Вхід | Реєстрація

Головне - попередження, а не покарання

Рівень смертельного травматизму на підприємствах Полтавщини зменшився на 47% . Якщо у 2008 році на робочих місцях загинуло 30 осіб, то у минулому – 16. Спостерігається й істотне зниження виробничого травматизму, зазначали учасники колегії територіального управління Держгірпромнагляду в області, на якій підбили підсумки минулого року та окреслили головні завдання на 2010-й.
Порівняно з 2000 роком, загальний виробничий травматизм на Полтавщині зменшився майже втричі, а кількість летальних випадків – удвічі. У 2009-ому на підприємствах області травми отримали 248 працівників, а це на 179 осіб менше, ніж у році попередньому. За звітний період жодного випадку виробничого травматизму не сталося на підприємствах Семенівського району.
Під час позапланових перевірок лікувальних закладів Полтавщини працівниками Держгірпромнагляду призупинено експлуатацію 149 кисневих балонів. Виявлено 275 порушень нормативно-правових актів з охорони праці. Серед основних: експлуатація балонів з медичним киснем безпосередньо в приміщеннях; працівники, які допущені до експлуатації посудин, що працюють під тиском, не пройшли первинне навчання з охорони праці.
Продовжують потерпати полтавці і від порушень правил використання газу в побуті. Протягом минулого року трапилося два вибухи у житлових будинках у Лубнах та Шишаках. На щастя, обійшлося без жертв.
Серед основних пріоритетів роботи управління у поточному році – посилення попереджувальної роботи, а не каральної.

Автор: www.ltava.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 лютого 2010, 13:57 | Полтавщина |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації