів на три спортивних майданчики у райцентрі (9 тисяч гривень); облаштування автобусної зупинки у Царичанці (33,5 тисячі гривень); придбання сміттєвих баків та електротоварів (60 тисяч гривень).

Також депутати проголосували за передачу будівель, споруд, індивідуального майна виробничого об’єднання житлово‑комунального господарства (ВОЖКГ) до комунальної власності ОТГ.

Як повідомив Геннадій Сумський, найближчим часом готується договір про надання технічної та юридичної допомоги за програмою «Реформування первинної медицини в громаді» з компанією Deloitte, яка фінансується американським агентством з міжнародного розвитку USAID. Голова зазначив, що у громаді загалом у розробці 42 проекти, які будуть поступово реалізуватися у різних напрямках як з власного бюджету, так і на умовах співфінансування з інших джерел (гранти, конкурси, програми тощо).

 

Проект «Модернізація шкільної освіти»

Царичанська ОТГ в рамках програми DOBRE реалізовуватиме міні-грант у розмірі 10 тисяч доларів на проект «Модернізація шкільної освіти як один із напрямків сталого розвитку Царичанської селищної об’єднаної громади». Проект націлений на підвищення рівня конкурентоспроможності учнів з сільської місцевості, створення належних умов для навчання і розвитку. В рамках проекту загалом планується придбати 29 комп’ютерів, 4 МФУ (принтер, сканер, ксерокс), 2 дошки для маркерів.

У результаті реалізації проекту буде повністю оновлена матеріальн-технічна база комп’ютерних класів у Бабайківській ЗОШ І-ІІІ ступенів (10 сучасних комп’ютерів, МФУ, проекційний комплект); у Прядівській школі (12 комп’ютерів, МФУ, проекційний комплект); Преображенській школі (6 комп’ютерів, МФУ). Для учнів молодших класів у школі І ступеня села Михайлівка будуть придбані 2 нові дошки для маркерів, що дасть змогу налагодити процес навчання. Для учнів молодших класів Юр’ївської ЗОШ І ступеня буде придбаний МФУ. Фінансування проекту відбуватиметься на умовах співфінансування: 78 тисяч гривень з місцевого бюджету, а 260 тисяч гривень надасть програма DOBRE.

З метою поповнення місцевого бюджету депутатами було прийняте рішення збільшити розмір єдиного податку для платників у 2018 році з 12 до 15 відсотків від мінімальної заробітної плати. На сьогодні єдиний податок у розмірі 12 відсотків становить 384 гривні на місяць. У 2018 році 15 відсотків становитиме 480 гривень при умові сталої мінімальної заробітної плати.


Автор: Олена МАРЕНИЧ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 липня 2017, 15:42 | Царичанка | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації