Вхід | Реєстрація

Давайте дивитися у майбутнє

Написати цю статтю вирішив після прочитання публікації у минулому номері «ЕХО». Дуже хотілося подискутувати з її автором віч-на-віч. Але, думаю, буде корисною і полеміка в газеті.

Не знаю, чи існує в реальному житті людина, яка підписалася Зінаїдою Тарасовою. Мені чомусь здається, що ні. Та, зрештою, це не так вже й принципово. Хоча хотілося, аби люди висловлювали свої погляди, не боячись і не ховаючись за псевдонімами чи вигаданими прізвищами. Я — не ховаюся.

Не буду приховувати, що не погоджуюся з тезами, висловленими Зінаїдою Тарасовою у статті під назвою «Автобус замість фейєрверку». І знаю, що таких, як я, — тисячі. Адже щодня ходжу по вулицях Кобеляк, говорю з людьми, чую, як вони відгукуються про діяльність нинішнього міського голови Олександра Копельця. Відгукуються схвально. А тепер перейдемо до суті.

Стаття, про яку йде мова, написана досить грамотно, можна сказати навіть професійно. Але занадто тенденційно. Скажімо, міському голові докоряють проблемами з автобусним сполученням між Кобеляками і Бутенками. Але кожен, хто розуміється на українському законодавстві, що регулює діяльність органів місцевого самоврядування, знає, що до компетенції міської ради і її голови не входить вирішення питань автобусного сполучення на території району, як не входить і вирішення питань щодо роботи лікарні. Більше того, якщо раптом міський голова надумає виділяти гроші на ці потреби, то ризикує підпасти під дію статті Кримінального кодексу України про нецільове використання бюджетних коштів. Можливо, цього комусь і хочеться, але так не буде.

Тепер щодо Дня міста. У газеті «Наше місто» №8 в статті «До відома платників податків» оприлюднена вся інформація про витрачені кошти. Наведу кілька цифр. Виконання міського бюджету за перший квартал поточного року склало 161 відсоток від плану, за другий квартал — 125 відсотків. За перше півріччя до міської казни надійшло на два з половиною мільйона гривень більше, аніж було заплановано. Сесія Кобеляцької міської ради своїм рішенням від 12 квітня 2017 року виділила на проведення Дня міста 100 тисяч гривень. Витрачено — 99 615. Якщо в Кобеляках проживають 10 тисяч жителів, то в розрахунку на кожного з них потрачено 10 гривень. А тепер давайте подумаємо, чи можна за десять гривень подивитися концерт і фейєрверк, покатати дітей на осликах і політати на повітряній кулі. Та ще й взяти участь у спортивних змаганнях і у відкритті чудового дитячого парку. І ви кажете, що це дорого? Ану, назвіть заклад чи захід, де такі розваги коштують дешевше.

Читаючи поради і докори на адресу міського голови, згадуєш грузинського поета 12 століття Шоту Руставелі «Каждый мнит себя стратегом, видя бой со стороны».

Зацікавила мене й теза про те, що ми зараз живемо в ненайкращі часи. Таке враження, що думка ця сформована переглядами російського телебачення. Ми живемо у складні, але прекрасні часи. Про це мріяли і боролися мільйони українців, за це вони гинули у царських тюрмах і радянських концтаборах. Народжується держава Україна. Цей процес іде важко, інколи навіть трагічно. Але ми, на жаль, ще не всі пройшли той Рубікон, коли перед Росією стояли в позі «чєго ізволітє». Усе більше політологів та політичних експертів вважають, що Україні вже начхати на плани та розрахунки Путіна, якими б кровожерливими вони не були.

Так, ми зараз стоїмо перед європейськими дверима і нас, як гостинні господарі, прохають лише про одне, щоб ми прибрали зі своїх ніг весь той бруд, що століттями на них налипав. А хтось ще хвилюється, як доїхати до найближчої залізничної станції у Бутенках і пред’являє претензії міському голові.

І чомусь не всі згадують, що саме завдяки його ініціативі, розумінню членів виконкому, підтримці депутатського корпусу у місті побудували чудовий дитячий парк. Дітки там гуляють дотемна, тому що просто не хочуть йти звідти.

А я пам’ятаю інший парк, куди ходив гуляти з онуком. І спостерігав там пару молодих мам із дитячими колясками та пивом, прив’язану до дерева козу і заіржавілу гірку, по якій малечі було страшно спускатися. А зараз у Кобеляки приїжджають навіть із віддалених сіл району, щоб полюбуватися на цю красу.
А все це стало можливим через те, що очільник міста дивиться у майбутнє. І не просто дивиться, а й будує його. Хочеться, щоб всі зрозуміли, що Олександр Копелець вкладає кошти не у фонтан, гойдалки і паркові лавочки, а в душі тієї малечі, для якої межею мрій буде не станція у Бутенках, а Варшава, Рим, Париж і Лондон, де вони будуть навчатися і відпочивати. Бо він, як ніхто, розуміє, що це вони, наші діти, які виросли в красі, зможуть побудувати квітучу Україну. Це вони прийдуть на зміну сучасним президентам, депутатам і міністрам. І шкодувати на це кошти не можна. Так що, давайте не шукати вигадані недоліки, а дивитися у майбутнє. І будувати його разом.


Автор: Олександр Спиця


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 липня 2017, 10:17 | Кобеляки | Суспільство


1. Beri Mor / 25 липня 2017, 13:24
В останньому абзаці Спицю так "понесло",що аж захотілося перефразувати О.Бендера:""А там,как знать,может быть,лет через восемь в Кобеляках состоится первый в истории мироздания междупланетный шахматный турнир!
2. Selena2017 / 25 липня 2017, 14:58
Ніхто ж не знає напевно, про що зараз думає Олександр Копелець: може, якраз і приміряється до вирішення проблеми, яку озвучила пані Зінаїда ( та хто б це не був).
А щоб відчутнішою вона ( проблема ) стала для відкритого Олександра Спиці, то пораджу йому вчинити так. Звертатимуся на "ти", бо відчуваю - молодий, бадьорий, повний сил.
Збери оту тисячу кобелячан, з якими щодня говориш, візьміть кожен на плечі по 50-кілограмовому мішку цементу - це вага прожитих років та набутих болячок тих ветеранів, на яких ви поглядаєте як на баласт . І вирушайте на самі дальні околиці міста, завертаючи у всі установи, торгові точки, лікарню та ін. Та не по одному разу , і не один день, бо щодня треба літній слабій людині придбати Їжу та ліки, те, в чому потреба щодня. Не нагадуй мені про соціальну службу та мішок у кущі не закидай, тягайте всі старанно. Може, хоч тоді зрозумієш, для чого отой автобус Кобелякам потрібен. І в мислях проясниться, що комусь кортить і в Бутенках однолітків-друзів провідати перед близькою розлукою.
Таку саму пораду варто дати і нашій послідовниці Реки, яка хвацько на службовій машині ганяє, а нездатна зрозуміти, як воно з -під Зачепилівки , чи Лелюхівки до лікарні додибати , чи до Оптовичка. Та ще й по роздовбаних вулицях та горбатих тротуарах.
Європа своїх ветеранів шанує, а Спиця- хвацько зневажає.
3. Selena2017 / 25 липня 2017, 15:03
Як отак ставитимешся до сьогодення, то ніхто не позаздрить твоєму майбутньому.
Шляхи вирішення порушеної проблеми - різні, лиш не треба відмахуватися.
4. ЛУНА / 25 липня 2017, 16:03
Селена2017,подтяните юридическую грамотность.Ну при чем городской,или поселковый глава до того ,что с соседних сел не добраться до местной инфраструктуры?Читайте Зкон "Про местное самоуправление ст. 44п.6 и п.7 госсадминистрация должна решать эту проблему.Вы какая то озлобленная,у Вас что то случилось?Все пройдет ,не переживайте.
5. Selena2017 / 25 липня 2017, 16:21
Пані Луна, іноді вас просто шкода.
6. Седой / 25 липня 2017, 17:00
"коли перед Росією стояли в позі «чєго ізволітє»" :))
Это ж когда? В СССР большинство в руководстве как раз иноземцы, а не русские были. Сталин, Хрущев Брежнев (вроде даже к Украине имели отношение двое последних) и иже с ним в Политбюро и правительстве. В России (РСФСР) даже своего ЦК не было, в отличие от других союзных республик.
"в душі тієї малечі, для якої межею мрій буде не станція у Бутенках, а Варшава, Рим, Париж і Лондон"
А почему не сделать так, чтобы для малечi дома был и Лондон и Париж. У автора уже внук есть, а мозгов или еще или уже нет. Жаль.
7. Selena2017 / 25 липня 2017, 17:18
Так я помилилась, прийнявши автора за молодого, повного сил? Каюсь. Але від усього вищесказаного не відступаю.
8. ukr2017 / 25 липня 2017, 18:17
4.ЛУНА
«.Ну при чем городской,или поселковый глава до того ,что с соседних сел не добраться »

Вот именно не причем,потому что Вы читаете,ту статью которая Вам Луне выгодна,а не другие,которые обязывают сельских и поселковых голов работать и думать головой, выходить с предложениями, создавать коммунальные предприятия.Вы бы тут о юридической стороне не учили, а то вы уже нам медицинскую сторону раскрывали.В какой сфере Вы еще развиты?Подключите Дона, он Вас ждет в белом халате...
9. Адекватник / 25 липня 2017, 18:31
6.Седой
«"коли перед Росією стояли в позі «чєго ізволітє»" :))
Это ж когда? В СССР большинство в руководстве как раз иноземцы, а не русские были.»

"Не судите строго". Може він Соросові гранти відробляє. Нічим іншим його свідомізм не можна пояснити.
10. ЛУНА / 25 липня 2017, 18:33
.В какой сфере Вы еще развиты?Прфессионально только в медицине,в психиатрии.Все другое подчитываю при случае.Вы,укр2017 сводите личные счеты,это понятно.С доном ничего общего не имею и иметь не желаю.Но он просто хам,а вы ......посетите психиатра,он же есть в райбольнице.
11. Beri Mor / 25 липня 2017, 18:52
10.ЛУНА
«.Но он просто хам»

Нарешті дійшло.
12. земеля / 25 липня 2017, 19:33
Луна! Вы хоть и психиатр но все же попросите кого-нибудь пусть научит как пользоваться при ответах кому-либо. А то не совсем понятно кому отвечаете и в чем смысл ответа. Без обид.
13. ukr2017 / 25 липня 2017, 21:03
12.земеля
«Вы хоть и психиатр но все же попросите кого-нибудь пусть научит как пользоваться при ответах кому-либо.»

"Это точно, вдруг это адресовано Дону, а мне будет обидно
14. ukr2017 / 25 липня 2017, 21:05
10.ЛУНА
«.Но он просто хам,а вы ..»

Вот хоть в этом я с вами согласен в отношении Дона.Вы не волнуйтесь так,нашим психиатрам тоже помощь нужна,они же тоже люди
15. don / 26 липня 2017, 01:18
Можливо баба Зіна жде що автобус з Кобеляк повезе її в турне по Європі, а там чемні та багаті європейці запропонують їй громадянство, житло, європейські блага а також європейську пенсію. Я лише нещодавно зрозумів про що писала бабця, що на салюти треба дивитись к мінімум у Парижі
16. don / 26 липня 2017, 01:21
14.ukr2017
«так,нашим психиатрам тоже помощь нужна,они же тоже люди»

вислів про вихлопи лун був тоді шедевральний
17. ukr2017 / 26 липня 2017, 12:09
[[ЦИТАТА|15|don|Я лише нещодавно зрозумів про що писала бабця, що на салюти треба дивитись к мінімум у ПарижіТочно.
18. Чудо Юдо / 27 липня 2017, 20:23
15.don
«Можливо баба Зіна жде що автобус з Кобеляк повезе її в турне по Європі»

Баба Зіна просто хоче до Бутенок не пішки добиратися а на автобусі. І бажано не по роздовбаній дорозі.
А Ви щось за політиками їй про "космічні кораблі, що бороздять простори космосу". Аби в Європу з голим задом :)
19. don / 27 липня 2017, 22:46
Ви із Зіною мабуть з погреба пишите. Тобі і подібним Саня Спиця розтолкував вище, що питання автобусного сполучення і доріг державного значення не відноситься до компетенції органів місцевого самоврядування. Чи вам якби куди жалуватись, ви б ще б у Спортлото скаргу на Копильця написали. Дуріки
20. Чудо Юдо / 27 липня 2017, 23:34
19.don
«питання автобусного сполучення і доріг державного значення не відноситься до компетенції органів місцевого самоврядування»

3.Чудо Юдо
«Не знаю чи тему про автобуси це до міськради потрібно адресувати, але є чимало інших, не менш важливих тем.»

Ні не з погреба і я в курсі що це не до міськради. Хоча, при бажанні, міськрада також може організувати, насправді. Тільки це зайвий необов’язковий гемор для них.

Це ви, шановний, схоже десь у погребі - під статтею бабці пишете що їй, мабуть, потрібен автобус до кладовища, а тут про автобус до Європи... Хоча там вона чорним по білому писала що їй хочеться без проблем добиратися "до найближчої залізничної станції в Бутенках"
21. земеля / 28 липня 2017, 09:16
Если Спица не заказной материал, то нет мозгов , а может их и не было. Прошло 25 лет независимости, а у него виновата до сих Россия и др. кроме нас самих. Только вдумайтесь - четверть столетия. Так что, надо ждать столетие? Этому он учит и своих внуков - будущее. Сам небось был комсомольцем , а может и членом партии и уж точно получил бесплатно образование, квартиру и т.д. С пыця Флаг тебе в руки и барабан на шею и вперед хоть в Америку, на одного будет меньше. Для нас, простого населения без денег уже нет ни образования ни медицины.А денег и работы нет. Демократия - выживаем в одиночку и нас не надо завоевывать. Мы сами вымрем, останется лишь разделить территорию.
22. адекватник / 28 липня 2017, 10:20
21.земеля
«Сам небось был комсомольцем , а может и членом партии »

Мелко... А как насчет второго секретаря РККПУ?
23. адекватник / 28 липня 2017, 10:28
В то время как наши псевдопатриоты, а по сути враги народа на ура отменили празднование Дня Победы в Израиле приняли закон об официальном праздновании Дня Победы над нацистской Германией 9 Мая. «Это наш долг как парламентариев, как граждан Израиля — сохранить и увековечить память о Дне Победы для будущих поколений. Мы обязаны сделать это. Он никогда не должен быть забыт. Более полутора миллионов евреев воевали во Второй мировой войне в составе армий союзников против нацистов», — сказал один из авторов документа, депутат НДИ (партия "Наш дом Израиль") Одед Форер. Учитесь отморозки недоколыханные. Еси не удалят то тему продолжу.
24. земеля / 28 липня 2017, 10:33
22.адекватник
«Мелко... А как насчет второго секретаря РККПУ?»

Если это так, то это Спицы довели страну. Перевертыши, без стыда и совести. И еще хватает ума об этом писать. Не дай бог войны они первыми предадут. Почему то вспомнилась история Кобеляк и фамилии пособников фашистов, а также оккупационная газетенка с ее холуями-писаками. И что особенно, это Спицы вершили в свое время наши судьбы. И тут как нигде уместно слово «ГАНЬБА»
25. земеля / 28 липня 2017, 10:45
Кстати, в свое время (в 41-м) то же агитировали на выезд в Европу, в лучшую жизнь. Только насильно. И были случаи когда ехали добровольно (о чем замалчивалось в советские времена). Не зря немцы декретом №1 запретили после объединения занимать бывшим партийным руководителям гос. должности. Не было б у нас ни Кучм, ни Реков ни Спиц. Спицы остались бы только в велосипедных колесах а реки только на картах.
26. Адекватник / 28 липня 2017, 11:44
24.земеля
«
Если это так,»

100% Может тут кто еще подтвердит.
27. Адекватник / 28 липня 2017, 11:52
25.земеля
«Кстати, в свое время (в 41-м) то же агитировали на выезд в Европу, в лучшую жизнь»

Еще как агитировали, не хуже чем в ЕС. Главное, задача, которую открыто декларировал Гитлер говоря " Задача этих нардов обслуживать нашу экономику" решена. Посилання на www.youtube.com
28. Адекватник / 28 липня 2017, 11:55
25.земеля
«Не было б у нас ни Кучм, ни Реков ни Спиц.»

С приходом к власти горбатого, началось активное целенаправленное продвижение на руководящие должности на уровне райкомов и обкомов специально отобранных людей. Тех, кто неустраивал задвигали на повышение, как-то сделали с Моргуном.
29. земеля / 28 липня 2017, 12:13
28.Адекватник
« как-то сделали с Моргуном.
»

Он то стал ярым антисоветчиком. Но в свое время вершил людские судьбы. И от должности министра сельского хозяйства отказался.
30. Адекватник / 28 липня 2017, 13:30
29.земеля
«Он то стал ярым антисоветчиком»

Потом стал. Но вначале он был противником перестройки. Может потому, что понимал куда она выведет.
31. Beri Mor / 28 липня 2017, 14:01
24.земеля
«Если это так, то это Спицы довели страну. Перевертыши, без стыда и совести. И еще хватает ума об этом писать»

Такі завжди тримають ніс по вітру.Завтра поміняється влада,ці спиці та ободи будуть гасати по Кобеляках з портретами Путіна.Перевертні.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації