Вхід | Реєстрація

АМКУ намагається знизити ціну на цукор та хліб

Про це, зокрема, заявив ЗМІ голова Полтавського обласного відділення АМКУ, депутат обласної ради Володимир Оніщенко. «Ми зробимо все, щоб знизити ціну» — зазначив він. На його думку, до підвищення цін на цукор призвели об’єктивні причини. Адже останніми роками, через перевиробництво цукру, в державі площі буряків постійно зменшувалися, хоча в усьому світі намітився дефіцит солодкого продукту. Щоб виправити ситуацію, на думку Оніщенка, необхідно планувати виробництво, а також ввести квоту «Б», щоб чітко зкоректувати необхідну кількість цукру для внутрішнього забепечення потреб укранців.
За словами Оніщенка, зараз ринок цукру занадто зарегульований можновладцями.
Щоб «збити» ціни, відділення Антимонопольного комітету порушило справу відносно 7 цукрових заводів області за фактом антиконкурентних дій у вигляді необґрунтованого підвищення цін на цукор. Також регіональне відділення АМКУ надало рекомендації оптовим торговцям і роздрібним реалізаторам цукру, зокрема, торговельним мережам, щодо зниження цін на цукор до економічно обґрунтованого рівня.
Теж саме і стосовно подорожчання хлібу. Вже найближчим часом АМКУ візьметься та порушить справу відносно монополіста регіону — ВАТ «Полтавський хлібокомбінат», який спонукає своїми діями до необгрунтованого підвищення цін на хлібобулочні вироби й інших виробників регіону.

Автор: За «Новинами Полтавщини»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 вересня 2009, 11:05 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації