Вхід | Реєстрація

Усиновителі стоять в черзі

Усиновителі стоять в черзі
4 лютого у Міському будинку дитини зустрічали гостей з ОДА, кременчуцької мерії та журналістів багатьох ЗМІ Полтавської області.
— На Полтавщині близько 50-ти родин стоять в черзі на усиновлення. Більшість хоче взяти малюка віком до 5-ти років, а у нас зовсім мало таких дітей. Щомісяця в області відбувається до 10-ти усиновлень,  – розповідає заступник голови Полтавської ОДА Надія Мякушко.
В області зросла кількість прийом­них родин та дитячих будинків сімейного типу.
— Держава щомісяця виплачує по 2 неоподатковувані мінімуми на кожну дитину, це близько 1400 грн. Ми завжди говоримо прийомним батькам, що вони справді здійснюють подвиг, але за гроші. Служби у справах дітей контролюють використання коштів, ми вважаємо, що батьки-вихователі повинні відкладати хоча б якусь частину грошей на рахунок своїх підопічних, аби по досягненню 18-ти років у дитини був невеликий капітал,  – зазначила Надія Мякушко.
Наразі у Кременчуцькому будинку дитини перебувають 90 дітей, а всього кілька років тому тут було майже вдвічі більше вихованців. Головний лікар установи Лідія Пересунько говорить, що дітлахів справді активно всиновлюють. За останній час жодну дитину не передали до інтернату  – всіх розібрали прийомні батьки чи опікуни. Чи можна сподіватися, що незабаром в Україні зникнуть сиротинці? На жаль, такі установи існуватимуть, бо залишаться в них «безперспективні» сироти  – дітлахи, які мають тяжкі фізичні та розумові вади.

Автор: Лариса ГОРИСЛАВЕЦЬ, www.panorama.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Кременчук | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації