Вхід | Реєстрація

Етап 1: депутати надали дозвіл на геодезичні роботи

Етап 1: депутати надали дозвіл на геодезичні роботи

Спеціалісти мають обстежити територію парку Богдана Хмельницького, на якій планується будівництво багатоквартирного будинку.

12 липня відбулась ХVII сесія Кобеляцької міської ради, на яку прибули 19 із 26 депутатів.

Вони розглянули 14 питань порядку денного. Детально про сесію читайте в наступному номері тижневика. У цій статті мова піде про третє питання, яке стосувалось «надання дозволу на виконання підготовчих, документальних, геодезичних робіт для побудови багатоквартирного будинку в місті Кобеляки по вулиці Шевченка, 30а».

На початку зібрання міський голова Олександр Копелець повідомив присутніх, що зранку відбулось засідання комісії з питань містобудування, архітектури й житлово‑комунального господарства. З плутаних пояснень Копельця можна було здогадатись, що на адресу міської ради надійшов лист з міста Кременчук, напевно, від будівельної організації, на отримання дозволу щодо геодезичних робіт в парку Богдана Хмельницького. На комісії це звернення розглянули, погодили й винесли на сесію.

Позитивні сторони від будівництва в Кобеляках багатоквартирного будинку навів очільник міськради. Олександр Копелець сказав, що з пропозицією першими приїхали кияни:

— Тепер, мабуть, роботи будуть кременчужани виконувати. Це їхнє питання. Я вам лист зачитував від них. Завдяки будівництву, ми здихаємось приміщення кафе, створяться нові робочі місця.

Сюди він також додав заяви від громадян на отримання квартир та придбання житла для лікарів, які приїдуть працювати в місто.

Міського голову підтримали Олег Славянський і Сергій Галушко. Останній пояснив, що територія, на якій планується будівництво будинку, не є парковою зоною. На сквер Богдана Хмельницького близько п’яти років тому була виготовлена технічна документація. Згадана ж територія, згідно документів, відводилась для будівництва житлових споруд. Екологічна служба обстежувала дерева, які там ростуть, і дала висновок, що вони досягли своєї вікової межі.

Далі Олександр Копелець пояснив, що на наступній сесії забудовники презентують свій проект і запропонують умови, на яких відбуватиметься будівництво.

У підсумку депутати надали дозвіл на проведення геодезичних робіт.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 липня 2017, 16:58 | Кобеляки | Суспільство


1. Кела-ехо / 17 липня 2017, 19:13
Будинки будуть будувати завжди бо це вигідно. А от парк ніхто ніколи не зробить. ТОму Кобеляки скоро залишаться без парку, який для всіх людей місцевих і приїзжихю. ПОГАНО що дпутати за це проголусували.
2. ansambl / 17 липня 2017, 19:59
Не видя проекта ,формируете общественное мнение. ну-ну. Выложите проект, дайте его посмотреть, покажите ТЭО. Что думает по поводу застройки главный архитектор Кобеляк? Если есть желание могу посмотреть на проект и написать статью со всеми за и против.
3. Чудо Юдо / 20 липня 2017, 09:45
Та в тому то і прикол, що, схоже, ніхто проекта і не бачив, показували лише фотки на сесії.
Донедавна навіть місце розташування було у Копельця великою таємницею.
А уже дозволи на геодезичні роботи збираються надавати.
А що за чим повинно слідувати, є тут інженери-будівельники?

А ще цікаво чому не побудувати будинок там де уже все до нього підготовлено (біля дитячого садка "Золотий півник")? Чи в тій місцині будівельник не зацікавлений - у парку за саме місцерозташування за квартири кількасот гривень на кожній в ціні накинути можна?
4. Адекватник / 20 липня 2017, 10:41
Справка: "Цугцва?нг (нем. Zugzwang «принуждение к ходу»; — положение в шашках и шахматах, в котором любой ход игрока ведёт к ухудшению его позиции". Копельця загнали в цуцванг. Він змушений йти "на зустріч побажанням" "Кременчука". А депутати могли б і не проглосувати або затребувати розяснень, що то за кантора і навіщо їй будувати будинок саме в тому місці? Хоча й так все зрозуміло. Парк - сакральне місце. У тому парку колись стояв памятник Сталіну. Микита памятник прибрав, але тоді було ще не на часі поставити там Мазепу чи цадика Нахмана. Зараз цей час прийшов. Сталін і Хмельницький - закляті вороги сучасних окупантів. Тому і парк і памятник Богдану повинні бути знищені, що ми скоро і будемо спостерігати. Депутати ВРУ вже замахуються зняти памятник Богдану у Києві. Той факт, що за «проект» проголосував Галушко - лишнє підтвердження мого припущення.
5. Седой / 20 липня 2017, 15:06
Коментар видалено за порушення пункту 2.3, 2.5 Правил користування сайтом
6. Адекватник / 20 липня 2017, 15:59
Коментар видалено за порушення пункту 2.3, 2.5 Правил користування сайтом
7. Адекватник / 20 липня 2017, 16:05
Коментар видалено за порушення пункту 2.3, 2.5 Правил користування сайтом
8. Адекватник / 20 липня 2017, 16:12
Коментар видалено за порушення пункту 2.3, 2.5 Правил користування сайтом
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації