Вхід | Реєстрація

Раптом що....

Раптом що....
«Світ, яким ви його знали, скоро перестане існувати», - писав на початку минулого століття один з американських учених. А мудреці племені майя взагалі напророкували загибель нинішньої цивілізації у 2012. Тоді в одну лінію на Парад планет стануть Юпітер, Сатурн, Марс і Земля.
Та апокаліпсису не буде – запевняють більшість сучасних науковців. Натомість загроза воєн чи стихійного лиха для людства є завжди. На жаль. Відтак у більшості  країн розроблено системи цивільного захисту населення від надзвичайних подій. В Україні теж. Хто, що і як  рятуватиме полтавців на випадок біди?
Сховище номер 60 0 35 Полтавського заводу медичного скла. На заводі два підземні  укриття. Збудували у 70 роках. Ядерна, хімічна атаки, артобстріл чи техногенна катастрофа - тут можна вижити, запевняє головний оборонець заводу Василь Передерій.
Бункери розраховані на п’ять днів автономного життя людей. Тут кабінети  для  штабу, медичний пункт, туалети, ліжка, система водовідведення, зв'язок. Працюючий. Фільтри очищення повітря ще радянські. Але не підведуть, каже Василь Передерій. У разі біди тим, хто сховаються, вистачить і води.
Серце підземелля – дизель-генератор. Його увімкнуть, якщо міська система електропостачання загине. Є у сховищах аварійні виходи, спецінструменти, індивідуальні протихімічні та перев’язувальні пакети, каски, фляги, респіратори, протигази.
Скільки в області захисних споруд нам не сказали. Таємниця. Є кинуті напризволяще. Але всі, запевняє керівник відомства, у нормальному стані. Раптом що…
Всі укриття – державна власність. Та, аби вони рятували людей, їх треба врятувати.
2010 в Україні інвентаризують усі захисні споруди. Працюють над  програмою їх відновлення. Є пропозиції надати пільги підприємствам, які утримують сховища. Але мусимо пам’ятати і про найпростіший захист – ями, погріба, підвали, паркінги.

Автор: www.ltava.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 лютого 2010, 13:57 | Полтава | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації